Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Aol (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=129327)

Krzychos_CALMERA 14-05-2007 16:09

Aol

Witam! Ostatnio była taka luźna rozmowa z kumplem z klasy na temat Tibii i doszliśmy do wniosku, że coś nie tak się dzieje... Wspominaliśmy czasy Tibii 7.4 itp.. ale nie o to chodzi... Chodzi o Aola... pamiętam czasy gdy ludzie mieli knight seta, rhi boh i już nosili AOL'a a dzisiaj? są ludzie z dsm'em itp i nie mają Aol'a... Chodzi tu głownie o stare światy jak antica, nova lub chociaż calmera.. czy kiedyś będzie tak, że ludzie zrezygnują z aola? że itemy będą na tyle tanie że się nie będzie to opłacało? mam nadzieje że nie... co wy o tym myślicie? jakie zmiany można wprowadzić by to się zmieniło...

@@@ PROSZĘ NIE KASOWAĆ TEMATU, BO NAPRAWDE FAJNIE MOŻNA POGADAĆ... dziwne że czwarte z rzędu tematy " grorlam gdzie jest plx?" nie zostają usunięte a takie jak np. te są wywalane... aff

sir rafski 14-05-2007 16:40

Kiedyś ludzie nosili aol przy takim eq ponieważ było warte więcej niż aol, po to się go kupuje by stracić aol który jest tańszy od pozostałych rzeczy. A teraz na starych serverach bohy kosztują niewiele ponad 30k dsm około 40k to szkoda nie opłaca się aol najwyżej jeżeli masz dodatkową kasę.

Z aola knighci nigdy nie zrezygnują ponieważ magic sword czy mpa są dużo droższe i lepiej się nie narażać na taką poważną stratę.

Liper 14-05-2007 16:41

Tak kiedyś było, ale teraz jest inaczej i trzeba sie juz z tym pogodzic.Rzeczu tanieja przybywa ludzi ktorzy je zdobywaja.Mój kumpel na antice ma mpa itd. i aola nie nosi bo mu szkoda kasy.
@up Na antice bohy mozna za 20k juz kupic xd
Jeżeli nie wiezysz to sprawdz

Aneviv 14-05-2007 21:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Liper (Post 1430830)
Tak kiedyś było, ale teraz jest inaczej i trzeba sie juz z tym pogodzic.Rzeczu tanieja przybywa ludzi ktorzy je zdobywaja.Mój kumpel na antice ma mpa itd. i aola nie nosi bo mu szkoda kasy.
@up Na antice bohy mozna za 20k juz kupic xd

Nigdy nie grałem na anticy ale boh (chyba), nie zchodzą poniżej 32k ponieważ tyle oferuje za nie djin.
Co do aol'a to wysokopoziomowi knighci noszą tyle uh że są więcej warte niż 50k więc im sie opłaca kupować, nie wspominając o Eq.

Co mogło by to zlikwidować że żeczy tak tanieja? Proste, trzeba zrobić tak żeby wszystkie żeczy (a przynajmniej większość) dawało się sprzedawać u djinów, nawe takie jak np. sov czy mms.

ps. temat na 5

PoZdRo

AquiN 14-05-2007 21:43

No cóz ... ja w tibie starsze niz 7.6 nie grywałem :/ .. Grałem na asterze i tam eq jest... dość drogi bo świat jest jeszce młody nawet ;-)) Nie mam pojęcia po ile tam aol ale raczej od 70 - 80 + należało by nosić bo wlasnie tam bohy kosztuja 40k, c legsy chyba .. 20k (?) wliczając w to Runki i reszte EQ to wyjdzie sumka do ponad 100k więc aol sie jednak przydaje :))

Xetasi 14-05-2007 22:00

Moje początki, Tibia 7.4 ... Jezu jaka to była świetna gra, chodziłem wtedy z kumplem na pierwsze hunty (raty, cave raty). Ale nie odbiegając od tematu, to po co komu aol do ekwipunku jesli w plecaku ma tylko np. 3 bp uhów, oraz golden armor na klacie(obie te rzeczy wypadają przy dedzie), co łącznie daje na świecie antica 27,5k więc Aol po prostu się nie opłaca. Myślę, że jak nie zrobią jakiś stałych cen, to Aol będzie zbędny (jeśli już nie jest).

Buhae 14-05-2007 22:13

Ja mam nadzieje , ze wprowadza wkoncu sklep w ktorym bedzie mozna sprzedawac ALL itemy, i wszystkie ceny wroca do normy. Mi by sie to baardzo przydalo :P

Kalthar_91 15-05-2007 14:06

kiedys nosili aole poniewaz taki k set byl warty majatek... a teraz dla niektorych to shit. czasy sie zmieniaja.

Cwenu 16-05-2007 22:53

bohy nie powinny schodzić poniżej 28k ponieważ wyższe lvl kupują od innych takie rzeczy 1-3k taniej i potem sprzedaja u djinna i wyciągną niezłą kaskę za to.

A pozatym jest temat że ceny spadają :baby:

mpa bez aola to lipa musi być jakimś lolkiem
na pvp chodzi sie bez aola (szczególnie magowie) kosztem capa na loot i na ssa ponieważ wojna za wojną a potem się śmieją z kogoś że padł na jedno ue

Maciek008 16-05-2007 23:33

Po tym jak wprowadzili hydry to ceny boh, rh, medusy shield spadly do cen djinow ;S

Patysiak 17-05-2007 21:35

Up
Tyle, że o wiele łatwiej jest się doczekać bohów z bk/necro albo rh z dl niż z hydry :P Ale nie powiem, exp nawet nawet na nich.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:10.