Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Knight i warlocki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127140)

Profesormarian 30-04-2007 13:33

Knight i warlocki

Wiadomo ze mniej więcej od 150 lvla sorcerer oraz druid mogą z zyskiem solować warlocki używając morta, knight nie ma takiej możliwości i podobno zawsze ma waste.
Ostatnio widziałem jednak screena na którym był druid oraz knight, knight bił warlocki druid zaś "siował" knighta, czy ktoś ma może doświadczenia z warlockami i gra knightem?
Czy taka wyprawa z druidem jest opłacalna? ile expa na godzine, jakie ryzyko ze knight padnie?
Proszę o wypowiedzi ludzi mających jakies doswiadczenie.

Shor'tugal 30-04-2007 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Profesormarian (Post 1397552)
jakie ryzyko ze knight padnie?

Niemam doświadczenia w expieniu takim lvlem i wogole ale ryzyko zawsze jest :)

Cytuj:

Ostatnio widziałem jednak screena na którym był druid oraz knight, knight bił warlocki druid zaś "siował" knighta, czy ktoś ma może doświadczenia z warlockami i gra knightem?
Czy taka wyprawa z druidem jest opłacalna?
Z tego co czytalem na forum i wogole to knight rzadko trafia w wrl z mellee. Dobrym rozwiązaniem były by tu runki explosion. Wiadomo, ze jak będzie nas sio druid to będzie mniejsze waste niż z uhami.

Myslę, ze pomoglem chociaż nie mam w tym doświadczenia :p

Ghqlike 01-05-2007 00:58

solo 140+ <10 znakufff>

Pandev 02-05-2007 13:58

knightem nie oplaca sie bic solo lepiej dragi dle :D

Profesormarian 02-05-2007 16:49

Tyle ze na warlockach masz exp 100-300k na godzine a na dragach i dlach tyle nie zrobisz...

Zaxevo 03-05-2007 23:44

Zalezy ile ich zabijesz tyle expa :P

Diego'Odin 03-05-2007 23:46

wrl jest stosunkowo miekkim mobem ale dla knighta jest na tyle nie wygodny bo ma niewidzialnosc - trzeba z explo/exori/cancel invisible jechac

Vil 04-05-2007 00:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Profesormarian (Post 1397552)
knight nie ma takiej możliwości i podobno zawsze ma waste.

jak dotad wszyscy ktorzy wypowiadali sie o waste knighta na warlockach nie potrafili swojego "doswiadczenia" udokumentowac levelem wyzszym niz 50 ( przez co mieli male szanse zeby nawet pojedynczego warlocka zobaczyc ), z zainteresowanych ( tak jak piszesz - 150+ ) nikt na tym forum sie nie wypowiadal wiec trudno cos konkretnego powiedziec ( odnosnie waste ).

Evil Maul 04-05-2007 00:14

Waste bo i tak niezle obrywasz od wrl a mf dla druida kosztuja =/ chociaz exp jest niezły . Puki niezrównaja profesji to knight zawsze bedzie mial waste.

Nuper 04-05-2007 00:23

Mmm,ja mam tylko 71 lvl i nie probowalem dotad polowac na warlocki,ale o ile wiem knight to profesja ktora daje sobie z nimi rade calkiem dobrze.Nie wiem czy nie najlepiej. Oczywiscie-trzeba walczyc silna bronia dwureczna(albo anihilator items) + explosions. Bez run sie nie obejdzie ale jest calkiem bezpiecznie-na filmikach ktore widzialem druidzi i sorcererzy w walce z warlockami co chwile ryzykowali zycie, a knight...zapedzal je do rogu i zabijal jednego za drugim.Wiekszy problem z demonami ktorych knight nie powinien solowac ze wzgledu na ...smiesznosc :) (widzialem filmik na ktorym knight zabil kilka demonow ale trwalo to chyba z pol godziny i zuzyl olbrzymia liczbe run-odbylo sie to przy okazji wykonania pewnego questa). Nie wiem czy knight na warlockach ma waste bo to faktycznie trudna do ustalenia sprawa i trzebaby zapytac kogos z wysokim levelem a nie spekulowac. Jednak z moich obserwacji jako "widza" filmikow powtarzam-knight sobie daje rade z tymi czarownikami calkiem latwo.

.Ghandar 04-05-2007 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shor'tugal (Post 1397619)
...i wogole to knight rzadko trafia w wrl z mellee.

stary, spadłem z krzesła. xD

mazi179 04-05-2007 00:41

opyla sie bo zamiast zuzyc bp uh to zuzywasz bp mf co = 3k>1k PROSTE

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:07.