Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ban za treningi? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1297)

Owoc 29-10-2003 11:18

Ban za treningi?

Słyszałem, że można dostać bana za treningi, ile w tym prawdy? ?(

Ice 29-10-2003 12:19

Hmm a to dziwne bo jak dobrze pamietam za dawnych czasow to mozna bylo sobie trenowc chociarz teraz nie wiem bo nie gram na PvP. Na przyklad w Ultima Onlie to za trenningi byly upomnienia i potem ban wiec moze w tibi tesh cos mogli zmienic.

MatKus 29-10-2003 12:19

Za trening nie można
można za to za trening AFK, za trening blokując innym wejście do ciebie (np. na dachu, gdy obstawisz dookoła dach parcelami i nie można wejść), można za rening macro (podnoszenie spearów, lowienie (trening fishingu))
Sam trening jest jak najbardziej dozwolony.

Polinik 29-10-2003 12:45

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez matkus
Za trening nie można
można za to za trening AFK, za trening blokując innym wejście do ciebie (np. na dachu, gdy obstawisz dookoła dach parcelami i nie można wejść), można za rening macro (podnoszenie spearów, lowienie (trening fishingu))
Trening AFK rowniez jest dozwolony, ale ryzykowny - latwo zostac zabitym. Co do reszty - prawda.

kilerkuba 29-10-2003 15:55

za kazdy trening mozna zostac peknietym dzisiaj bylem swiadkiem a potem ten co trenowal mie zabil "viking"

CHUDY 29-10-2003 16:11

Niewydaje mi sie zeby to byla prawda moze jakis mit.
Tu w tej grze chodzi o skille przeciez wiec BEZ SENSU

Noon-Chacko 29-10-2003 16:18

Dupa, ban za trening? Ktoś tu walnął beke i to maX. Hej gdyby takie coś było to GM by się przeszedł po mieście i by tyle banów posypał, że szok :D . Ban może być za to, że trenujesz chara (zostawiasz go) wyłączasz tibie i idziesz kimać... za to możesz zostać zbanowany... Ale za sam trening? Nieeeee...

Pan Czarodziej 29-10-2003 16:50

buhahahha za trening Ban ?
Ten Kto Ci Tak Powiedzial to Jest Taki N00b :P

Kapi 29-10-2003 19:41

To jest bez sensu !!!!!
Ban za trening .........nie maja czego sie czepiac
Niedlugo to nie bedzie mozna ruszyc potworow
Ktore wyzucaja leprze itemy :P

n3m3s!s 29-10-2003 23:52

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Polin
Cytuj:

Oryginalnie dodany przez matkus
Za trening nie można
Trening AFK rowniez jest dozwolony , ale ryzykowny - latwo zostac zabitym. Co do reszty - prawda.
Czy napewno? Spotkalem sie z sytuacja gdzy MG podszedl do trenujacych graczy. Powiedzial kilka razy hi a ci nie odpowiedzieli. Dostali bana na kilka dni.
Wnioskuje ze wlasnie za AFK podczas treningu.

Fenix 30-10-2003 10:26

AFK jest dozwolone,niedozwolone jest trenowanie na MC,z uzyciem makr,nie wolno sie blokowac podczas treningu ( parcele wokol dachu mozna ominac:) ) wystarczy spell exani hur up:) ) ale i tak jest to niedozowolone
najlpeiej ustawic kilka ludzi wokol dachu i wtedy juz nie mozna wejsc:) ( ciekawe kto ma 10-15 UH makerow )

Za AFK odpowiadasz sam
Jak znajdziesz mijescowe gdzie Ci trapa pod nogi nie wrzuca to mozesz spokojnie siedziec AFK

Pozdrawiam

Michu

Marcin? 30-10-2003 11:21

Gdyby tening byl zakazany to nie bylo by sal do treningu. Na Edron i Venore sam widzialem ze jest sala i pisze na tabliczce przed wejsciem ze do treningu. Wiec na 100% mozna trenowac.

Pall of Kuznica 01-11-2003 09:57

godciu pochrzani9lo ci sie cios
jak trening moze byc karany BANEM ??lol

Miscoo 01-11-2003 12:23

LoL, a gości podczas AFK mozna zabijać bez konsekwencji? No bo jak se byłem na trolach to jakiś 8lv sobie zrobił AFK z trolami i mi respawn blokował więc mu po prstu te trole wybiłęm i miałem też go zabić, ale się bałem, ze bana dostanę...

Sir sharkpl 01-11-2003 14:15

ktos ci jakies walki puscil a ty je pąkles... :/

Gremlin 01-11-2003 20:59

A wiec:
- Na serverach Non PvP afk jest formalnie ban reason (z miesiac temu to zmienili)
- Sam trening jako taki nie jest podstawa do bana
- Trening afk jest podstawa do bana i uzasadnieniem do PK
- Trening w miejscu spawny (blokowanie spawnu) jest podstawa do bana po upomnieniu - zwykle cie tylko gm do temple przeniesie, tak jak powyzej jest to dobra podstawa do PK
- Trening przy urzyciu macro jest podstawa do bana
- Trening gdy zablokujemy dojscie do siebie jest podstawa do bana

Pozatym np po Secura ostatnio grasuje GM Tyrel ktory podobno lubi ladowac bany za trening i inne drobiazgi (udowodnij mu ze nie moze tego zrobic), wiec bym uwazal, jesli przyjdzie GM i powie ze nie wolno trenowac (albo bedzie tylko stal i gapil sie wymownie) to wyciagnijcie lebsza bron, zabijcie potwora i idzcie gdzie indziej.

ader 02-11-2003 14:53

lole i lolęta

zapewnie większość z was nie wchodziła nigdy na tibie po godz. 21. mi się raz udało. proszę nie wyzywać od lolów, noobów czy innych lamerów, gdyż możecie się ośmieszyć - jak teraz...
widzicie są różni ludzie. ja spotkałem wtedy dość.. wkurzonego :D gm który tylko szukał pretekstu do banowania. akurat przechodził przez carlin na danubii i...
dziwnym trafem KAŻDY kto trenował nagle znikał. Po prostu <puff> i nie ma! zapewniam was że to nie jedyny taki gm i z pewnością kiedyś treningi będą zabronione, a na razie robią tak tylko świetni gm

ader 02-11-2003 15:01

lamerzy

a poza tym trenując gracz na gracz demonstrujecie swoją słabość. jesteście lole siedząc non-stop i trenując. a ciebie owoc to chyba nawet zreportuje żeby gm sie tobą zajęli bo już kilka razy namawiałeś mnie do godziny treningu afk. i co ty na to? nie szkoda ci knighta lvl 11?

Owoc 02-11-2003 15:03

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez ader
zapewnie większość z was nie wchodziła nigdy na tibie po godz. 21. mi się raz udało. proszę nie wyzywać od lolów, noobów czy innych lamerów, gdyż możecie się ośmieszyć - jak teraz...
widzicie są różni ludzie. ja spotkałem wtedy dość.. wkurzonego :D gm który tylko szukał pretekstu do banowania. akurat przechodził przez carlin na danubii i...
dziwnym trafem KAŻDY kto trenował nagle znikał. Po prostu <puff> i nie ma! zapewniam was że to nie jedyny taki gm i z pewnością kiedyś treningi będą zabronione, a na razie robią tak tylko świetni gm
To po prostu g**** prawda, nie ma tego w dziale "rules" na tibia.com więc nie jest to (treningi) zabronione, a taki GM... cóż są 3 możliwości:
1. GM był zmęczony i przez to wqrzony i dostał białej gorączki :D i zasady wyleciały mu z głowy i banował pół-świadomie :D :D
2. GM-a shackowali i nie był to GM tylko hacker :D :D (raczej absurdalne :D)
3. Był to jakiś ******* GM który powinien wylecieć na bruk!
Stawiam za opcją 3 :D :D :] :))

BTW. Ader, grrrrrrr X( widzę że masz mało postów :D więc dam ci radę nie rób dwóch osobnych postów tylko kliknij "edytuj post" i już :]

ader 02-11-2003 15:11

Cytuj:

Oryginalnie dodany przez Owoc
3. Był to jakiś ******* GM który powinien wylecieć na bruk!
Stawiam za opcją 3 :D :D :] :))
a mam powiedzieć temu gm?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:02.