![]() |
Czy to normalne ?
! Witam ! Otoz mialem ostatnio taka sytuacje : Expilem sobie pod Mount Sternum i zrobilem lootbaga , ofc jak zawsze polorzylem na niego jakies ciala , zeby nikt mi go nie podkradl i zostawilem , potem poszedlem na poczte wyslac se parcelka z lootem i wrocic spowrotem , aby wyslac jeszcze loot z mojego lootbaga , gdy zeszlem na ten poziom gdzie zostawilem lootbaga , to wogole cala okolica tego ze miejsca wygladala jak po zapisie servera , gdyz na ziemi nie lezaly zadne smiecie typu torch itd. , ani zadne zabite ciala potworkow i co najgorsze mojego lootbaga takze tam nie bylo ;( . I tu mam do Was pytanie , czy byl to jakis blad w Tibii czy poprostu tak sie dzieje , a jezeli tak to bym poprosil , aby mi ktos to dokladnie wytlumaczyl . Dzieki za wszystkie posty :p Ps. : Szukalem , ale nic nie znalazlem na ten temat :( ! |
to sie nazywa floor reset?
|
jest to tzw. resp floor, cala podloze w okreslonych miejscach zostaje wyczyszczone ze smieci, lootbagi takze znikaja. dzieje sie to chyba w momencie kiedy na podlodze znajdzie sie okreslona ilosc przedmiotow i trupow.
|
warto dodać, że są miejsca, w których nie obowiązuje floor reset, ani nawet save server, ale to są pojedyńcze kawałki.
|
tez kiedys tak mialem...Wiem jak to boli:( poszlo mi w dol 43.2k lootu
|
mozna dodac ze jest sporo takich miejsc tylko trzeba je znalezc x) i do tego niektore domki maja takie miejsca dzieki czemu nie rozkladaja sie tam trupy x)
|
! Witam ! Hmmm ... no dobra , nie wiedzialem , ze istnieje cos takiego jak floor reset xD , ale jak tego uniknac i jak sie rozni miejsce bez tego floor reseta , a jak z nim ? Ogolnie skad mam wiedziec ze na tym pietrze czy wogole w tym miejscu moge zostawic lootbaga ( a tak na marginesie to duzo na nim cial nie lezalo , lezalo na nim 2 ciala , a i wogole cale miejsce bylo czysciutkie ) . I ogolnie skoro to byl floor reset , to czemu nie zrobil sie tuz po tym jak zostawilem lootbaga ? czy to zalerzy od czasu odwiedzania tego ze miejsca ? :baby: |
Tak. To zalezy od czasu. Jesli nikt sie tam nie pojawi przez okreslony czas (dla kazdego miejsca inny) nastepuje floor reset. Najlepiej zawsze pchac lootbaga a nie gdzies go zostawiac (przekonalem sie o tym na tombie. bolalo). Tak wogole to czemu nie wyslales lootbaga razem z gp... ?
|
Cytuj:
! Witam ! Yhy ... dzieki , juz wszystko wiem , a jezeli chodzi o te wyslanie lootbaga z gp. , to powiem ci , ze jest cos takiego jak capacity :D , mysle , ze sie domyslisz o co mi chodzi :D |
Cytuj:
|
Zostawiłeś to pewnie w dziurze z pojedyńczym cycem, a tam wszyscy rzycają śmiecie i jest często clean
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:53. |