Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Czy to normalne ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126424)

BlackWolf 25-04-2007 15:15

Czy to normalne ?

! Witam !

Otoz mialem ostatnio taka sytuacje : Expilem sobie pod Mount Sternum i zrobilem lootbaga , ofc jak zawsze polorzylem na niego jakies ciala , zeby nikt mi go nie podkradl i zostawilem , potem poszedlem na poczte wyslac se parcelka z lootem i wrocic spowrotem , aby wyslac jeszcze loot z mojego lootbaga , gdy zeszlem na ten poziom gdzie zostawilem lootbaga , to wogole cala okolica tego ze miejsca wygladala jak po zapisie servera , gdyz na ziemi nie lezaly zadne smiecie typu torch itd. , ani zadne zabite ciala potworkow i co najgorsze mojego lootbaga takze tam nie bylo ;( . I tu mam do Was pytanie , czy byl to jakis blad w Tibii czy poprostu tak sie dzieje , a jezeli tak to bym poprosil , aby mi ktos to dokladnie wytlumaczyl . Dzieki za wszystkie posty :p

Ps. :
Szukalem , ale nic nie znalazlem na ten temat :( !

Baku' 25-04-2007 15:27

to sie nazywa floor reset?

beznick 25-04-2007 15:30

jest to tzw. resp floor, cala podloze w okreslonych miejscach zostaje wyczyszczone ze smieci, lootbagi takze znikaja. dzieje sie to chyba w momencie kiedy na podlodze znajdzie sie okreslona ilosc przedmiotow i trupow.

Gered 25-04-2007 15:45

warto dodać, że są miejsca, w których nie obowiązuje floor reset, ani nawet save server, ale to są pojedyńcze kawałki.

Bloolegard 25-04-2007 15:51

tez kiedys tak mialem...Wiem jak to boli:( poszlo mi w dol 43.2k lootu

Oskar111 25-04-2007 16:01

mozna dodac ze jest sporo takich miejsc tylko trzeba je znalezc x) i do tego niektore domki maja takie miejsca dzieki czemu nie rozkladaja sie tam trupy x)

BlackWolf 25-04-2007 20:37

! Witam !

Hmmm ... no dobra , nie wiedzialem , ze istnieje cos takiego jak floor reset xD , ale jak tego uniknac i jak sie rozni miejsce bez tego floor reseta , a jak z nim ? Ogolnie skad mam wiedziec ze na tym pietrze czy wogole w tym miejscu moge zostawic lootbaga ( a tak na marginesie to duzo na nim cial nie lezalo , lezalo na nim 2 ciala , a i wogole cale miejsce bylo czysciutkie ) . I ogolnie skoro to byl floor reset , to czemu nie zrobil sie tuz po tym jak zostawilem lootbaga ? czy to zalerzy od czasu odwiedzania tego ze miejsca ? :baby:

Ozumi 25-04-2007 21:01

Tak. To zalezy od czasu. Jesli nikt sie tam nie pojawi przez okreslony czas (dla kazdego miejsca inny) nastepuje floor reset. Najlepiej zawsze pchac lootbaga a nie gdzies go zostawiac (przekonalem sie o tym na tombie. bolalo). Tak wogole to czemu nie wyslales lootbaga razem z gp... ?

BlackWolf 26-04-2007 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ozumi (Post 1388962)
Tak. To zalezy od czasu. Jesli nikt sie tam nie pojawi przez okreslony czas (dla kazdego miejsca inny) nastepuje floor reset. Najlepiej zawsze pchac lootbaga a nie gdzies go zostawiac (przekonalem sie o tym na tombie. bolalo). Tak wogole to czemu nie wyslales lootbaga razem z gp... ?

! Witam !

Yhy ... dzieki , juz wszystko wiem , a jezeli chodzi o te wyslanie lootbaga z gp. , to powiem ci , ze jest cos takiego jak capacity :D , mysle , ze sie domyslisz o co mi chodzi :D

sir Tifejo 26-04-2007 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Oskar111 (Post 1388303)
mozna dodac ze jest sporo takich miejsc tylko trzeba je znalezc x) i do tego niektore domki maja takie miejsca dzieki czemu nie rozkladaja sie tam trupy x)

To że ktoś ma ciało smoka czy ducha w domku, to nie znaczy, że jest to związane z floor resetem, po prostu są miejsca z takimi ciałami ( z tego co pamiętam to smoka można wytachać z dziury z dragiem na PoHu, a ghosty z tomba przy skałce z gsem na Ankh :))

Kiizbu 27-04-2007 20:59

Zostawiłeś to pewnie w dziurze z pojedyńczym cycem, a tam wszyscy rzycają śmiecie i jest często clean

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:53.