![]() |
Owntibia jak oni to robia?!
Nie wierze zeby ludzie ktorzy padli ofiara hacka zeby sciagali na kompa byle syf
jak hackuja ludzi 120+ to co to ma byc?! Tyle ludzi zhackowali ... Niedlugo tibia to bedzie keylogger i nikt nie bedzie mogl grac ;( |
Gdyby każdy wiedział "jak oni to robią", wtedy wszyscy hackowali by wszystkich .
|
Może Poprostu To Kupić I Zobaczyć . Albo Kupić I Dać Tę Program Programistą Z CipSoft Aby Zobaczyli Program Od Wnętrza I Zrobili w Nowej Aktualizacji Coś Z Tym Albo Łatkę Zrobili :)
|
Kup keya za 40zł, a potem próbuj coś hacknąć na tym forum.
Ciekawe, czy ci się uda. |
Moim zdaniem pytanie nie powinno być kierowane do twórców programu czy "hakerów". Program jak program i dawniej bez niego też były hacki. Moim zdaniem pytanie powinno być skierowane go osób, które miały hacka i brzmieć:
Jakim cudem pomimo wałkowania tematu, na wszelkie możliwe sposoby, miliony razy, tysiącom ostrzeżeń, setkom tematów na ten temat, wy dajecie się dalej robić w konia i ściągacie nieznane programy i instalujecie to gówno na swoich kompach ? |
Moglibyście mi wytłumaczyć jak działa ta owntibia i jak się rozprzestrzenia? I co to wogole jest? Jakiś program czy coś?
|
Wiesz na czym oni bazuja ??
na glupocie ludzi ktorzy sie na to nabieraja. Nic wiecej a tak pozatym myslisz ze takiego 168 lvla bo taki jest rekord own tibi o ktorym wiadomo nie sa chaczone na tego keya tylko inny ciekawy sposob. |
Chyba w ten weekend napiszę jakiś duży Artykuł + Zdjęcia + Filmy aby uświadomić choć trochę bardziej graczy.
Teraz pierwsze co mi przychodzi do głowy to taka sytuacja. Jest sobie gildia i Cię legalnie rekrutuje przez Tibia.com, dołączasz do nich i patrzysz że na Tibia.com gildia na official hompage/forum. Wchodzisz i to może być twój koniec... Czemu ?? [mega skrócony opis - potem będzie więcej] Forum korzysta z PHP, Do nawigacji używamy $tematID, Dla określonego ciągu pomijamy walidację zmiennych, Dopisujemy XSS i wstawiamy link na naszym forum albo guild-chat, Po wejściu odpala się kod JS i rzeczy lądują bezwiednie na naszym kompie. Niebezpieczeństwa : Gdybym znalazł XSS dla forum.tibia.pl [hehe oczywiście że nie znam :P] http://forum.tibia.pl/newreply.php?d...te=1&p=1431475 Z powyższego linka mógłbym zrobić mniej więcej coś takiego : [poglądowo] http://forum.tibia.pl/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=<Kod przekierowujący> No i teraz zastanówcie się ile ludzi kliknie w link zaczynający się http://forum.tibia.pl ? Dodatkowo oprócz zainfekowania komputerów, można za jednym zamachem zdobyć konta userów forum. Ponadto gracze mają bardzo nikłą wiedzę, bardzo duża część sądzi że adres IP to 4 losowe liczby z przedziału 0-255, także nic dziwnego że sobie nie radzą. P.S. Wszystko napisane bardzo poglądowo, nie zwracałem uwagi na składnie, chodziło mi o zarys problemu "hacków znikąd" |
Cytuj:
@topic Nie wiem czy da rade chacknąć bez keya, chyba że hacker naprawde wie o co chodzi, ale tacy nie grają w tibię. |
Tez mnie zastanawia w jaki sposob sa hackowani 100+lvl...
|
słyszeliście o czymś takim jak socjotechnika ? Nie ?! No właśnie.
|
No to nam powiedz co to, jak takis madry ;0
|
Cytuj:
|
Cytuj:
w w . w i k i p e d i a . p l |
Cytuj:
A tak to mysle ze jest duzo h-lvli majacych po 12-13 lat czyli w sumie jeszcze to sa gowniarze i nie sadze zeby wszyscy mieli dobrze zabezpieczonego kompa (sam nie mam :) i caly czas sie bali wchodzic w linki albo sciagac boty. Mozliwe tez jest ze taka osoba ma rodzenstwo np sytuacja brat h-lvla wejdzie gdzies na strone lub otworzy fotke "mojej siostry" jakiegos goscia z trade w rozszerzeniu ***** albo jakis kolega zadzrosci mu postaci zostanie zaproszony do domu i bedzie sie satarl zainstalowac mu na kompie keyloggera xD Nie czepiac sie bledow jak jakies sa a te historyjki sam wymyslilem :P |
Wszystko zależy od metody na hackowanie jaką masz ...
Niektórzy nawet sprzedają swoje metody za 2kk gp ; d |
Ja miałem 2 razy chacka. Raz z ponad rok temu wlazłem w linka (byłem jeszcze newbie w te klocki), a za drugim razem wystarczyło odebranie maila. Nic nie ściągałem...
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Jestes evul! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:42. |