Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wirtualna mapa szkoły do gry FPS powodem aresztowania (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127696)

Str4t0s 03-05-2007 14:07

Wirtualna mapa szkoły do gry FPS powodem aresztowania

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gram.pl
Jeden z uczniów teksańskiego liceum Clements stworzył na podstawie planów swojej szkoły mapę do gry FPS. Po wyjściu sprawy na jaw został uznany za terrorystę.

Pewien nastolatek chińskiego pochodzenia, uczęszczający do liceum Clements (stan Teksas, USA) stworzył wirtualną mapę swojej szkoły. Wszystko może przeszłoby bez większego echa, jednak owy uczeń zrobił to, aby urozmaicić partyjki w bliżej nieokreślonego shootera, w którego grywał z kolegami. Zainteresowało to jego rodziców, którzy sprawę zgłosili do zarządu szkoły. Został on z niej wydalony i przeniesiony do innej placówki.

Dodatkowo zainteresowała się nim policja. Zostało wszczęte śledztwo, w którego konsekwencji młody modder został tymczasowo aresztowany. Przedstawiciele władzy przeszukali jego komputer i pokój - podejrzenia mundurowych wzbudził młotek, którym chłopak naprawiał rozpadające się łóżko. Na tej podstawie został on uznany za terrorystę, który planował atak na swoją szkołę.

Na szczęście wszystko skończyło się dobrze. Żadne zarzuty nie zostały postawione "kreatywnemu" uczniowi, dostał on jedynie zakaz uczestniczenia w zbiorowych imprezach i uroczystościach organizowanych przez szkołę. Wygląda na to, że po tragedii w Virginia Tech służby mundurowe USA będą teraz dmuchać na zimne, czasami aż do przesady.

Powiem tylko jedno. Po przeczytaniu tego tekstu ,krzeslo jest nie do użytku.

Duke Dran 03-05-2007 14:14

Hehsuehsuhesue gosciu pewnie niezlego Zonka zlapal jak sie o tym dowiedzial xD Onwed!11one ... ciekawe co to byla za giera CS?

eerion 03-05-2007 14:17

pewnie do CSa.
A pokój nauczycielski i portiernia to były miejsca do podłożenia bomby ;)

Rotfl.
Co teraz się dzieje, to bania mała

predalien 03-05-2007 14:23

Młotek-buahahaha.
Chociaż nie ma się tu z czego śmiać(nad tym trzeba płakać) rozwalił mnie do końca młotek.

Kajulec 03-05-2007 14:30

Kazdy kij ma dwa konce, z jednej strony - big deal, nic sie przeciez kurde nie dzieje. Jednak z drugiej - jakies tam obawy istnieja, przypadkow popierdolca wrodzonego "za oceanem" jest od groma.

Glamri 03-05-2007 14:32

Rotfl'n'lol. Kurde... Aresztować kolesia bo bawił się komputerem i miał w pokoju młotek. ; D N/c. ; P

Nikast Shynix 03-05-2007 14:34

Woaaaaaa.... Dajcie mi dożywocie, bo mam w pokoju scyzoryk i często oglądam zdjęcia jednej osoby! Na pewno chcę ją zabić!

Slay 03-05-2007 15:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nikast Shynix (Post 1405056)
Woaaaaaa.... Dajcie mi dożywocie, bo mam w pokoju scyzoryk i często oglądam zdjęcia jednej osoby! Na pewno chcę ją zabić!

Jej moze nie, za to miliony potomkow - i owszem.
NMSP

A ontopicznie - IMO, nic w tym dziwnego, biorac pod uwage aktualna sytuacje.

Zamor1 03-05-2007 15:11

Nieno przy obecnym stanie w USA to im sie nie dziwie, ze tak reaguja ;p
Muotek rokz !11

RozP 03-05-2007 16:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez predalien (Post 1405023)
Młotek-buahahaha.
Chociaż nie ma się tu z czego śmiać(nad tym trzeba płakać) rozwalił mnie do końca młotek.

mne tesh xD husasaushahusauhshu rotfl xD

;[ Och, ach!
|\_;[ Spyerdalay?
)) \\

predalien 03-05-2007 16:41

@up
? Kill(file) him please.
@topic
Ktoś tam napisał że w USA to nic dziwnego, ja nigdy nie słyszałem żeby na coś takiego w Ameryce zareagowali prędzej w Europie gdzie jest pełno "obrońców moralności".

Hellraiser 03-05-2007 18:37

Teraz nawet jak bedziesz w 1 % pochodzenia Azjatyckiego, to w USA będą szukać na ciebie bata, a to wszystko to przez wiadomy "wyczyn"?, pewnego Azjaty,..

matiiii 03-05-2007 18:42

Bym zrobił o tym ubka: młotek i napis "jestem terrorysta" :D
Tylko szkoda że PS rozwalony. Może ktoś inny zrobi?

Kajusz931 03-05-2007 18:43

....

jego rodzice zglosili to do szkoly? :o

Honasolo 03-05-2007 18:45

buahahhahahahah OWNED
ooo LOL!!!!!

Ciekawe czy by mnie aresztowali za trzymanie luku w domu? hahahahahhaha

Rozumiem upomnienie zeby chlopak nie robil takich rzeczy, ale aresztowanie i wydalenie? Za mlotek i model szkoly? TEGO TO NAWET SAM EISTEIN NIE ZROZUMIE. xD

Ciekawe czy to jest zgodne z ich konstytucja.

0lik 03-05-2007 20:18

USA, kraj wolnosci...

Max121 03-05-2007 20:31

To ja chyba przestanę robić z kumplem mapę do Quake 2, też na podstawie naszej szkoły. A tą paczkę bułeczek (mlecznych) w szufladzie to też lepiej szybko zeżrę, bo lepiej dmuchać na zimne :P

Stempek121 08-05-2007 16:30

@MAX
Chcesz sobie odmówić rozwalenia na miazgę najwredniejszego belfra na ziemi?
Bo ja nigdy...:p
@temat
A tak wogóle to jego rodzice naprawde go kochali, że wkopali go w takie coś... Naprawdę.

Bastash 08-05-2007 16:53

Posadzą mnie na krzesło, jeśli trzymam w pokoju scyzoryk i paczkę gum sprzed kilku lat?

Kubon 08-05-2007 17:12

@up
Sadze, ze wsadza cie do celi z wyglodnialymi szczurami...

Gratuluje swietnej interwencji policji...
Juz nawet sobie z gunem w wirtualu pobiegac nie mozna...

Chociaz z drugiej strony to sie nie dziwie. Po tamtym gosciu z akademika, mogli uznac to za plany ataku terrorystycznego na szkole. Niby nic, zwykla mapa do cs'a, ale pod tym moze sie kryc mega super evul atak na szkole.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:31.