Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Jaką Wybrac Profesje Na NON-PvP (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127959)

CryingOrphan 05-05-2007 13:08

Jaką Wybrac Profesje Na NON-PvP

Witam ^^ chciałbym sie dowiedziec jakąprofesjąna non pvp sie najlepiej gra,i duzo zarabia GP =) i dosc szybko expi ^^

Damian_1235 05-05-2007 13:29

Sorcerer.. A drut to dla uhuw ale poexpic tez mozna

to tylko moje zdanie

CryingOrphan 05-05-2007 14:48

włąśnie sie zatanawiam knight albo druid.... wolałby mdruid ale podobno ma byc ten update dla knightow =P mam knighta i druida na 20+lvl ^^

Vil 05-05-2007 15:33

masz skromne szanse ze ktos ci pozwoli wytrenowac przyzwoite skille, proponuje dowolna klase magiczna.

CryingOrphan 05-05-2007 15:51

czemu ? skille trenuje sobie spokojnie nikt nie przeszkadza bo nooby o tym miejscu nie widza ^^ (folda) tam co trza pickiem wykopac ^^

(kurde no nie iwme ciagle kim grac) xD niech jakis mistrz mi tu napisze + i - knighta a druida na non pvp plx ? =P jak sie komus chce oczywiscie ^^

Wolan 05-05-2007 17:01

Co prawda nie wiem jak sie gra na non-pvp ale knightem jak będziesz chodzil na hunty z shooterami to przy odrobinie szczęścia do loota zgarniasz lwią cześć albo i więcej ;] a oni nawet o tym nie wiedzą a jak juz sie dowiedzą to i tak ci nic nie zrobią xD

Carlo 05-05-2007 17:11

Jak masz pacc to i ze skillami nie ma problemu. Ja proponuję mimo wszystko knighta (sporo expowisk, a nie jak sorc na przemian tomby, guardy, dragi ew. hydry, później piraci.) Dobry exp to elfy, dworci, żółwie, scaraby. Na pewno znajdziesz coś dla siebie.

.Nec. 05-05-2007 21:18

Gram knightem na Neranie i wcale nie ma tak dużo noobów jak się wie gdzie chodzić skillować. Polecam Knighta :sword:

kamillo-ja 05-05-2007 21:31

masz pac rob MSA, facc druta

PZDR

Snib'ek 05-05-2007 21:43

Mam ek na non pvp _/ Kasa leci b. szybko jak bym chcial to bym mógl zarabiać 50k~ dziennie :P, ale to na paccu (dworcs;]).

Xzonixek 05-05-2007 21:48

Nie Paladyna xD!

Polecam rycka, ponieważ na facc ma kilka expowisk między innymi: EF, DC czy PoH. Rycka łatwo wyskillowac do 80~~ skilla na którym już może iść na Mintalwin, robić lootbagi 10k oz w jakieś 1-2h i łapać w ten sposób kase:)

Druidem expisz praktycznie na facc tylko na guardach, więc ci się szybko znudzą, poza tym za mf zwracać ci się bedzie tylko, gdy bedziesz robić lootbagi.

soanord 05-05-2007 22:29

Cytuj:

Rycka łatwo wyskillowac do 80~~
Pójdz za mnie do szkoły, zjedz za mnie, wyśpij się za mnie bo trzeba przeskilowac 300 godzin -.-

Knight to profesja dla NO-liferów, polecam sorca, druta lub paladyna. (na facc ten ostatni jest najlepszy)

Cenarius 05-05-2007 22:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek (Post 1411861)
Polecam rycka, ponieważ na facc ma kilka expowisk między innymi: EF, DC czy PoH. Rycka łatwo wyskillowac do 80~~ skilla na którym już może iść na Mintalwin, robić lootbagi 10k oz w jakieś 1-2h i łapać w ten sposób kase

Pan up napisał i ja się podpisuje a 80 na not-pvp to prawdziwy wyczyn.
-Hi
-No kill Please
-plx itenz
-no have no kill please
<twoje monsterki do traina właśnie zostały zobite przez 8 lvl sorca z wandem>
odkąd na Tibie zleciały się 10-13 latki i dzieci Neo to zrobienie 70/70 bez brania czegoś na uspokojenie to duży wyczyn. (na not pvp)
@topic
weź palka zrobisz 40-50 dista znacznie szybciej niż 70/60 knightem i już możesz w miare szybko expić.

Hadugg 05-05-2007 22:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek (Post 1411861)

Druidem expisz praktycznie na facc tylko na guardach, więc ci się szybko znudzą, poza tym za mf zwracać ci się bedzie tylko, gdy bedziesz robić lootbagi.

Ciekawe czym chcesz expic na guardach druidem,
czyżby różdżką która ma 1sqm zasięgu?

soanord 06-05-2007 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hadugg (Post 1412086)
Ciekawe czym chcesz expic na guardach druidem,
czyżby różdżką która ma 1sqm zasięgu?

Tak, a co ciekawe drut z tempest dostaje mniej obrazen na full def niz knight z dowolna bronia na full atak i do tego jeszcze ma wyzsza srednią hitów. (zeby na guardach ktore maja silny def miec srednia 65 tak jak rozdzka to trzeba skille grubo ponad 80 >.>) :D

Mechanika tibii jest totalnie zjechana, glupszej gry pod tym wzgledem nie widzialem.

Mozniak 06-05-2007 10:19

Wez paladyna, zrobisz szybko 40-45 distance i juz mozesz fajnie expic na ghostland lub kazz (roty) a skill sam elci w gore z duza szybkoscia :)

soanord 06-05-2007 10:37

Knight na facc ma do dyspozycji tylko expowiska oblegane przez mase noobów z wandami, ja jak gram palem to sobie pójde na ghostland poziom -3 z dsami i ghoulami w pierwszej jaskini i biegam po calej wybijajac dsy: zero noobow bo jaki noob z wandem przyjdzie na zbiorowisko ds? I zaloze sie ze robie tam wiecej expa (mój exp to około 20k/h) niz knight ktory expi razem z 5 innymi ludzmi w ef/dc/poh lub tez czeka na expowisko i robi 0k/h. (ja nie musze czekac bo na ds sie codziennie wbijam i nikogo nie ma) Nie musze chyba wspominać ze sie z samej kasy i viking helmetów zwraca bo inaczej bym tam nie chodzil. Pokazcie mi expowisko na facc gdzie knightem zawsze mozna sie wbic i jechac przez 24k/h??? A ja na ds tak moge, bo nikt nie przychodzi na ten poziom chociaz oczywiscie tyle nie gram ale moglbym.

Jesli chodzi o sorca/druta to sytuacja ma sie podobne jak u knighta + mogą ewentualnie pojsc na mniej oblegane expowiska z summonami (np. dragi gdzieś tam na draconii lub innych miejscach gleboko pod ziemia) i robić tam śmieszny exp pokroju 7k/h narazajac do tego swoje zycie.

Takie jest moje zdanie a wy mozecie miec inne tyle ze ja to wiem z wlasnego doswiadczenia.

I tak jak juz wczesniej ludzie wspomnieli palem wystarczy wbic 40 dista co trwa mniej niz 5 godzin czyli praktycznie w granicach bledu statystycznego (porownujac do calego czasu grania postacia) wiec mozna spokojnie powiedziec ze pal expi bez treningu. Ja osobiscie wbilem 33 dista i poszedlem expic na trollach z arrows i mi sie zwracalo bo jeszcze strzały dorabiałem w trakcie expa a 13 lvl do robienia strzal wbilem serpenciokiem na tych samych trollach. (hehe oczywiscie to nie jest prawidlowy rozwoj paladyna i bron boze tak robić ale mi się nie chciało podnosić spearów nawet do tego 40 :D)

Na facc jedyną licząca się profesją jest paladyn a na pacc dochodzą jeszcze sorc i drut.

Cenarius 06-05-2007 11:00

Cytuj:

Pokazcie mi expowisko na facc gdzie knightem zawsze mozna sie wbic i jechac przez 24k/h???
OF ale niezawsze
Dragi na wysokim lvlu napewno znajdzie się jakiś wolny resp
Mintwallin zajęte często ale jak już expisz to przekracza 24k/h
Nie jest "aż tak" źle jak mówisz> (jest jeszcze gorzej)

soanord 06-05-2007 11:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius (Post 1413013)
OF ale niezawsze
Dragi na wysokim lvlu napewno znajdzie się jakiś wolny resp
Mintwallin zajęte często ale jak już expisz to przekracza 24k/h
Nie jest "aż tak" źle jak mówisz> (jest jeszcze gorzej)

Lol......

OF zajete jest przez 50+ knightow 24/7, dragi to samo przez knightow i paladynów 70+, mintwallin prawie zawsze ktos tam jest bo juz od 30 mozna expic a exp knightem wcale nie lepszy niz paladynem i wieksze koszta (nawet nie wiecie jak te mino guardy ciągną hp knightowi, prawie jak dwarf guardy >.>, palem omijasz to gówno na odległość)

I na dodatek we wszystkich tych miejscach musisz robic knightem lootbagi zeby sie zwrocilo >.> Ja expie palem bez tego gownianego worka i mam wolna miejscowke 24/7 a strzaly kupuje sie 10 sqm dalej... Po prostu żyć nie umierać dopóki ktoś nie popadnie w rytunę i nie będzie zmuszony do zmiany miejsca ze wzgledu na nudy. Ja popadlem w rutyne expiac od 20 do 35 lvl na guardach wiec zmienilem guardy na ds i gitara gra. :D

Adam'eq 06-05-2007 11:08

Graj PALADYNEM nie musisz skillować za dużo, (wystarczy do 45 a potem samo leci) a kase też nieźle można palkiem zarabiać. I jest dużo miejsc na facc gdzie możesz expic (kopalnie, ghostland, potem POH)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:31.