![]() |
Sposób na zlikwidowanie hacków
Chcialem przedstawic wam sposob, jak CipSoft moglby zlikwidowac hacki:
a) Kazdy dostalby nowy, drugi numer - skladajacy sie z 6 cyfr. Przykład: 123321 b) Przy logowaniu normalnie wpisywalby Account number i Password. c) Kiedy okazaloby sie ze haslo jest dobre, pojawilo by sie nowe okienko, w ktorym trzebaby bylo wpisac "drugi" numer, ale przyciskajac odpowiednie cyfry myszką. Po kazdym nacisnieciu kolejnosc liczb by sie zmieniała. (Tak jak w grze MapleStory) Uważam, że hackowanie byloby wtedy o wiele trudniejsze lub nie mozliwe, a hackerow byloby coraz mniej. Programy Typu OwnTibia Gdzies czytalem, ze programy te wyciagaja passy z pamieci tibia . exe. Są one używane np. kiedy zostaniemy kicknieci etc. Mysle, ze w Ustawieniach powinna byc opcja dotyczaca zapisywania passow w trakcie pracy klienta, którą można wyłączyć. Pomysł godny uwagi: Cytuj:
|
Całkiem niezły pomysł.
|
albo system jak w banku :
[][][][][][] <--6 miejsc na numer konta ale...[*][][][*][][*] <-- za kazdym logowaniem w niektórych kratkach pojawiały by sie kółeczke. Wtedy w pozostałe miejsca wpisywało by sie cyfry omijając te które zastapiły kółeczka. W ten sposób za każdym razem miałoby sie "inne hasło" ;] |
Ja mYśle ze co by niebyło i :p Tak Hackną:)
|
Cytuj:
graczy. Teraz np. niektore keyloggery nie sprawdzaja schowka - te kilka procent graczy, którzy kopiują passy są bezpieczniejsi. To samo z klawiaturą ekranową. Wszystko zalezy od umiejetnosci hackera oraz od keyloggera ktorego uzywa. Jesli chodzi o zmienne cyfry - keylogger musialby wykonywac screenshoota co okolo sekunde, aby zapamietac kolejnosc oraz zapamietywac ruch myszki. To mogloby zmniejszyc ilość hackow do kilku procent. |
Nic nie zastąpi mózgu i rozsądnego surfowania po internecie...
Chociaż sam pomysł nawet nawet (ten Gagagigo`iego) |
Hmmm..mysle ze pomysl dobry , takie cos moglo by wejsc w życie..sam jestem teraz chackwany chacer bawi sie moim kontem a rk nie dochodzi , dltego mysle ze zabezpieczenie konta powinno być jak najwieksze..
|
Re:
Hmm... dobry pomysł. Hacki zmniejszyły by się na jakiś czaś. Potem hakerzy coś by wykombinowali :D
|
Ale można by te hasła dodatkowe :) np. Zmieniać Co 3 dni na inne i na email przysyłane ( Oczywiście jeśli się ktoś zgodzi :) ) .
|
Cytuj:
|
ahahahahaha
Jak zlikiwidowac hacki? Odnoobic tibie! Jesli ktos zostal hackniety to tylko i wylacznie przez swoja wlasna glupote, chec oszustwa, chec obrobienia kogos. Kto uczciwy zostal hackniety tak naprawde? Wiekszosc osob, ktore sa "hacked" sciagalo nielegalne programy, kupowalo jakies boty/programy sluzace do hackowania, sharowalo.
Myslicie, ze cipsoft ma jeszcze glupota graczy sie martwic? Niech kazdy dba o siebie a nie czeka na manne z nieba (zabezpieczenia od cipsoftu). Na kazde zabezpieczenie i tak znajdzie sie haczyk :) |
Gdyby dało się tą opcję wyłączyć (nie tak, jak w maplu) to byłby bardzo dobry pomysł. Tam mnie bardzo wkurza, że za każdym logowaniem bądź chociażby zmianą postaci musze wpisywać głupi PIN, który wydłuża czas logowania o jakieś 10 sekund...
|
Cytuj:
Ja osobiscie wolalbym stracic przy kazdym logowaniu 10 sekund niz pewnego razu kilka lat gry... |
Coś jak "wirtualna klawiatura" (ekranowa znaczy się): śmiechu kurwa warte.
Czytanie wartości bezpośrednio z pamięci procesu, inne sztuczki omijające ekranową klawiaturę, screen logi i wiele innych. Cytuj:
Dla prawdziwych Tibiarzy: -mieć na kompie samego klienta i nic więcej i zablokować sobie każdy adres w hosts =) |
Jedynym sprawnym sposobem jest 2 członowe hasło, co posiada częśc systemu bankowego.
Część hasłą zmienia się co około pół minuty. A ty na małym wyświetlaczu masz takie generowane. Bardzo fajna sprawa, jednak wdrożenie czegoś takiego w grze byłoby szaleństwem i niemożliwością |
Cytuj:
|
Wedlog mnie CiprSofr powienien wprowacic w Tibi granie z jednego IP zlikwidowalo by to praktycznie haki a jezeli chcielibysmy pograc u kumpla podac kod w stylu rec-keya gdy po 3 probach wpisze sie bledny na email przychodzi powiadomienie ze ktos probowal wbic sie na acc i postac jest automatycznie blokowana na okres np. 1 dnia.
|
Na dobrego hakera niema rady jak chce haknoc to haknie =]
|
Ale jezeli ktos ma zmienne ip to ma pecha
|
podoba mi sie nawet ten pomysl :)
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:58. |