Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   czy opłaca się przeżucić na 2 hand sword? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12630)

joey 25-09-2004 10:30

czy opłaca się przeżucić na 2 hand sword?

Mam takie pytanko mam 15lvl knighta i mam serpent sworda i g shield
czy opłaca się zostwić to w dp i łazić z two handet sword? (dostałem go za darmo)

luzik 25-09-2004 10:51

moim zdaniem nie oplaca sie bo 2handed ma 30/25 a serp ma 26/15 miedzy serpem a 2h jest tylko 4 roznicy w ataku.Chodz z serpentem i tarcza przynajmniej oba skille sie trenuja

gryzzly 25-09-2004 15:26

jak wszystko w tibi ma swoje dobre i złe strony dobr± jest to że walisz na full ataku jak szalony i szybciej zabijasz potworki co jest równo znaczne z lootem a złe strony to takie że nie masz tarczy i w wypadku jakbys musial sie ewakuować na full defie nie masz tarczy żeby blokowac ataki(ale tarcze możesz wzi±¶ć ze sob±)według mnie lepiej chodzić z broni± jednoręczn± ale wybór nalerzy do ciebie

Necron 25-09-2004 16:26

2handed sword to najwiekszy syf swiata wedlug mnie. Nie oplaca sie kompletnie. Chyba ze nie masz na nic innego kasy. Ma cienki atk i def. Nos serpenta

Dark Vilej 25-09-2004 18:09

Tak jak na gorze, 2 handed sword to syf nad syfami. Kup sobie gs'a ;)

Bhall the Destroyer 25-09-2004 19:39

No nie przesadzajmy...wiekszy syf to broadsword :D

Gremlin 27-09-2004 02:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Necron
2handed sword to najwiekszy syf swiata wedlug mnie. Nie oplaca sie kompletnie. Chyba ze nie masz na nic innego kasy. Ma cienki atk i def. Nos serpenta

Sie nie zgodze z pierwsza czescia, w sytuacji gdy mamy wybor long sword albo twohanded sword (zaraz po wyjsciu na main na nowym swiecie) two handed sword jest bardzo dobry, mozna przy jego uzyciu szybko zarobic na cos lebszego przy okazji zdobywajac 15 lvl.

Jednak majac wybor pomiedzy twohanded sword a serpent sword to drugie wypada duzo lepiej poniewaz juz roznica w ataku nie jest taka duza.

Adrameleka 27-09-2004 15:23

Powiem ci nie oplaca sie bo wtedy maly shielding :D
Krotko i na temat hehe ;)

ciemne dropsy 28-09-2004 20:38

A wracajac do tego czy broadsword to najwiekszy syf swiata to sie tez nie zgodze... Najwiekszym syfem jest staff B)

HEKADOr 29-09-2004 19:50

GuwN## cos tam dalej

najwiekszy syf to wooden shield :p

Wojownik Samery 29-09-2004 19:54

Heh, to też nie prawda! A w jakiej tarczy najczęsciej treni± najty? Nie ma czegos takiego jak syf tibii, wszystko jest potrzebne na pewnym etapie. To tak jakby np. Bubble powiedziala, że longsword to najgorszy miecz tibii, a kto¶ kto gra na rooku na pewno by sie nie zgodził ;)

Wtajemniczony 30-09-2004 17:18

a propo broni 2 recznych od juakiego skila shoildingu oplaca sie juz na stale przerzucic na 2 handed weapon ? moj ku mpel ma skile 76/70 i powiefdzial ze shieldingu uzuywa tylko do b;lokowania mpocniejszych potworkow a tak to non stop lata z bronbio 2 reczno czy to jest oplacalne takie cos?

Dr. Omader 30-09-2004 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wtajemniczony
a propo broni 2 recznych od juakiego skila shoildingu oplaca sie juz na stale przerzucic na 2 handed weapon ? moj ku mpel ma skile 76/70 i powiefdzial ze shieldingu uzuywa tylko do b;lokowania mpocniejszych potworkow a tak to non stop lata z bronbio 2 reczno czy to jest oplacalne takie cos?

Oczywiscie ze oplacalne. Wystarczy spojzec na wiekszosc wysoko levelowych knightow w tibii, uzywaja zawsze 2 recznej broni do expienia(Chyba ze maja SoV/SA) a 1 reczniej tylko do blokowania, no czasem jeszcze z 1 reczna sie chodzi jak sie nie ma kasy na wielkie ilosci UHow ktore sie traci przy expieniu 2 reczna bronia na silniejszych potworkach ;)

Poprostu jesli chcesz nabijac szybko levele to musisz sie pogodzic z tym ze wielkie ilosci kasy bedziesz wydawal na UHy i biegal z 2 reczna bronia, jednak jesli sie umie expic to kasa nie dosc ze sie wraca to jeszcze ma sie bardzooo duze zyski.

Cytuj:

Tak samo jak Gremlin powiedzial 2handed to nie taki syf jak niektorzy mowia... mam doswiadczenie z knightami i powiem ze 2 handed byl dla mnie przez pewien czas najlepsza bronia. Mimo tego ze byl 2 reczny mial wazna dla mnie przewage: mial wiecej ataku niz inne 1 reczne bronie poza FSem na ktorego jeszcze mnie stac nie bylo...

Jednak w twoim przypadku mysle ze przerzucanie sie skoro juz masz tego Serpenta to raczej nie oplaca sie, nazbieraj na FSa ;)

ripper 02-10-2004 15:26

2H sword jest dobry tylko na samym pocz±tku. ChodĽ z serpentem.

Największy syf to niektóre odpowiedzi :-/

Hedion 03-10-2004 07:32

tzn pozniej tak.na pczatku zrob skille po 65 wtedy bedziesz mogl kupic gsa i expic na cyckach bo na dwarfy guardy zamale skille wiec conajmniej do 25 lvl polecak kupic fsa i draggy shielda.

Hedion 03-10-2004 07:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
Oczywiscie ze oplacalne. Wystarczy spojzec na wiekszosc wysoko levelowych knightow w tibii, uzywaja zawsze 2 recznej broni do expienia(Chyba ze maja SoV/SA) a 1 reczniej tylko do blokowania, no czasem jeszcze z 1 reczna sie chodzi jak sie nie ma kasy na wielkie ilosci UHow ktore sie traci przy expieniu 2 reczna bronia na silniejszych potworkach ;)

Poprostu jesli chcesz nabijac szybko levele to musisz sie pogodzic z tym ze wielkie ilosci kasy bedziesz wydawal na UHy i biegal z 2 reczna bronia, jednak jesli sie umie expic to kasa nie dosc ze sie wraca to jeszcze ma sie bardzooo duze zyski.

Tak samo jak Gremlin powiedzial 2handed to nie taki syf jak niektorzy mowia... mam doswiadczenie z knightami i powiem ze 2 handed byl dla mnie przez pewien czas najlepsza bronia. Mimo tego ze byl 2 reczny mial wazna dla mnie przewage: mial wiecej ataku niz inne 1 reczne bronie poza FSem na ktorego jeszcze mnie stac nie bylo...

Jednak w twoim przypadku mysle ze przerzucanie sie skoro juz masz tego Serpenta to raczej nie oplaca sie, nazbieraj na FSa ;)

<mysle ze troszke malo wiesh o duzo lvlvowych graczach... jak chca szybko expic wkladaja 2 handed weapons jak nie spieszy im sie i wola oszczedzic uhy to braon i tarcza..

Costanzo 03-10-2004 16:17

lol

Ja radze chodzić z 2handed swordem. Szybciej wyexpisz. bierz go w łape dojdĽ do 20 lvlu, wykonaj desert questa, kup fs i zacznij trenować z jakim¶ qmplem. szkoda czasu na granie takimi słabymi swordami!! serpent to syf!! 2 ręcznym szybciej zdobędziesz exp. Na trening jeszcze będzie czas!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:26.