![]() |
Gadu gadu i problem z czasem =/
Od już chyba miesiąc mam coś takiego ze jak rozmawiam z kimś na gg to w rzeczywistości mam godzinę 13.30 a na gg pokazuje 14.30 :D Przeinstalowywałem gg i nic wciąż to samo, może ktoś mial podobne błędy?
Z góry thx |
Zmień godzine w systemowym zegarze. Chyba?
@Down Brzmiało bardziej profesjonalnie ;p |
Cytuj:
|
Cytuj:
GG -> Ustawienia -> Komunikator -> Wyświetlaj czas nadejścia,.. Po tym włącz GG, i wlącz znowu tą opcje,.. To jest narazie najlepszy sposób, ale mi i tak nie pomógł,.. |
Sprawa jest prosta jak budowa cepa... pokazywana godzina jest godziną pochodzącą z SERWERA a nie klienta, tzn, że zwykły użyszkodnik nie ma wpływu na wyświetlaną godzinę... A czemu swoją drogą jest fun z tą różnicą? Dla polski domyślny jest czas zimowy (+1 UTC) lecz for fun istnieje unas takie coś jak czas letni...(+2 UTC) (dla mniej wiedzących, nie w każdym kraju są zmiany na czas letni/zimowy) Więc... jeśli serwer, uznajmy, jest w kraju, gdzie nie jest uznawany czas letni ale kraj jest w "pierwszej" strefie to będzie takie o głupie przesunięcie...
|
Cytuj:
|
Czyli nic sie nie da z tym zrobic? :> a jakos wszyscy tak nie mają
|
Może to kwestia wersji, ja mam 6.0 :>
|
Cytuj:
|
ja tez mam taki blad z czasem ;p
|
www.aqq.eu ja z tym nie mam takich problemow xD
|
wywalcie gadu gadu w kosmos jesli ktos tego jeszcze uzywa znaczy ze jest cofniety, jest juz 1000 lepszych komunikatorow
|
@Up: To, że używam gg, to jestem cofnięty? Może akurat mi się on podoba. n/c jak ty tak do tego podchodzisz to musisz mieć nieźle nawalone w głowie.
|
Cytuj:
|
Zmien gg na Tlena ; ) albo inny komunikator, w ktorym da sie miec gg
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:29. |