![]() |
"Hakerzy" po raz kolejny...
Przeglądając forum zauważyłem fajny podpis jednego użytkownika, a mianowicie:
Cytuj:
|
Ogłoszenia? Phi, kto je czyta.
Dać newsa na stronę główną =) |
Albo naprawde udupic jednego gowniarza, zrobic mu zdjecie i wrzucic ;).
|
@up
Ta metoda okazałaby się wiele skuteczniejsza. @topic Tak jak napisałeś gówniarz. On się tym nie będzie przejmował ponieważ myśli że jak wpisze inny nick na forum i siedzi w swoim pokoju przed komputerem to jest nieuchwytny także tak czy inaczej zamieści tego keya. Co innego byłoby gdyby włożyć troszkę trudu i zrobić tak jak napisał pan wyżej. Jeden zostanie ukarany opowie o tym innym od innych dowiedzą się jeszcze inni, a ilość pseudo hakerów się ograniczy(ale tylko wtedy gdy my nie ograniczymy się do ukarania tylko jedej osoby lecz kilku). |
@ Topic
Ukryty tekst:
@By$iu Taak!!! zrobimy obławę ;] I galerię hakerów ;] |
Cytuj:
BTW Z jakiego forum masz tą wypiskę, bo IMO można by ją nawet na tym forum wykorzystać w celach prewencyjnych... |
Cytuj:
|
Znalazłem :P Ale dyskusja o takich forach tutaj grozi banem więc nie podam :)
|
Odświeżam- napisanie takiego ogłoszenia to kwestia paru minut, a jeżeli powstrzymałoby choć jedno dziecko przed zamieszczeniem filmu "jak Mateurz Dragon Wjelki soluje margoratoha*****", to byłby sukces.
Czekamy na wypowiedz władzy wyższej ;) |
Spójrz na to z innej strony, ile już było takich i innych pomysłów powstałych z inicjatywy userów, a teraz rozejrzyj się i popatrz, ile z nich zostało zostało zrealizowanych.
W każdym razie moje stanowisko w tej sprawie przedstawiłem w poprzednim poście w tym temacie... |
Nie będę się chwalił ale ja jestem autorem tego podpisu :)
@topic Każdy sposób na zmniejszenie hackerów na forum jest dobry ponieważ co trzeci temat to link z keylogerem. Mój pomysł: Ostatnio widziałem jak forumowicze ujawnili dokładny adres hackera poprzez link który podał.Może to by ograniczyło liczbe hackerów? Tylko przydałaby się odpowiedzialna za to osoba która pokieruje tym przedsięwzięciem. |
Najlepszy bylby news na stronie glownej tibia.pl :/
Pisanie jako przyklejone nic nie da. Trzeba by to tez dodac do regulaminu serwisu ktory kazdy akcetuje tworzac konto. Jak jakis hackeero bedzie tworzyl 10 kont nowych to w koncu to przeczyta i moze sie zastanowi, a pomysl z lista IP/godziny o ktorych to publikowali bylby interesujacy :) 83.12.34.56 - 13:37 1 stycznia 2007 - spostowal keyloggera Jak przeczytaja regulamin, a potem taki temat znajda to moze sie wystrasza :P |
Pewnie ze sie da wszystkich znalezc. Pewnie ze na policji Ci powiedza, ze sie tym zajma. I to wszystko JEST MOZLIWE. Tylko sie ludziom dupy ruszyc nie chce. A tak to juz w zyciu jest niestety, o*******a** sie to nic nie masz.
Mozna by zrobic na forum taka rzecz, ze wszystkie linki jakie sie podaje w postach musza przejsc najpierw przez rece moderatora, inaczej sie nie wyswietlaja, albo np. nie ma 'znaczka jakosci T', czyli jakiegos tam znaczka/napisu, ze link sprawdzono. Post bylby nie do edytowania po sprawdzeniu, iz jest bezpieczny. Tylko znowu trzeba by jakiegos moda, by to robil... i jeszcze zeby mial 'kompa testowego' zeby mu jakis vir nie wpadl i nie poszperal w danych. Podsumowanie 8o Jesli sie ktos mocno za to nie wezmie, czyli poswieci temu troche czasu i wysilku, to tego sie nie zalatwi. Niedawno przeczytalem taki tekst, cyt: "Jeżeli w administrowanym przez Ciebie systemie znajduje się 10 słabych punktów, hakerowi wystarczy znalezienie jednego z nich, by Cię pokonać. Ty natomiast musisz załatać wszystkie luki w zabezpieczeniach. Ta gra jest tylko z pozoru nierówna, dysponując odpowiednimi narzędziami i wiedzą, możesz skutecznie przeciwdziałać włamaniom." Mozna to tez odniesc to keylogow po lekkiej modyfikacji. Ty zalatwiasz jednego, powstaja nastepni, ale kazde gowno da sie z ziemii zabrac, trzeba tylko miec wiedze, rozum, czas i chec. A trawę w ogrodku bedziesz mial. @Edit: Pokazanie IP nie jest trudne. Na wielu forum wyswietla sie ono samo, tyle tylko, iz ustawiono jest to przewaznie tylko dla admina i modkow, dlatego 'my' tego nie widzimy. Trzeba by prosic admina, zeby na forum tibia.pl wyswietlalo sie IP wszystkim, ale watpie by sie zgodzil ;] @down: Cytuj:
|
Cytuj:
Ale można by nie kasować postów z keylogami, tylko usuwać posty a pierwszy post zastąpić adresem ip i aktem oskarżenia l33t h4x0r4. |
Cytuj:
Bo na przykład ten temat: http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=134617 czeka na usunięcie już 5 dni. Ludzie by świra dostali, jakby tyle musieli czekać na dopuszczenie swojego tematu. |
No wiem, ze trzeba by dlugo czekac, ale jest to jakas alternatywa (no dobra moze nie jest).
mmm.... Mozna by zrobic na forum ze linki z koncowka exe i zip itd (oprocz rec) nie mozna zamiescic na forum, a jesli sie tak owe (nie wiem czy to sie razem czy oddzielenie pisze) chce zamiescic to trzeba do moda napisac. Poza tym chyba nie mozna zamieszczac na forum roznych programow bo to mozna pod reklame zaliczyc (wiec nie moze byc buntow). Nie wiem jak to ma sie do konsekwencji i w ogole, ale to tez jest pewien sposob. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13. |