Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Sposób na zlikwidowanie hacków (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=128988)

Nixon_The_Mage 12-05-2007 16:54

Sposób na zlikwidowanie hacków

Chcialem przedstawic wam sposob, jak CipSoft moglby zlikwidowac hacki:

a) Kazdy dostalby nowy, drugi numer - skladajacy sie z 6 cyfr.
Przykład: 123321

b) Przy logowaniu normalnie wpisywalby Account number i Password.

c) Kiedy okazaloby sie ze haslo jest dobre, pojawilo by sie nowe okienko, w ktorym trzebaby bylo wpisac
"drugi" numer, ale przyciskajac odpowiednie cyfry myszką. Po kazdym nacisnieciu kolejnosc liczb by sie zmieniała. (Tak jak w grze MapleStory)

Uważam, że hackowanie byloby wtedy o wiele trudniejsze lub nie mozliwe, a hackerow byloby coraz mniej.

Programy Typu OwnTibia

Gdzies czytalem, ze programy te wyciagaja passy z pamieci tibia . exe. Są one używane np. kiedy zostaniemy kicknieci etc. Mysle, ze w Ustawieniach powinna byc opcja dotyczaca zapisywania passow w trakcie pracy klienta, którą można wyłączyć.

Pomysł godny uwagi:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gagagigo
albo system jak w banku :
[][][][][][] <--6 miejsc na numer konta ale...[*][][][*][][*] <-- za kazdym logowaniem w niektórych kratkach pojawiały by sie kółeczke. Wtedy w pozostałe miejsca wpisywało by sie cyfry omijając te które zastapiły kółeczka. W ten sposób za każdym razem miałoby sie "inne hasło" ;]

nobz 13-05-2007 21:59

Całkiem niezły pomysł.

Gagagigo 13-05-2007 22:07

albo system jak w banku :
[][][][][][] <--6 miejsc na numer konta ale...[*][][][*][][*] <-- za kazdym logowaniem w niektórych kratkach pojawiały by sie kółeczke. Wtedy w pozostałe miejsca wpisywało by sie cyfry omijając te które zastapiły kółeczka. W ten sposób za każdym razem miałoby sie "inne hasło" ;]

Gronkowiec 13-05-2007 22:19

Ja mYśle ze co by niebyło i :p Tak Hackną:)

Nixon_The_Mage 13-05-2007 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gronkowiec (Post 1429783)
Ja mYśle ze co by niebyło i :p Tak Hackną:)

Mozliwe... Ale tym bardziej utrudnione zadanie dla hackerow, tym lepiej dla
graczy. Teraz np. niektore keyloggery nie sprawdzaja schowka - te kilka procent graczy, którzy kopiują passy są bezpieczniejsi. To samo z klawiaturą ekranową.

Wszystko zalezy od umiejetnosci hackera oraz od keyloggera ktorego uzywa.

Jesli chodzi o zmienne cyfry - keylogger musialby wykonywac screenshoota co okolo sekunde, aby zapamietac kolejnosc oraz zapamietywac ruch myszki. To mogloby zmniejszyc ilość hackow do kilku procent.

Always hunted 13-05-2007 23:51

Nic nie zastąpi mózgu i rozsądnego surfowania po internecie...
Chociaż sam pomysł nawet nawet (ten Gagagigo`iego)

KaMiLSpAwW 14-05-2007 00:32

Hmmm..mysle ze pomysl dobry , takie cos moglo by wejsc w życie..sam jestem teraz chackwany chacer bawi sie moim kontem a rk nie dochodzi , dltego mysle ze zabezpieczenie konta powinno być jak najwieksze..

Nyksus 14-05-2007 08:04

Re:

Hmm... dobry pomysł. Hacki zmniejszyły by się na jakiś czaś. Potem hakerzy coś by wykombinowali :D

Firczan 14-05-2007 08:14

Ale można by te hasła dodatkowe :) np. Zmieniać Co 3 dni na inne i na email przysyłane ( Oczywiście jeśli się ktoś zgodzi :) ) .

Nixon_The_Mage 14-05-2007 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Firczan (Post 1430271)
Ale można by te hasła dodatkowe :) np. Zmieniać Co 3 dni na inne i na email przysyłane ( Oczywiście jeśli się ktoś zgodzi :) ) .

To praktycznie nie mialoby sensu... Keylogger i tak zapisze to haslo i wysle do hackera.

Hythe 14-05-2007 10:27

ahahahahaha

Jak zlikiwidowac hacki? Odnoobic tibie! Jesli ktos zostal hackniety to tylko i wylacznie przez swoja wlasna glupote, chec oszustwa, chec obrobienia kogos. Kto uczciwy zostal hackniety tak naprawde? Wiekszosc osob, ktore sa "hacked" sciagalo nielegalne programy, kupowalo jakies boty/programy sluzace do hackowania, sharowalo.
Myslicie, ze cipsoft ma jeszcze glupota graczy sie martwic? Niech kazdy dba o siebie a nie czeka na manne z nieba (zabezpieczenia od cipsoftu).
Na kazde zabezpieczenie i tak znajdzie sie haczyk :)

Descartes 14-05-2007 13:44

Gdyby dało się tą opcję wyłączyć (nie tak, jak w maplu) to byłby bardzo dobry pomysł. Tam mnie bardzo wkurza, że za każdym logowaniem bądź chociażby zmianą postaci musze wpisywać głupi PIN, który wydłuża czas logowania o jakieś 10 sekund...

Nixon_The_Mage 15-05-2007 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kuraj (Post 1430521)
Gdyby dało się tą opcję wyłączyć (nie tak, jak w maplu) to byłby bardzo dobry pomysł. Tam mnie bardzo wkurza, że za każdym logowaniem bądź chociażby zmianą postaci musze wpisywać głupi PIN, który wydłuża czas logowania o jakieś 10 sekund...

Wydluza czas logowania o 10 sekund...? Dla Ciebie to duzo?

Ja osobiscie wolalbym stracic przy kazdym logowaniu 10 sekund niz pewnego razu kilka lat gry...

owntibia.exe 15-05-2007 16:35

Coś jak "wirtualna klawiatura" (ekranowa znaczy się): śmiechu kurwa warte.
Czytanie wartości bezpośrednio z pamięci procesu, inne sztuczki omijające ekranową klawiaturę, screen logi i wiele innych.

Cytuj:

Programy Typu OwnTibia

Gdzies czytalem, ze programy te wyciagaja passy z pamieci tibia . exe. Są one używane np. kiedy zostaniemy kicknieci etc. Mysle, ze w Ustawieniach powinna byc opcja dotyczaca zapisywania passow w trakcie pracy klienta, którą można wyłączyć
I tu się akurat zgadzam =)

Dla prawdziwych Tibiarzy:
-mieć na kompie samego klienta i nic więcej i zablokować sobie każdy adres w hosts =)

eerion 15-05-2007 16:37

Jedynym sprawnym sposobem jest 2 członowe hasło, co posiada częśc systemu bankowego.
Część hasłą zmienia się co około pół minuty.
A ty na małym wyświetlaczu masz takie generowane.
Bardzo fajna sprawa, jednak wdrożenie czegoś takiego w grze byłoby szaleństwem i niemożliwością

Egon_Abus 18-05-2007 02:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hythe (Post 1430395)
Jesli ktos zostal hackniety to tylko i wylacznie przez swoja wlasna glupote, chec oszustwa, chec obrobienia kogos.

Ja zostałem hacknięty, a wcale nie używam botów, nie ściągałem żadnych programów, a tym bardziej nie chciałem nikogo obrobić. :mag:

Tharoo 20-06-2007 15:18

Wedlog mnie CiprSofr powienien wprowacic w Tibi granie z jednego IP zlikwidowalo by to praktycznie haki a jezeli chcielibysmy pograc u kumpla podac kod w stylu rec-keya gdy po 3 probach wpisze sie bledny na email przychodzi powiadomienie ze ktos probowal wbic sie na acc i postac jest automatycznie blokowana na okres np. 1 dnia.

Tharoo 20-06-2007 15:18

Na dobrego hakera niema rady jak chce haknoc to haknie =]

Tharoo 20-06-2007 15:19

Ale jezeli ktos ma zmienne ip to ma pecha

Andrealfus 20-06-2007 15:34

podoba mi sie nawet ten pomysl :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:58.