Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   PACC-miejsca do expienia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=130734)

koval_ 24-05-2007 22:13

PACC-miejsca do expienia

Witam mam sorca na 17lvl i 12mlvl, wczoraj kupiłem pacca i szukam jakiś expowisk (na wysypach tylko z pacc najlepiej pustych) adekwatnych do swojego levela.

PS.Szukałem trochę na forum ale nic ciekawego nie znalazłem, próbowałem dostać się do troli i goblinów na edron, ale nie wiem jak tam dojść, wskazówki mile widziane ;)

Z góry dzięki za odpowiedź

Duch Niespokojny 24-05-2007 22:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez koval_ (Post 1448125)
PS.Szukałem trochę na forum ale nic ciekawego nie znalazłem, próbowałem dostać się do troli i goblinów na edron, ale nie wiem jak tam dojść, wskazówki mile widziane ;)

Schodzisz po drabince na południe od depo, a dalej to już trafisz.
Oprócz tego masz rotwormy na zachód i na północ od Darashii, na Edronie/Cormayi, w Stonehome oraz koło Liberty Bay, wszystkie grobowce koło Ankrahmun (tylko musisz uważać, bo zdarzają się tam groźne potwory, zwłaszcza na niższych poziomach), larwy koło tegoż miasta, dżungla w Tiquandzie i dworki tamże (na poziomie -2 w zachodniej części - gdzie indziej jest dużo voodoomasterów, a są one strasznie upierdliwe), orki na Edronie (idzie się do nich przez kamienicę zaraz na południe od zamku), laguna islands (trzeba wykonać Eleonore quest), południowo-wschodnia Drefia (ta część za rzeczką).

HoOlzi 25-05-2007 13:27

Może spróbuj Cyclopolis na Edron ? (Tuż przy wejściu) Może dasz rade, jak nie to idz na Orki lub inne respy na Edron bądź na innych wyspach dla pacc B)

koval_ 25-05-2007 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez HoOlzi (Post 1448737)
Może spróbuj Cyclopolis na Edron ? (Tuż przy wejściu) Może dasz rade, jak nie to idz na Orki lub inne respy na Edron bądź na innych wyspach dla pacc B)

Na cyklopolis jestem za słaby ale chodzę teraz na roty, byłem też na goblinach i trolach dzięki wskazówką kol. @Duch Niespokojny czekam na jakieś dodatkowe propozycje miejsc do expienia (tylko konkrety) najlepiej tak żeby było około 50-80 expa za potworka.

Pozdrawiam

--Cienius-- 27-05-2007 08:51

proponuje darashia rots albo liberty bay rots nabij tam 26 lvl a potem idz na tomba na tombie nie licz na duzy zysk czasami poslizgniesz sie na lekkim waste ale takie zycie sorca ze dopiero na 50 lvlu Zarabia niezle.
NA 28(czy 27) stawiasz 2 dsy i dla Fun bijesz draga z "ruszczki" i z vis na utamce , a i wczesniej kup ze 3 bp ihow (odzwiedz takie thais albo venore tam full druidow na 15 lvlu krzyczy SELL BP ih .jezeli masz kicki proponuje robic rundy do 0 soula zeby zarabiac cos a nie marnowac pacc

Pozdro

Lifter 27-05-2007 09:57

Rotwormy w Liberty Bay. Super miejscie, idzie bardzo szybko wbić lvl, i można do 26 tam bić spokojnie.

Ezeqeel 27-05-2007 11:46

Proponuje Oazis Tomb -1, albo larvy.

Kasztaniaczek 27-05-2007 12:02

kóp se mósk

Ezeqeel 27-05-2007 12:04

@kasztaniaczek

Tobie chyba też by sie przydał.

Didek Boys 27-05-2007 12:34

radze larvy jest tyle jaskin ze 2/4 sa wolne nieliczac swaitow no pvp

Kamashi 27-05-2007 12:53

Ja Ci proponuje larvy, roty na Darashi lub Liberty Bay tak wbij tam z 27lvl, a potem idz na Scaraby z Monkami :p

Kasztaniaczek 27-05-2007 19:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ezeqeel (Post 1452163)
@kasztaniaczek

Tobie chyba też by sie przydał.

Nie, bo wime gdzie expic jak kupuje pacca

koval_ 29-05-2007 21:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kasztaniaczek (Post 1453119)
Nie, bo wime gdzie expic jak kupuje pacca

A czy ja powiedziałem że nie wiem gdzie expic ? czy że szukam miejsca do expienia na wyspach z PACC to dwie zupełnie różne rzeczy, a teraz przejdę do rzeczy kto tu niema mózgu zastanów się ! gdybyś go miał potrafił byś chociaż powstrzymać się od głupich postów nic niewnoszących do tematu i czytał byś ze zrozumieniem, twój mózg a może to co z niego zostało (bo jak wiemy nie używane mięśnie zanikają) nawet nie pozwala ci sprawdzić jednego zdania czy nie zawiera literówek i innych błędów, nie będę ci dalej ubliżał bo wiem do czego służy forum dyskusyjne jakbyś coś miał do mnie to na PW zapraszam.

Zobacz sobie stronę http://dziecineo.prv.pl/ i odpowiedz sobie na pytanie kim jesteś ?

A teraz na temat

Byłem w Edron na trolach, gobilnach, rotach itd. również zwiedziłem Ankrahmun, jednak ciężko znaleźć dobry exp dla postaci 20lvl (taki lvl już mam :) ) żeby tak za potworka było ~80 exp, dlatego nadal siedzie na miastach FACC choć muszę przyznać że jak mówię "leave" albo raz walne z "exori vis" to noobki uciekają ;)
Wbije 25lvl na miastach FACC i wybiorę się do Cyklopolis ;) mimo wszystko czekam na dalsze propozycje.

Pozdrawiam i dzięki wszystkim za odp. (z wyjątkiem @Kasztaniaczek)

beznick 29-05-2007 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamashi (Post 1452270)
Ja Ci proponuje larvy, roty na Darashi lub Liberty Bay tak wbij tam z 27lvl, a potem idz na Scaraby z Monkami :p

scaraby z monkami to 5k expa na godzine i zarobek nikly

Avallach 29-05-2007 22:22

tarpit tomb -1 ale uwazaj na crypta..

aaa zeby nie twozyc nwe topicu!!
Mam 30 MS i 29 mlvl, gdzie epxic?? duzy zysk exp 15K/h+, nikle ryzyko smierci.
Dam rade dworcom?? moze lizardy?? albo jakies inne cus??

Rassel 29-05-2007 22:44

Idz na roty na Darashii lub w LB.

Goshari 17-06-2007 21:14

Ja tam wolałem na niskim lvlu larvy na darashi.

Liper 17-06-2007 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avallach (Post 1456658)
tarpit tomb -1 ale uwazaj na crypta..

aaa zeby nie twozyc nwe topicu!!
Mam 30 MS i 29 mlvl, gdzie epxic?? duzy zysk exp 15K/h+, nikle ryzyko smierci.
Dam rade dworcom?? moze lizardy?? albo jakies inne cus??

Nie gdzie ku... można expic 30 ms!!??Juz takie pytania.Wywal allegro z ulubionych ;///

dybos 17-06-2007 21:34

Ja proponuje larwy kolo ankh bardzo dobry exp. I nawiasem Nie idz na tomby na 20 lvl zejdziesz o poziom za nisko wejdziesz do zlej komnaty a tam stalker lub mumie i obudzisz sie w swiatyni. No chyba ze wiesz gdzie co jest to wtedy dla sportu mozna je ciskac.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:05.