![]() |
Toya / Neostrada
Witam,
Mam Obecnie Neostrade 512 kb/s i modem Sagem f@st ;s . Bardzo czesto mam ogromne laggi na amerykanskich serverach a takze rozlaczenia uslugi. Zastanawiam sie nad zmiana providera, podobno toya calkiem czochra w te klocki, ale jeszcze chcial bym zaczerpnac tutaj porady. Czy ktos ma Toye i mogl by okreslic swoja sytuacje ? :D! Pozdro :> |
Toya wymiata. Pod kazdym wzgledem.
|
@Up:
Zgadzam się. |
Pozatym....hmm.....duzo wieksze laggi mam na serverach Usa niz na niemieckich, lecz moi koledzy, oczywiscie z polski ich nie maja posiadajac kablowke!
Takze to chyba tez wina mojego providera, te laggi ? :P |
Na usa w godzinach popoludniowych kazdy chyba ma lagi o.0
Spojrz na globus gdzie lezy Polska a Stany Zjednoczone. |
Na amerykanskich serwerach bedziesz mial minimum 120 ms wiec i tak bedziesz odczuwal male lagi
|
Wczesniej mialem ten sam modem, te same problemy. Zmiana modemu dużo, nawet bardzo, brak lagów, kicków etc. Od ponad roku nie mialem komunikatu "Uzytkownik został odłączony od usługi" Mi sie neostrada spisuje na medal.
|
Cytuj:
|
A co mam modem do lagow? Inna draga/laczami idzie sygnal po zmianie modemu? Wiecie co to jest w ogole internet i na jakiej zasiadzie on dziala? Jak nie to poczytajcie troche...
|
Hmm...
Na jaki modem mogl bym zmienic i ile by to kosztowalo? ;) Bo sagem, jak slyszalem od wielu osob to mowiac kolokwialnie 'gowno'. Pozdro. |
Cytuj:
Bo IMHO nie , i wypowiadasz się bezsensu... Posiadam modem Thomsona , neostrada działa bez zarzutów Brak lagów etc. Kuzynka mieszkająca 50m ode mnie , ma modem Sagema... Kicki , rozłaczanie i lagi są na porządku dziennym... Wymień modem , powinno pomóc ... Jeśli się nie myle wymienią Ci go za darmo... |
Tez mam od Thomsona. Ale necik z Vectry = /
|
Posidam aSagem'a i rozłaącza mnie czasami.
Mam usługą z Netii NET24 (czyli na łączach neo$trady) Po przeczytaniu waszych postów zastanawi8am się nad kupnem Thomsona Na allegro widziałem za 90zł modem z tej firmy. Kupić czy nie kupić? |
Cytuj:
|
Ja znajdę na to bardzo szybką radę. :P
Zrezygnuj z Neostrady i wejdź to UPC :P 0 Lagów i ładne transfery :) |
''Za 100 z groszami możesz zanabyć modem-router pentagram cerberus który jest o niebo świetlne solidniejszy od tych f@stów.''
Rozumiem ze nabywajac ten modem-router mam internet bezprzewodowy + sagem idzie na smieci i wszystko dziala zajebiscie? :D |
@Up, jezeli chodzi o Cerberusa firmy Pentagram, to kumpel uzywa wersji tego routera z Wi-Fi i nie slyszalem zeby sie skrazyl, ale ten router jest bez QoS i paru innych dodatkow ktore sie przydaja, tym bardziej jak masz neta na 2 lub wiecej osob podzielonego.
Cytuj:
|
ja jestem posiadaczem modemu f@st jest to takie gowno do tego kiedys na jakims forum dowiedzialem sie ze sagem firma ktora zrobila ten modem w ogole sie o niego nieprzyznaje jest to takie gowno co chwile sie rozlacza mam juz go rok ale nie oplaca mi sie teraz kupywac nowego bo za 17 dni konczy mi sie umowa i rozwiazuje btw. moj modem juz niema obudowy lampki sie nieswieca bo tak mnie wkuriwal ze latal po pokoju ( nie jestem dzieckiem neo co placze gdy dostanie kicka i odpierd@la mu palma xd)
|
Co do neostrady to jest loteria czy dziala dobrze czy zle. Jedni maja tak a inni inaczej.
Co do UPC: tez mam internet chello w upc i jest z nim 0 problemow! Internet nie dziala tylko wtedy kiedy jest jakas usterka na duzym obszarze. Co do wyboru modemu: polecam profesjonalne forum: forum.purepc.pl |
Co wybrać??
Witam.
Obecnie mam radiówkę i jest to jeden wielki shit... lagi i kicki są na porządku dziennym;/ Na szczęście niedługo kończy mi się umowa z dostawcą obecnego "internetu" i teraz mam dylemat co wybrać toya czy neo?? Bardziej skłaniałbym sie ku Toya ale nie mam nikogo ze znajomych kto mógłby mi cokolwiek powiedzieć na ten temat dlatego zwracam sie do was z prośbą o jakieś sugestie poparte własnymi doświadczeniami...?? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:41. |