![]() |
Przesluchanie
qrcze mam pytanie moze znajda sie tu osoby ktroe mialy potkania z przesluchaniem jako swiadka??
otuz u nas wq miescie moj kumpel zlamal gosciowi nos i sprawa doszla na policje i ja zostalem wezwany jako swiadek,wime ze nie ma w tym nic strasznego gdyby nei fakt ze.. moja byla<bliska kumpela tego co ma zlamany nos przez kumpla> mysli ze to ja kumplowi kazalem zlamac temu gosciowi nos i czy jezeli zeznala to jako podejrzenie moga mi to udowodnic jezeli nikt tego nie poprzez naszej ekipy?? |
Działanie prawa w państwie polskim jest jedną wielką niewiadomą. Byłem kiedyś na przesłuchaniu i byłem pytany o wszystko oprócz najistotniejszych rzeczy związanych ze sprawą. Wynik tej rozprawy to w ogóle z kosmosu się wziął .. Chyba sędzina kostką rzucała, 1 lub 2 wygrana, 3 lub 4 odroczymy, 5 lub 6 wygrana.
|
no tak ale cyz sa wstanie mi to udowodnic po zeznaniach jakiejś smarkuli??
|
A ma jakieś nagranie ? Choćby głosowe lub inne dowody ?Nie? To co się martwisz...
|
Cytuj:
|
Nie widzę związku z Tibią...
|
Cytuj:
|
Bez dowodów oskarżenie jest bezpodstawne, więc nie przejmuj się tym (chyba że mają coś przeciw tobie, rotfl).
Btw. zły dział. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Polskie prawo ma to do siebie, że lubi skazywać bez rzetelnych dowodów. Przykładowo, kiedy miałem 9 lat, moja 7-letnia wówczas siostra zbiła lustro w pokoju, powiedziała na przesłuchaniu, że to ja i poszedłem siedzieć na 2 tygodnie za "nieumiejętność zachowania odpowiedniej odległości pomiędzy piłką, a szklanym obiektem". Par. 3 ust. 7 Nieoficjalnego Kodeksu Bezprawia Dziecięcego.
Nie, nie mogą. |
Jak nie będą mieć dowodów, to będą się opierać na samych zeznaniach, lub aż ktoś nie wytrzyma i powie jak było : d
|
Zostaniecie sprawdzeni wykrywaczem kłamstw :) buheuhe A tak serio to nic Ci nie zrobią, a najlepiej jeśli prawdą jest to co piszesz to niech ten kumpel się przyzna i po sprawie, no chyba że jest taki "dobry" że zrzuci całą winę na Ciebie, wtedy może się trochę sprawa skomplikować.
Cytuj:
|
Jeśli kumpel będzie chciał cię wsypać, a to nieprawda - wysuwasz mu zarzut krzywoprzysięstwa i wtedy lecimy.
A co z babą? Trudno cokolwiek powiedzieć - wytłumacz jej, że ty nic nie zlecałeś, powiedz, że jak będzie cię próbowała wsypać wytoczysz jej proces m.in. o próbę zniesławienia. Tak na moją sytuację to wygląda, ale nie wiem czy wszystko jest możliwe, a przynajmniej takie proste. Nie mam kontaktów z sądownictwem. PS - Kocham Polskie prawo. Bo super rozróba może się zrobić z byle codziennego g***a. Daj pan spokój |
Cytuj:
Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze moga cie oskarzyc nawet o zamach ter. z drugiego konca swiata.. Zostalem skazany za uzywanie ladunkow pirotechnicznych (petard) nawet gdy wogole ich nie mialem. Dlaczego? Bo swiadek tak "widzial"... To jest q.. polska demokracja. -.- Radzilbym emigrowac daaaaaleeeeekoo z tego kraju bo dlugo tutaj nie pociagniesz... Ewentualnie "mozesz" (nikt cie nie zmusza z zeznawania chyba...) powiedziec cala prawde i na tyle sie skonczy. (ze dostaniesz 3 lat odsiatki, ale to szczegol..) P.S. Nie zeznawaj jezeli prawo nie przewiduje przymusowego zeznawania. |
Aż mnie skręca z ciekawości, dlaczego mnie takie rzeczy nie dotyczą. Może dlatego, że nie zadaję się z podejrzanymi typami? Normalna osoba nie łamie nikomu nosa.
Tak samo wszystkie te "niewinne" osoby, może policja ot tak sobie wytypowała akurat twoje mieszkanie i sobie weszli i ciebie oskarżyli? A świadkowie muszą zeznawać wszystko, co wiedzą, o ile nie są spokrewnieni lub w zażyłościach z oskarżoną osobą. |
Zadzwoń do prawnika, on ci powie jak tą sprawę tak załatwić, żeby to ona tobie musiała zapłacić za oszczerstwo... Takie realia naszego systemu sądownictwa.
Cytuj:
BTW Cytuj:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Drom |
@up,
Za to się nie dostaje kasy. Pieniądze ZAWSZE idą na charytatywne cele. @down, Za pomówienie itp. itd. jeśli orzeka karę pieniężną, to karze ją przeznaczyć na cele charytatywne. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Topic: Jesli nie masz z tym nic wspolnego, to nie masz co się bać. |
Miałem podobną sytuację byłem świadkiem i zostałem winny :D
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:49. |