![]() |
Problemy z rozłączeniami!
Cześć! Piszę tu prosząc o pomoc w sprawie mojego routera. Czytałem już poradnik jak nie mieć problemów z neostradą, ale niestety mam dwa komputery i muszę korzystać z routera. Problem jest taki że gdy expie albo stoję pod depo to w każdej chwili może rozłączyć mi internet :/ Nie wiem czemu tak się dzieje. Router mam Pentagram Cerberus ADSL. Czy ktoś może wie co zrobić aby zapobiec rozłączeniom internetu w moim przypadku?
Z góry dziękuje! Pozdrawiam RollerPL |
To nie wina routera, lecz neo.
|
Mysle ze nie na tym forum powinienes o to zapytac
|
Oto najnowszy 'wyrób' Tepsy X(
Cytuj:
|
Gah, nie wiem czemu tak wszyscy na neo narzekają... miałem neo128 przez jakiś rok i chyba ani razu nie miałem kicka.
... Czy jestem jakiś wyjątkowy? :D |
Ja neo używam od początku, od kiedy 1szy raz miałem neta czyli od jakichś 5 lat. Kicki mam bardzo rzadko, no, może teraz kiedy był ten atak hakerski na servy, ale teraz to sa mass kicki. Skoro masz 2 kompy, to na ktorym grasz: na tym pod routerem czy pod głównym??
|
Według mnie raczej jest to wina routera, bo wcześniej kiedy nie miałem dwóch komputerów to neo śmigało jak powinno i nie wiem co inni gadają ze neo takie beznadziejne. W tibie śmigam na tym głównym komputerze, chociaż wolał bym pod komputerem drugiego, bo tamten lepszy komp itp no ale jest pełno wirusów (trojany, konie trojańskie, reklamiaże). Skanowałem komputer już nod32 i avastem home edition. Czy możecie mi coś zalecić żeby zlikwidowało te wirusy?
PS: Nie wiem czemu, ale na tym lepszym komputerze jak włączam tibie to gra laguje. Próbowałem już na direct 5 i 9. Kiedyś grałem na nowym to tak nie lagowało :/ Czy to też może być wina wirusów? RollerPL Pozdrawiam! |
Możliwe, że to wina wirusów. Skanowałeś Avastem i Nodem32? To nie wiem co możesz jeszcze zrobić. Jeśli interesuje cię droższe wyjście to zakup jakiś super program antywirusowy. Jeśli jednak nie chcesz na to wydawać kasy po prostu zrób formata. Pamiętaj: nie mówię, że to napewno wina wirusów.
Pozdrawiam Ozzy'Khaleb |
Ja mam neostrade juz około 5 lat (786kb/s) no ale teraz mam 2 kompy i też jade na routerze (Microcom...około +350zł) i wszystko jest w porządku wiec nie wiem....a podaj swoje parametry komputera prędkość neta....i najlepiej zrób tego formata co jakiś (długi) czas to sie przydaje....znam frajera z mojej okolicy co robie formata 3 razy dziennie..pozdro !! :]
|
Do czego służy dyndns?
Wczoraj coś pogrzebałem w ustawieniach i chyba już jest dobrze, bo jeden cały dzień internet trzymał. Ale mam takie pytanie, do czego służy dyndns, a dokładnie ta strona dyndns.org, bo w ustawieniach routera mogę wpisać tam name i hasło. Czy to jest takie coś jak dyn.pl lub no-ip, tylko że nie trzeba mieć włączonego tego programu?
Pozdrawiam RollerPL |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:50. |