![]() |
Lepiej life ringi czy manasy?
Mam pytanie, czy lepiej brac na hunt lf czy mf? Life ring odnawia 1600 many i kosztuje 900gp, bp mf kosztuje 1,1k i odnawia srednio 2k many, ale life ring wazy 1oz~ a bp many 54 oz wiec sie pytam co lepiej brac?
Ja osobiscie hunce w miejscach gdzie nie trzeba dostawac szybko duzych dawek many wiec odnawianie many za pomoca lf mi wystarczy. |
Moim zdaniem przydatniejsze sa manasy. Po 1. jak zaatakuje cie pk life ring bedzie co chwile dawal ci po kilka many a tak wypijesz manasa uleczysz sie. Po 2. z manasem jest wieksze bezpieczenstwo ze nie padniesz na potworach, nawet jesli expisz na czyms slabszym. Moim zdaniem life ring nada sie na robienie runek a na expienie manasy ale oczywsicie twoj wybór, zawsze możesz wziaść i to i to.
|
Manasy r0x ... Dają tą mane od razu ... Jakbym miał czekać aż life ring mi mane naładuję to bym chyba zasnął :P
|
@Mleczak
Gram na non-pvp wiec pk'row sie nie boje :) @Up Mowilem ze czekanie na mane to dla mnie nie problem. |
Jeśli czekanie na manę to nie problem, to wg mnie lepsze będą liferingi, ponieważ za tyle samo gp dostajesz chyba troszkę więcej many, no i możesz czasem kupić u ludzi l ringa za mniej niż 900 gp. :>
|
ja zawsze jak szedlem np. na dragi to bralem life ringi (3-4) z 5 bp mf i expilem na prawie calym venore d lair i tak do konca life ringow akurat manaskow starczylo :)
@edit: najczesciej sie zwracalo, okolo 5k oz loota + jakies itemki z dragow (zawsze jakis woi/dragon shieldzik) |
Lepiej normalnie bez niczego ale jak coś to na life ringach, a jak masz dużo kasy z Allegro.pl to na manasach:).
|
np. zamiast 5 bp mf wez 2-3 ringi i 2-3 bp mf i bedzie najlepiej ; ]
Jeszcze zalezy na czym sie expi... |
Polecam life ringi. Dużo opłacalniej expi mi się używając life ringów niż manasów.
|
Zależy jaka profesja. Wiadomo dla sorca i druida potrzeba szybko i dużo many więc wtedy mf ale jak sie gra kina lub palkiem to można brać life ringi bo wiadomo te profesje tyle nie potrzebują many.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:56. |