![]() |
Ostrzeżenie przed phishingiem.
W ciągu ostatnich kilku dni wielu użytkowników forum.tibia.pl otrzymało maile linkiem do programu, który ma rzekomo "coś poprawiać". Jest to oczywista próba wyłudzenia haseł do waszych kont. Wszyscy, którzy pobrali i uruchomili ten program powinni jak najszybciej wykonać skanowanie antywirusowe oraz zmienić swoje hasło.
Pamiętaj graczu: Tibia.pl, Cipsoft, bank czy jakakolwiek inna firma nie rozsyła tego typu programów za pośrednictwem poczty e-mail. Jeżeli termin "phishing" jest ci obcy, zapoznaj się z tym hasłem na wikipedii Prosimy także nie odpowiadać na te maile. Osoba je rozsyłająca jako adres zwrotny podaje administratora serwisu tibia.pl, więc ewentualne odpowiedzi trafiają własnie do MatKusa, a nie do pseudohackera. |
Cytuj:
|
Ha jestem 2 xD.
Ja tez nic takiego nie dostalem. ;p |
Ja niezagladam na poczte a jak zajze i cos jest to usuwam chyba ze jest od mojego blood bro z tibi albo od innych friendow z harmoni i tylko im ufam jezeli chodzi o wiadomosci e-mailowe :p
|
Ten program byl rozsylany przez zwyklego usera czy kogos wyzszej rangi (modek, admin)?
btw. Narazie nie jestem w gronie szczesliwcow ktorzy otrzymali program ; ] |
Ech, normalka. Najpierw fiszują w Tibii z botami, by mieć bakpak rybów na sell, później fiszują na forum, by mieć bakpak plejt setów na sell na Allegro.
Proponuje, żeby chakierzy zaczęli wklejać do swoich podpisów mój uberbar. |
Ehh, ciągle próbują shackowac kogoś. To się nudne powoli robi ^^
|
Wystarczy chwilę pomyśleć :)
Ale nie dostałem. |
@Mod
Masz użytkowników tego forum za idiotów? @down Każdy na tym forum powinien wiedzieć, że żadnych linków z exekami się nie pobiera, a co dopiero odpalać (nie wiem, co to za plik dokładnie, bo go nie dostałem) Nie mogę zrozumieć, po co ten cały temat. |
Cytuj:
|
Cytuj:
<[email protected]> Po przeskanowaniu wykryło tą aplikacje, o jakiej mówiliście! Pozdrawiam! |
Personalizacja
Mam pytanko
Czy personalizacja konta jest darmowa?? |
Mam prośbę.
Czy ktoś może mi przekazać na PRIV ten plik, który jest rozsyłany na wasze maile? ^^ Może uda mi się wyciągnąć maila, który jest podany w konfigu =) Z góry dzięki. |
Cytuj:
|
@Miked
Dostałem identyczny, tyle że po angielsku, z tibianews.net. Ten sam plik, e-mail oczywiście "[email protected]"... Szkoda, że jednak są tacy którzy się nabierają =/ |
Pishing (passwords fishing)
Pishing- kolejne próby wyłudzania passów od graczy ( niekiedy nawet udane)
Aby uniknąć sytuacji typu : "Your account number or password is not correct" Jest jeden prosty sposób: wszelkie maile z linkami itp pomijać szerokim łukiem, bo jesli już CipSoft wprowadza jakieś "rewolucje" to robi z tego powody zadyme na oficjalnej stronie tibi grubo na miesiąc przed i jest to ZAWSZE w postaci patch-a dla wszystkich graczy al;e nie dla grupy "wybranców". |
Mi też przyszło, ale nie wszedłem : p
|
Echh ci hakerzy -,-
|
Data dołączenia: 04 05 2007
sama jesteś haker -.x |
Hmmmm jakim programem można usunąć to ścierwo bo mój anty Vir go nie wykrywa !!!!!
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:59. |