Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Tolerancja homoseksualizmu? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=12932)

Dan the Automator 28-09-2004 18:50

Tolerancja homoseksualizmu?

No właśnie , jeden z tych tematów tabu, co nigdy nie zchodzi z łam gazet ;-) Jest ankienta, ale mija się troche z celem... a whatever ;-) Niech zostanie

Polska taka jak Holandia? Do jakiego stopnia dopuszczamy, do jakiego nie...? Adam i Ewa czy Adam i Edward ;-). Nieuleczalna choroba, perwersyjne zboczenie, czy może normalny rodzaj gustu?

Moje zdanie przedstawie później, bo ociera się troche o stereotyp... tzn mam pewną fobie przed gejami... ale cóż, świat idzie naprzód, więc może zmienie poglądy ;-)

djkuter 28-09-2004 18:55

Nie!

Krótko, ale zdecydowanie:
NIE!!!

Pupilka 28-09-2004 19:02

a mi nie przeszkadzaja... zazwyczaj sa bardzo fajnymi kumplami. kobiety lesbijki juz nei sa takimi fajnymi koelzankami, ale tez w porzadku... jedyne co, to po prostu jakos nieestetycznie wyglada 2 facetow... ale i do tego mozna sie przyzwyczaic, jak sie widzi dosyc czesto ;) nie dalabym pelni praw (np. z adopcja dzieci...) ale nei ze wzgledu na nich, ale na dziecko... wiadomi jakie dzieci bywaja mile... i bardzo prawdopodobne, ze taki maluch mialby przerabane w szkole u koelgow... ale sluby?? czemu by nie...

Kajulec 28-09-2004 19:19

Eee... ich sprawa

Mi to nie przeszkadza. Zaznaczylem odpowiedz "Zwisa mi to!", bo nie jestem ani na TAK, ani na NIE. Na pewno bym im tego nie zabronil. Oni poprostu tak juz maja. Wola mezczyzn od kobiet. Tzn. tak jak w poprzednim poscie nie bylbym za adopcja... jednak dziecko mialoby potem jakis "uraz" psychiczny... "Tatusiu... a dlaczego Macius ma mame i tate, a ja mam dwoch tatusiow ?". :)

Dan the Automator 28-09-2004 19:36

re.up
Nie zapominaj że homoseksualizm to też kobieta+kobieta ;-)

Zastanawiam się czy każdy ma takie szowinistyczne przekonanie, że w ściskających się i trzymających się za ręce dziewczynach nie ma nic złego, a w ściskających się i trzymających się za ręce facetach - już tak ;-)

$corcerer 28-09-2004 19:57

Wali mi to
Jeżeli ktoś ma inną orientację seksualną, to jego sprawa, tak jak to jakiej słucha muzyki, jak się ubiera, czy jest prawo czy leworęczny.

Faktem jednak jest że jestem PRZECIW ślubom homoseksualistów. Gdyby Bóg uwzględnił taką możliwość, to osoby oi odmiennej orientacji seksualnej mogłyby się rozmnażać...

*sigh*
Temat-rzeka, z którego i tak nic nie wyniknie :D

Bofedojo 28-09-2004 19:58

Mi to tam zwisa... co mnie obchodzi ze ktos jest gejem lub lesbijka...

re up, up: u mnie w szkole wszystkie dziewczyny sie caluja, sciskaja, trzymaja za rece i raczej nie sa lesbijkami...

Dan the Automator 28-09-2004 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bofedojo
re up, up: u mnie w szkole wszystkie dziewczyny sie caluja, sciskaja, trzymaja za rece i raczej nie sa lesbijkami...

No właśnie, ale jakby to wyglądało w wykonaniu chłopaków ;-)?

@Scor
Może nic nie wyniknie, ale nie usuwaj ;-))))

fiGa` 28-09-2004 20:13

Właściwie to nie przeszkadzają mi pary homoseksualne, ich sprawą jest to co robią. A robią tak bo tak czują, tak zostali już stworzeni i nic ich nie zmieni, nawet trapia u psychologów. Nie przeszkadzają mi, toleruje takich ludzi, nie traktuje jak trędowatych, ale jednak nie jest to dla mnie aż nazbyt normalne.

A co myślicie o tym, żeby pary homoseksualne mogły adoptować dzieci?

Nightwalker 28-09-2004 20:17

MI to zwisa czy ktoś jest homo, czy nie, lecz stawaim pare warunków:
1. Brak parad gejów i lesb. Chłopczyk idzie przez ulice z rodzicami i pyta sie:
- Mamysiu czemu ci smieszni panowie tak sie całują? I czemu tak sa dziwnei ubrani?
2. Zakaz przez gejów i lesby adopcji dzieci. (widziałem twoich starych, jacy mili panowie)
3. Zakaz póblicznego całowania sięi obmacowania (to mnie razi...)

Dan the Automator 28-09-2004 20:22

Ad parady.
IMHO to właśnie one wytwarzają w ludziach te niechciane wyobrażenie - gej jako lalusiowaty facet w różowych, sterczących i kiczowatych ciuchach... A i w Warsiowie miała być jakaś parada, ale pan Kaczyński stanął w obronie rasy ;-))))

Nightwalker 28-09-2004 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
Ad parady.
IMHO to właśnie one wytwarzają w ludziach te niechciane wyobrażenie - gej jako lalusiowaty facet w różowych, sterczących i kiczowatych ciuchach... A i w Warsiowie miała być jakaś parada, ale pan Kaczyński stanął w obronie rasy ;-))))

I dobrze, że stanął dzięki temu PiS ma u mnei wyższą reputację jako partia no i pan Kaczyński zbobył u mnie uznanie.

Dr.Unknown 28-09-2004 20:50

Mi tam zwisa, ale osobiście mnie troche obrzydza jak widze 2 :* sie chłopaków(i inne bardziej zaawansowane czynności), co innego 2 panienki=)

Prawo Kruka 28-09-2004 20:55

Jak powiedzial ówdy Coby Shaddix (vel Dick) z mojego fejwrit zespolu pApA rOACh- "Lubie widok kochajacych sie lasek". Lesbijki rlz! Geje WON!
:evul:

Pupilka 28-09-2004 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
No właśnie, ale jakby to wyglądało w wykonaniu chłopaków ;-)?

nieestetycznie :] jak jzu pisalam... po prostu... nieestetycznie :]

Rankor 28-09-2004 21:09

Hmm a ciekawe co mysla dziewczyny te "normalne" moze dla nich kobieta z kobieta fe, a 2 facetow to co innego XD. To ze ktos jest homoseksualista nie obchodzi mnie byle by ta osoba nie okazywala tego w sposob zbyt dynamiczny.

Shardzik 28-09-2004 21:21

Zyjemy w malo tolerancyjnym swiecie:P, osobiscie dosc wisi mi to, bo to wrodzony 'odruch'(?), co do tedgo, to dla wiekszosci, homoseksualista meski to:pedal ; "cw*l " ; wyrzutek ; gej a 2 less w lozku to: "cool" 'super' 'luz'
'lajcik' u mnie nic nie wzbudza widok homoseksualisty/ski ale gdy widze gdy
para gejow caluje sie 'z jezyczkiem' to niedoj bym na nich sobie beltnol, to na dodatek osobiscie wzialbym siekierke, i im odrabal glowe.

Vanhelsen 28-09-2004 23:03

Mi to osobiscie zwisa, wszystko można tolerować, ale z umiarem. Umnie:

Adopcje, parady, całowanie się w publicznych miejscach NIE i to dla Gejów jak i Lesbijek [Równouprawienie :P].

A jezeli już poruszamy temat Homoseksualizmu [Przypominam, że na tym forum są userzy w dość młodym wieku, ale to szczegulik] co myślicie o osobach [oby płci] oriętacji Biseksualnej ?

Ashlon 29-09-2004 07:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown
Mi tam zwisa, ale osobiście mnie troche obrzydza jak widze 2 :* sie chłopaków(i inne bardziej zaawansowane czynności), co innego 2 panienki=)

Jakbys byl dziewczyna, powiedzialbys zapewne ''dwie calujace sie dziewczyny = fuuuu, ale za to 2 facetow, spoko".Po prostu nie tolerujesz tego, ze facet moze z facetem, a dziewczyne tolerujesz, bo wolisz je niz facetow.Ja tam nic nie mam do takich osob, jesli taki gej sie do mnie nie dowala :D

Shardzik 29-09-2004 07:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nekromanta
Jakbys byl dziewczyna, powiedzialbys zapewne ''dwie calujace sie dziewczyny = fuuuu, ale za to 2 facetow, spoko".Po prostu nie tolerujesz tego, ze facet moze z facetem, a dziewczyne tolerujesz, bo wolisz je niz facetow.Ja tam nic nie mam do takich osob, jesli taki gej sie do mnie nie dowala :D

Niekoniecznie, czasami i dziewczyny niebedace lessbami, lubi patrzec jak sie dziewczyny caluja, a jak 2 gosci, to to jakos choro wyglada :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:21.