Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Dobijanie mobkow... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127240)

Fpitolony w sprawe 30-04-2007 17:28

Dobijanie mobkow...

No, pisze tutaj, bo wydaje mi sie, ze ten problem widac glownie na Rooku, a pisze go, bo chce siw dowiedziec czy to problem powszechny (:P), czy tylko ja mam takie problemy...
No mnie szlag trafia jak widze latajace se potworki na redzie, zwlaszcza w poison cavie... Moze CIPsoft powinien cos z tym zrobic, chociaz sam w to watpie :P
No, to chcialbym sie dowiedziec czy to jest problem na skale swiatowa czy moje jakies fobie XD

Malkowicz 30-04-2007 17:31

ale co to za problem że biegają z red ktoś je bił do red i se poszedł lub uciekł i tyle coś ci nie pasi nie graj :baby:

mastahh 30-04-2007 17:34

Zignoruj tych lolkow

Qiano 30-04-2007 17:55

Często te "lolki" nie wiedzą co tracą :P Widziałem minoska na yellow hp, i go dobilem a w nim mino leahter :)

Scobel 30-04-2007 18:44

Po pierwsze poprawnosc skaldni liter :D tez tak mam :D ... no a co do tematu to sadze ze jest to nijaki problem :D A niech se lataja, pytanie tylko czy taki Pajak na Red Hp nie blokuje przypadkiem respu next potworka w jaskini-jego nastepcy.??.

Edek Rozprowacz 30-04-2007 19:31

@up
Blokują. Mnie osobiście to denerwuje ale metody nie ma.

darushu 30-04-2007 23:53

A ja sam tak robie... w mino hell, na wyzszym poziomie. wszystkie wolfy i orki, do reda, aby potencjalni "klienci" mieli latwą i bezbolesną przeprawę do trapa, czyhającego na dole...
Tak nawiasem 2 minoski ktore nań sie respia (tzn na 2 poziomie od dolu) sa zablokowane krzeslami... :)

A pozatym mnie tam wielce ten fakt niedenerwuje... wystarczy ubic owe potworki... i poczekac cierpliwie na respawn kolejnych...

Dla cierpliwego nic trudnego.
Pzdr

Mowich 01-05-2007 13:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Edek Rozprowacz (Post 1398603)
@up
Blokują. Mnie osobiście to denerwuje ale metody nie ma.

świeta racja, ja bym proponoawl zrobic serwer dla rookstayerow i tam ludzie z 25+ level przenosili by swoje chary,było by to najlepsze dla mnie rozwiazanie lecz niekoniecznie bo np.nie bylo by gdzie expic=] ale noobow by nie bylo

darushu 01-05-2007 16:48

@up - Niezapominaj ze u +25 rookstayerów, tez sie n00bki zdarzaja :)

Ktos juz chyba gdzies cos takiego napisal... i ja sie pod to podpisze:
"Powinni zrobic swiat na ktorego mozna by bylo sie zalogowac, piszac test zrobiony przez CIPsoft, ktory by odrazu wykluczal n00bkow... cos pod Narodowy Test IQ. :)"

Ale oczywiscie to sa zarty, bo i tak wiemy, ze tak nigdy niebedzie... ale coz, fantazjowac nikt chyba nikomu niezabroni.

Son_blessed 01-05-2007 22:09

Hmm.. ja naprzyklad jak walne z volcanika w poisona za 24 to nie chce mi sie dobijać za 2 za 5 many tak też jest w wielu przypadkach...

Milan ognia 01-05-2007 22:53

@up:
Ale my mówimy o Rookgaardzie... ;<

MvD 01-05-2007 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Milan ognia (Post 1401297)
@up:
Ale my mówimy o Rookgaardzie... ;<

Fakt, masz racje, ale zauwaz, ze Rookstayer to taki jakby "Knight Junior". My nie mamy takiego problemu, jak Sorcerer/Druid. Zawsze mozemy podbiec i dobic. A jezeli chodzimy z bronia dystansowa (w tym przypadku bow + arrows), zaczniemy bic potwora i zostanie mu 1hp, to lepiej podbiec i uderzyc z melee, gdyz po co mamy tracic 1-2-3 arrows na 1hp (zauwazcie koszt arrows na Rooku).

To chyba na tyle - Pozdrawiam.

Super'Cow 02-05-2007 10:10

Ale dlaczego Cipy nie zrobią tak żeby np.spidery nie uciekały jak mają red hp tylko dalej atakowaly 100x lepiej by tak bylo.

Tom The Tanner 02-05-2007 10:19

@Up,
CipSoft myśli, że wtedy byłyby zbyt trudne do pokonania. Popatrz na takiego Shenga. Można go ubić jednocześnie podpalając sex shop i grając w kręgle na autostradzie w Niemczech...

Vial

seksowna_druidka 02-05-2007 10:20

@2up
Poison spidery atakuja na red hp. Co prawda uciekaja, ale gdy uniemozliwi im sie ucieczke to walcza zamiast stac i czekac na smierc.

@topic
Co ci przeszkadza ranny mobek? Mniej roboty przy dobiciu, a loot i tak twoj. Chyba, ze szkoda ci tych kilkunastu pkt expa.

Tove'Rook 03-05-2007 19:22

@MvD
Można jeszcze "Paladyn junior"

@Topic
Jak już było powiedziane, blokuje respa (co innego w przypadku minosów/rotów - ciekawy loot).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:30.