Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Pytanie Wobec Mojego Name. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=129258)

Tomu$13 13-05-2007 22:16

Pytanie Wobec Mojego Name.

Mam takie pytanie co po polsku oznacza nick:[CHAR]Nightmare Legionist[/CHAR].
BTW:Jest to moja Postac do pekowania na pvp enfo :D.

@edit Moim zdaniem Koszmarny Legionista.

Vanhelsen 14-05-2007 00:07

Nah... może czasem w engliszu sprawca się metoda banalnego łączenia wyrazów ale nie tutaj.
To co zaprezentowałeś to "Koszmar Legionista" w dodatku z całkowicie niepoprawnie napisanym "Legionista"...
Poprawna wersja* Nightmarish Legionary
*- na podstawie slowniki.onet.pl

Aversin 14-05-2007 08:55

@up - czepiasz się. Pseudo-angielskie nazwy ma połowa Polaków w Tibii. Wmiesza się w tłum i nikt nie zauważy.

Vanhelsen 14-05-2007 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pebe83 (Post 1430301)
@up - czepiasz się. Pseudo-angielskie nazwy ma połowa Polaków w Tibii. Wmiesza się w tłum i nikt nie zauważy.

CZepiam się, ponieważ autor uważa, że to co napisał oznacza "Koszmarny Legionista" i po prostu chcę gop wyprowadzić z błędu ^^

zalfik 14-05-2007 15:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomu$13 (Post 1429768)

Poniewaz w jezyku angielskim nie ma odmiany przez przypadki (jako takiej), to do pewnych sformulowan uzywa sie tzw szyku przestawnego. W skrocie Twoj nick oznacza "Koszmar Legionista", ale po dodaniu "s" (nie jestem pewien co do apostrofu) "Nightmares Legionist" mialbys "Legionista Koszmaru".

W przypadku gdybys mialo to oznaczac "Koszmarny Legionista" jest tak jak mowi Wieszok :-)

BTW: Dopiero po napisaniu tego wszystkiego zorientowalem sie, ze to spam i karmienie trolla :P

Aversin 14-05-2007 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zalfik (Post 1430703)
Poniewaz w jezyku angielskim nie ma odmiany przez przypadki (jako takiej), to do pewnych sformulowan uzywa sie tzw szyku przestawnego. W skrocie Twoj nick oznacza "Koszmar Legionista", ale po dodaniu "s" (nie jestem pewien co do apostrofu) "Nightmares Legionist" mialbys "Legionista Koszmaru".

W przypadku gdybys mialo to oznaczac "Koszmarny Legionista" jest tak jak mowi Wieszok :-)

BTW: Dopiero po napisaniu tego wszystkiego zorientowalem sie, ze to spam i karmienie trolla :P

Raczej Nightmare's albo Nightmares' ..

Piotrek Marycha 14-05-2007 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomu$13 (Post 1429768)

kto ci konto załozył?

Tomu$13 14-05-2007 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1430062)
Nah... może czasem w engliszu sprawca się metoda banalnego łączenia wyrazów ale nie tutaj.
To co zaprezentowałeś to "Koszmar Legionista" w dodatku z całkowicie niepoprawnie napisanym "Legionista"...
Poprawna wersja* Nightmarish Legionary
*- na podstawie slowniki.onet.pl

Kurcze chcilabym dostac name locka na ten nick Nightmarish Legionary,ponieaz jest to chyba poprawna forma ale pogadam z moim kumplem tutorem jakie sa warunki dostania namelocka.

Aversin 14-05-2007 20:07

Warunek jest jeden - nick musi być niezgodny z regulaminem. Twój w żadnym razie tego regulaminu nie łamie.

Ddevil 14-05-2007 20:27

O ile dobrze pamiętam hinty dla tutorów, to nie można mieć nicku, zawierającego w pierwszym członie rzeczownik (a konkretnie rzecz) - a jakby nie patrzeć "Nightmare" to rzeczownik.

Inna sprawą jest to, że mimo wszystko "Koszmar" brzmi w sumie klimatycznie, nie to co np. "Krzesło"...

Aversin 14-05-2007 20:40

@up - chyba coś źle pamiętasz :P

Ogólnie chodzi o to by nazwa opisywała człowieka. Przykład podany przez ciebie: samo Krzesło nadawałoby się na namelocka, ale np. Sir Krzesło byłoby nazwą do przyjęcia.

Koszmarny legionista, chociaż napisany niepoprawnie, opisuje osobę więc zbytnio nie ma się do czego przyczepić.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:45.