Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ostrzeżenie przed phishingiem. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126541)

Dwimenor 26-04-2007 10:21

Ostrzeżenie przed phishingiem.

W ciągu ostatnich kilku dni wielu użytkowników forum.tibia.pl otrzymało maile linkiem do programu, który ma rzekomo "coś poprawiać". Jest to oczywista próba wyłudzenia haseł do waszych kont. Wszyscy, którzy pobrali i uruchomili ten program powinni jak najszybciej wykonać skanowanie antywirusowe oraz zmienić swoje hasło.

Pamiętaj graczu: Tibia.pl, Cipsoft, bank czy jakakolwiek inna firma nie rozsyła tego typu programów za pośrednictwem poczty e-mail. Jeżeli termin "phishing" jest ci obcy, zapoznaj się z tym hasłem na wikipedii

Prosimy także nie odpowiadać na te maile. Osoba je rozsyłająca jako adres zwrotny podaje administratora serwisu tibia.pl, więc ewentualne odpowiedzi trafiają własnie do MatKusa, a nie do pseudohackera.

matiiii 26-04-2007 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 1389620)
W ciągu ostatnich kilku dni wielu użytkowników forum.tibia.pl otrzymało maile linkiem do programu, który ma rzekomo "coś poprawiać". Jest to oczywista próba wyłudzenia haseł do waszych kont. Wszyscy, którzy pobrali i uruchomili ten program powinni jak najszybciej wykonać skanowanie antywirusowe oraz zmienić swoje hasło.

Pamiętaj graczu: Tibia.pl, Cipsoft, bank czy jakakolwiek inna firma nie rozsyła tego typu programów za pośrednictwem poczty e-mail. Jeżeli termin "phishing" jest ci obcy, zapoznaj się z tym hasłem na wikipedii.

Ja nic takiego nie dostałem, ale dzięki za ostrzeżenie.;)

Honasolo 26-04-2007 10:52

Ha jestem 2 xD.

Ja tez nic takiego nie dostalem. ;p

Wielki Mancyz 26-04-2007 11:21

Ja niezagladam na poczte a jak zajze i cos jest to usuwam chyba ze jest od mojego blood bro z tibi albo od innych friendow z harmoni i tylko im ufam jezeli chodzi o wiadomosci e-mailowe :p

Bakuo 26-04-2007 14:30

Ten program byl rozsylany przez zwyklego usera czy kogos wyzszej rangi (modek, admin)?

btw. Narazie nie jestem w gronie szczesliwcow ktorzy otrzymali program ; ]

Misza 26-04-2007 15:48

Ech, normalka. Najpierw fiszują w Tibii z botami, by mieć bakpak rybów na sell, później fiszują na forum, by mieć bakpak plejt setów na sell na Allegro.
Proponuje, żeby chakierzy zaczęli wklejać do swoich podpisów mój uberbar.

Zummer 26-04-2007 15:58

Ehh, ciągle próbują shackowac kogoś. To się nudne powoli robi ^^

Lupil 26-04-2007 16:25

Wystarczy chwilę pomyśleć :)
Ale nie dostałem.

owntibia.exe 26-04-2007 16:31

@Mod
Masz użytkowników tego forum za idiotów?

@down
Każdy na tym forum powinien wiedzieć, że żadnych linków z exekami się nie pobiera, a co dopiero odpalać (nie wiem, co to za plik dokładnie, bo go nie dostałem)
Nie mogę zrozumieć, po co ten cały temat.

Shinjix 26-04-2007 16:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez owntibia***** (Post 1389914)
@Mod
Masz użytkowników tego forum za idiotów?

Ostrzeganie kogos nazywasz domniemaniem czyjegos idiotyzmu?

Miked 28-04-2007 10:39

Cytuj:

Drogi użytkowniku!

Musimy Cię poinformować o włamaniu na naszą stronę, hakerzy posłużyli się exploitem i wszystkie osoby które wchodziły na stronę mogą mieć zainfekowany komputer groźnym keyloggerem.
Proszę jak najszybciej zainstalować program usuwający keyloggera(podziękowania dla Bosala), który dołączyliśmy w załączniku. Aby rozpakować plik użyj darmowego programu WinRar.

Prosimy też o nie odwiedzaniu naszej strony oraz forum w ciągu najbliższych dni, zostanie rozesłany e-mail kiedy będziemy pewni, że strona jest w pełni bezpieczna.

keylogger_deleter*****
171K Pobierz

Przepraszamy za wszelkie problemy,
administrator Tibia.pl
Co najlepsze wielu mogło się na to nabrać ponieważ e-mail nadsyłającego:
<[email protected]>

Po przeskanowaniu wykryło tą aplikacje, o jakiej mówiliście!

Pozdrawiam!

Xizibi 28-04-2007 20:30

Personalizacja

Mam pytanko
Czy personalizacja konta jest darmowa??

owntibia.exe 28-04-2007 20:54

Mam prośbę.

Czy ktoś może mi przekazać na PRIV ten plik, który jest rozsyłany na wasze maile? ^^

Może uda mi się wyciągnąć maila, który jest podany w konfigu =)

Z góry dzięki.

Uther92 28-04-2007 21:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xizibi (Post 1394095)
Mam pytanko
Czy personalizacja konta jest darmowa??

Tak w 100% darmowa. Dopiero jak stracisz swój rec key to musisz zapłacić za następny.

Kaito Yamaro 29-04-2007 00:11

@Miked

Dostałem identyczny, tyle że po angielsku, z tibianews.net. Ten sam plik, e-mail oczywiście "[email protected]"... Szkoda, że jednak są tacy którzy się nabierają =/

Pateer 01-05-2007 15:23

Pishing (passwords fishing)

Pishing- kolejne próby wyłudzania passów od graczy ( niekiedy nawet udane)
Aby uniknąć sytuacji typu : "Your account number or password is not correct"
Jest jeden prosty sposób: wszelkie maile z linkami itp pomijać szerokim łukiem, bo jesli już CipSoft wprowadza jakieś "rewolucje" to robi z tego powody zadyme na oficjalnej stronie tibi grubo na miesiąc przed i jest to ZAWSZE w postaci patch-a dla wszystkich graczy al;e nie dla grupy "wybranców".

HijackThis 03-05-2007 23:36

Mi też przyszło, ale nie wszedłem : p

xxXXxxJuStYnKaxxXXxx 04-05-2007 21:30

Echh ci hakerzy -,-

Vlad Dracula 04-05-2007 21:36

Data dołączenia: 04 05 2007

sama jesteś haker -.x

Fire_Reptile 04-05-2007 23:34

Hmmmm jakim programem można usunąć to ścierwo bo mój anty Vir go nie wykrywa !!!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:59.