![]() |
Resell.pl - wirtualna giełda,
Witam,
Zapewne wielu z Was, ma zamiar, w przyszłości, inwestować na giełdzie. Dzisiaj możecie inwestować wirtualne pieniądze, na identycznym, internetowym odwzorowaniu GPW. Wszystkie akcje dostępne na polskim parkiecie, możecie kupić na Resellu. Wzrosną lub spadną tak samo jak w rzeczywistości. Zakładanie konta jest proste. Zaraz po kliknięciu w link, który otrzymacie na e-mail, możecie zacząć inwestować. Na początek każdy dostaje 10 000 zł. Oczywiście gotówka jest wirtualna. Reszty nie trzeba opisywać. Interface strony jest bardzo przejrzysty i nikt nie powinien mieć problemu z poruszaniem się po stronie. Każda akcja typu zakup/sprzedaż akcji nie odbywa się do końca tak jak w grach. Bowiem w takim np. Capitalism II, pieniądze "płyną" błyskawicznie. Tutaj jest składana dyspozycja na sprzedanie/zakupienie akcji, dlatego może to potrwać od kilku sekund, do nawet paru godzin. Zapraszam do inwestowania. www.resell.pl Możecie tutaj też dyskutować/radzić innym/żalić się/chwalić dochodem. Jeśli ktoś bardzo chce wstawić screen'a przedstawiającego dochód, to niech zrobi to w znacznikach "[ hide]" oraz"[ /hide] Oczywiście bez spacji w nawiasach kwadratowych. Zaczynając, radzę nabyć akcje firm związanych z nadchodzącymi wakacjami. Robi się ciepło, ludzie kupują napoje; można zarobić na udziałach np. u "hoop'a" czy też w "żywcu". Turystyka i banki też zapewne zarobią w okolicach sierpnia. Dobre jest błyskawiczne nabycie akcji firmy debiutującej, gdyż ich wartość skacze od 10% do nawet 300%. Tyle ode mnie. Miłej gry. PS. Sesja na giełdzie trwa od 9 do 17, dlatego w nocy, w weekendy i święta nic nie kupicie/sprzedacie bo GPW wtedy nie pracuje. PS2. Ukryty tekst:
|
Ooo, jestem mile zaskoczony istnieniem takiego czegoś : tym bardiej, ze mam zamiar coś zarobić na giełdzie po ukończeniu 18stki no i oczywiście zdobyciu jakiegoś kapitału na wstęp :P a taki projekt na pewno przyda mi się by zaposnać się z całą tą mechaniką, thanks:)
Aktualnie, za namową korektora ponad 5k poszło w browarnictwo, znaczy się życiwc. 4k zaś w Orlen (wakacje, majówka, czerwiec, autami ludzie jeżdzą a więc bęzyna będzie na wartości) a pozostałe 1k czeka i prawdopodobnie pójdzie w GETIN (Czarniecki otworzył 2 dni temu Arkady więc może będzie z tego jakiś zysk...) p.s. Orlen już robi swoje, +0,04% (1,5zł ale na początek lepsze to niż nic :P) |
Chwilowo dałem w Żywca (ależ to kutwa drogie) i w Warte (nie wiadomo po co O.o)
Pozdrawiam |
Na onecie tez cos takiego jest. W pol roku z 40k zarobilem prawie 100. Szkoda, ze to wirtualna kasa ;)
|
5 k w Cersanit, 5 k w Orlen. Co będzie, zobaczymy.
|
@up,
Kupuje się jak cena rozpoczęcia sesji dziennej będzie większa od aktualnej. Nie ma sensu kupować akcji na plusie. @browarnictwo: Widzę tu min. 15 000 zł zainwestowanych w Żywiec, za moją namową. Wolę nie myśleć co się stanie jak akcje Żywca spadną o krytyczne wartości :P Będę trzymał zawsze zatankowany śmigłowiec na dachu i przygotuję sobie chatę w Zanzibarze ;p @down, Tu raczej chodzi o Arkę jako o fundusz ubezpieczeń. ;) |
no Korek, chyba pierwszy raz odkad jestes na forum musze cie pochwalic. Fajnie sie to zapowiada, kompletnie sie na gieldzie nie znam, ale pobawic sie mozna.
Polecam nabywac akcje Prokomu, spolki zwiazane ze sportem ponoc daja ladna kase. Arka wychodzi na prosta, koszykarze zapewne niedlugo znowu zdobeda mistrzostwo, moze da sie na tym zarobic ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hmm...
01NFI w górę SRUBEX w górę BICK bez zmian. Gdybym sprzedał akcję 2 pierwszych byłbym 12.90 na plusie. Mhihihihi. Zobaczymy, dopiero w to wchodze, ale mam nadzieje coś zarobić ; P |
@2up,
Ja znowu się na koszu nie znam ;p @Żywiec, Kupiłem 21 akcji za koło 10600 zł. Może wzrośnie jak będą upały. Musiałem coś nabyć, bo kasa stoi w zastoju po zakupie hoopa. Reszta jest w hotelach. |
Póżniej się w to zabawie. I zlookam jakie tam są fajne spółki, i sportowe spółki,..
|
HAHA! Looknijcie kto jest pierwszy w rankingu tygodniowym xD
Ukryty tekst:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Słabiak Korek jesteś, bo dopiero teraz zauważyłeś :P.
JA zainwestowałem w HooP'a i Żywca. I chwilowo zostaje Mi jakieś 3tyś zł. Pozdrawiam |
Yeyeye! Przez chwile akcje PKNORLEN były na minusie, teraz są na zero. :)
|
@up,
I cieszysz się, że tracisz? |
Sorry, że post pod (prawie)postem ale poprostu nie mogę się opanować... ze śmeichu xd
... ... AKCJE ŻYWCA TERAZ (/CHWILOWO) SPADŁY XDDDDDDDDDDD... no może teraz dość mało... ciekawe jak będzie dalej xF Teraz skomentuje to : hahahahauhauhau zobaczymy jak będzie później Pozdrawiam @Edit Kutwa HooP też spadł :( |
Prokom, Hoop, Srubex. Wszystko w dół ;<
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:07. |