Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   O klimacie Tibii (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=128330)

Fuo 07-05-2007 12:16

O klimacie Tibii

Tibia mogła by mieć lepszy klimat ... a dla czego go niema? To dość proste :
Na stworzenie klimatu składa sie kilka podstawowych czynników:
a) Sama gra , czyli czas w jakim jest osadzona fabuła , geografia , przeciwnicy itp.. (te warunki spełnia tibia )
b) Społeczność graczy... i tu już zaczynają się problemy , zasadniczo możemy podzielić tą społeczność na dwie grupy :Gracze któży utrzymują klimat ale trzymają się z dala od reszty społeczności , tworzą małe "mikro społeczności" izolują sie od drugiej zdecydowanie liczniejszej grupu GŁUPKÓW . Głupki zwane ładnie "noobkami" na tą grupę społeczną składają się :Dzieci neostrady ,komuniści(dzieci które dostały komputer na komunie) , złodzieje, i poprostu ludzie mało inteligentni) skutecznie uprzykrzają grę innym graczom.

Jestem ciekaw jakie WY macie propozycje jak pozbyć się noobstwa?

Ja osobiście mam jeden pomysł . Stworzyć rodzaj słownika słów zakazanych który by był spisany przez Gm'ów , mamy GM'ów z całego świata więc spisanie przekleństw itp.. i zablokowanie tych słów na ogólnym kanale niebyło by wielkim problemem . Do przekleństw można by było dodać też obraźliwe zwroty itp.

Bastash 07-05-2007 12:21

Cytuj:

O klimacie Tibii
O czym? O jakim klimacie? pff...

Cytuj:

Jestem ciekaw jakie WY macie propozycje jak pozbyć się noobstwa?
Nie grać w Tibię imo.

Kulikos 07-05-2007 19:11

Jak chcesz klimatu to zabierz kumpli na dzialkę/do mrocznej piwnicy i odegrajcie porządnego rol pleja.
Tibia nie ma klimatu. To głupia gra, a gracze to w większości fanatycy których jedynym celem i ambicją jest być best lvlem na podwórku. Kradną, wyzywają i nie dają spokoju. Innych ludzi nie spotkałem (może max 10 os.)

Xetasi 13-05-2007 11:51

Klimatu nie zmienisz, trzeba zmienić społeczność, wtedy zmieni się klimat.

Farfi 13-05-2007 12:08

Z tą cenzurą to dobry pomysł. Na jednej z gier, jak powiedziało się jakieś przekleństwo to wyświetlało się: Im big Boy with small brain :D

Lapojufo 13-05-2007 12:13

tibia nabiera coraz lepszy klimat

DarkWujek 13-05-2007 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xetasi (Post 1428040)
Klimatu nie zmienisz, trzeba zmienić społeczność, wtedy zmieni się klimat.

Zgadzam sie, jak cały czas będą po tibii chodzić nooby z nickami "Babcia klozetowa" to na klimat nie ma co liczyć.

Bastash 13-05-2007 12:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DarkWujek (Post 1428244)
Zgadzam sie, jak cały czas będą po tibii chodzić nooby z nickami "Babcia klozetowa" to na klimat nie ma co liczyć.

Pff... Jakoś bardziej mi się podoba Babcia klozetowa niż Sorcerer-ziomek.

DarkWujek 13-05-2007 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1428252)
Pff... Jakoś bardziej mi się podoba Babcia klozetowa niż Sorcerer-ziomek.

Ta postać była założona już dawno, praktycznie już na niej nie gram.

Shanhaevel 13-05-2007 13:04

Jaki, kurde, klimat?

Przestań grać w Tibię, dopiero złapiesz klimat.

Glamri 13-05-2007 13:05

Tibia miała klimat. MIAŁA jeszcze w 2k2 - 2k3 roku. Owszem. Wtedy się zaczynało i wtedy też gra wyglądała zupełnie inaczej. Przede wszystkim było o wiele sympatyczniej.

Bastash 13-05-2007 13:07

Imo klimat skończył się wraz z początkiem 7.6

DarkWujek 13-05-2007 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bastash (Post 1428280)
Imo klimat skończył się wraz z początkiem 7.6

Racja, ale według mnie najlepsza była tibia 7.4, wtedy dopiero fajnie sie grało, a teraz na takiej wersji można tylko na OTSach grać.

Vision'Master 13-05-2007 19:26

fajnie bardzo fajnie

Sermi 13-05-2007 20:37

Hmmm... Jeśli ktoś chce sobie pograć w RPG to niech sobie kupi Obliviona. Wprawdzie nie jest to MMO, ale tam dopiero poczuje się klimat. No i chyba szybciej pogada się z pierwszym lepszym NPC o czymś innym niż boty i hackowanie i "fri itenz plax" niż z jakimś żywym graczem. A jak ktoś chce mieć kontakt z żywymi ludźmi to może zawsze pogadać na gadu-gadu, stefanie, tlenie czy innym komunikatorze.

Krzychos_CALMERA 14-05-2007 16:24

"komuniści" i kto to mówi :D komunisto! :P masz stalina w avatarze:P
komuna rox :D gdyby nie komuna nie miałbym 6 na koniec z historii xDDDD

Descartes 14-05-2007 16:56

Tibia już w wersji 7.1 nie miała klimatu. Jest na to jedno lekarstwo...

...klimatyczna muzyka. Pograjcie sobie z włączoną muzą z jakiegokolwiek cRPGa (polecam Lineage 2), od razu inne uczucie.

VeLvet 14-05-2007 21:36

Test na inteligencje przed rejestracją;D...wtedy mało nóbków by grało :D

Noexie 16-05-2007 00:54

nie czaje zbytnio ale looz...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:47.