Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Witaj w Svargrond. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=129780)

Dwimenor 18-05-2007 18:05

Witaj w Svargrond.

Aby przygotować was do nadchodzącego letniego uaktualnienia mamy zamiar opowiedzieć wam o nowo odkrytej osadzie Svarogrond - z pewnością najmroźniejszego miasta całej Tibii. Svaragrond znajduje sie na Hrodmir, największej z Lodowych Wysp. Do miasta można dostać się zarówno za pomocą statku, jak i latającego dywanu. Jeżeli jednak masz zamiar odwiedzić jedna z pozostałych wysp, powinieneś skorzystać z psiego zaprzęgu.

Znajdziesz tez 2 różne typy ludzi zamieszkujących chłodną osadę. Z jednej strony są plemiona nomadów zamieszkujących te tereny od bardzo dawna. Do dzisiaj pewna ich część nadal mieszka w osadach poza Svarogrond, lecz inni wybrali bardziej komfortowe życie w mieście. Z drugiej strony poznać możemy osadników, którzy przybyli z Carlin. Ich przodków przyciągnęły wartościowe rudy metali z pobliskich kopalń. Oni są tymi, którzy założyli malutką osadę na północy, która przekształciła sie w dobrze prosperujące miasto Svarogrond, z charakterystycznym prowincjonalnym stylem - blokhausami.

W obecnych czasach zamieszkałe jest przez tubylców i potomków osadników z Carlin. Bogatsza część społeczeństwa Svarogrond mieszka w dużych domach udekorowanych rozmaitymi ornamentami. Tradycja mówi, jakoby ilość owych ornamentów świadczyła o zamożności właściciela mieszkającego w tym domu. Pozostała część ludzi zarabia na życie jako rybacy czy garbarze, mieszkający w wygodnych kwaterach na południu.
Gustujesz w ciepłych ubraniach i łowieniu ryb na lodzie? Chodzą słuchy, jakoby w mroźnych wodach znajdowały sie nieznane wcześniej, północne gatunki ryb. Jeśli jesteś posiadaczem Premium Account, a dodatkowo nie boisz sie tego niesprzyjającego klimatu, możesz odwiedzić to fantastycznie miasto już wkrótce! Zajrzyj na inne supported fansites, aby ujrzeć jak najwięcej zdjęć z nadchodzącego uaktualnienia!

Przygotuj sie na mróz!

Ribery 18-05-2007 18:10

1 :D

Super, świetnie się zapowiada update. Już nie mogę się doczekać wizyty w tym mieście :)

roXen 18-05-2007 18:12

Raczej czekałem na coś o profesjach, ale dobre i to.. Miasta ładnie się zapowiadaja ;) Ciekawe czy bedą tam jakieś ciekawe respy dla średnich lvli ;P

Always hunted 18-05-2007 18:13

I wszystko jasne, jeśli chodzi o mamuta.... :)

Tibijczyk222 18-05-2007 18:15

Fajnie

Fajnie ciekawe czy beda tam sie respic yeti obok maista :D

..::QRAS::.. 18-05-2007 18:15

fajny wilku xD

Zibeq 18-05-2007 18:16

Wow

Juz nie moge sie doczekac :D:

LoluU$ 18-05-2007 18:16

"
Cytuj:

Znajdziesz tez 2 różne typy ludzi zamieszkujących chodną osadę. Z jednej strony są plemiona nomadów zamieszkujących te tereny od bardzo dawna.
"

chłodną ? chyba że tam ma być "chodną"

suchyxxx 18-05-2007 18:17

Nono miasto niby nie takie ładne ale tak:
1.nowe ryby do wyłowienia-ciekae czy będą jakieś rary do wyłowienia z ryb np. ryba co waży strasznie mało a daje full do jedzenia albo złota rybka;p
2.Nowe tereny do expa i nowe potwory
3.Zapewne nowe rzeczy do addonów-być może 3ci addon
4.Jeszcze tego nie podawali ale założę się że dadzą możliwość upgradowania eq yu niektórych npc za jakąś cenę bo w wywiadzie z programistą cipsoftu powiedział on że będą nowe funkcje u npc

Gostex 18-05-2007 18:17

Hyhy ladnie sie zapowiada :D Juz nie moge sie doczekac przyszlego piatku :P

FMF 18-05-2007 18:17

Ladnie,ladnie,ale oczywiscie tylko dla tego pACC'a.Oni maja juz za duzo terenow.Facc musi sie walesac na tej malej wyspie...Przeciez nie dlugo bez pacca grac to bedzie g...A kupic se pacc nie oplaca za taka cene(250zl za 9miesiecy za jakas gre?halo?)

Lucyferusek 18-05-2007 18:21

Rzeczywiscie 250 zl na 9 miesiecy to bardzo duzo:| poroznosisz troche gazet/ulotek i masz... albo nie pojdziesz na kilka imprezek i tez bedziesz miec..
Wiec nie pier~~ farmazonow nabku;]

filczyk 18-05-2007 18:21

Powtórka z Liberty Bay :] tym razem nowie miasto pod kontrolą Carlin.
Zaraz po update trzeba na statek xD

..::QRAS::.. 18-05-2007 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez FMF (Post 1437503)
Ladnie,ladnie,ale oczywiscie tylko dla tego pACC'a.Oni maja juz za duzo terenow.Facc musi sie walesac na tej malej wyspie...Przeciez nie dlugo bez pacca grac to bedzie g...A kupic se pacc nie oplaca za taka cene(250zl za 9miesiecy za jakas gre?halo?)

coz nie musisz grac , wiem ze dla takiego 13-nasto latka jak ty to chociaz 30 zl zebrac to trudnosc.

Michoss 18-05-2007 18:26

Ładne screeny, fajnie, ale mam jedno pytanie.
JAK KURNA MAM SIĘ PRZEMIESZCZAĆ PSIM ZAPRZĘGIEM MIĘDZY WYSPAMI?!

Tristo 18-05-2007 18:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1437513)
coz nie musisz grac , wiem ze dla takiego 13-nasto latka jak ty to chociaz 30 zl zebrac to trudnosc.

hmm.. powiem tak, kupilbym pacc juz dawno gdyby nie hacki.. i TYM powinni sie zajac w updatach!

Upierz 18-05-2007 18:30

Cóż... pożyjemy, zobaczymy... wzmianki o ryckach nie ma...

Abus_LoLo 18-05-2007 18:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1437518)

Wszyscy chcieli bysmy wiedziec ;)

Dwimenor 18-05-2007 18:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1437518)

Jakieś 400 lat temu, można było z Polski do Norwegii przejść po Bałtyku w czasie zimy, więc i tu nie widzę problemu.

Lord Dark'Wiz 18-05-2007 18:35

Naprawde fajnie się zapowiada, trzeba będzie się zmobilizować i kupić PACC'a. A tak btw. mogli by dorzucić pare wpnów dla palka, albo zrewolucjonizować system obrażeń, bo jak na 200 levelu będe zmuszony do biegania z kuszą i boltami (30 atk.) to mi się odechciewa...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:54.