![]() |
Taktykki na GS'a
Mam takie pytanko:
Czy rycek ze skillem 71/67 lvl 20 może blokowac gs'a czy raczej mija sie to z celem?? Z tego co wiem i nieraz widziałem przyjeło się ze powszechnie stosowaną taktyką na gs'y jest LURING. --block wchodzi w rachubę??-- |
Ja jestem paladynem lecz mialem kumpla blokera byliśmy na gsach mial skile 65\65 i raczej mijalo sie to z celem , natomias drugi moj kumpel ze skilami 76/75 nie mial wiekszych problemów
|
Coz jakbys dotrenowal do 75/75 powinienes go blokowac calkiem dobze, ale mogloby zejsc ci pare uh gdyby mag lub palek za szybko go nie ubil. Ja bylem z blokerem (skille 76/75 lv 46) i zeszlo mu 5 uh bo jakis losiek UHowal gsa a ze walilem z explosionow to troche trwalo zanim padl X(. Jesli chcesz moesz sprobowac ale miej w gotowosci droge ucieszczki :p
|
Mam pytanie. Ile many blokujac mana shieldem moge stracic jezeli bede walil z SD i mniejwiecej po 7 Sd GS zdechnie?? 7 sd to jakies 15 sekund :confused:
|
coz 15 sekund to by bylo jakies 6 atakow liczac ze po 3 sekundach bedzie juz w ciebie walic, w zaleznosci od eq mozesz dostawac hity do 300 hp ( jesli nie masz na sobie zupelnie nic), mi osobisce gs kiedy mialem na sobie blue robe, c-helmet, plate legsy, scarfa, i d-lance gs walnal za 230 hp chociarz wtedy niemialem na sobie magisc shielda :p, a tak na seri to wszystko zalezy od szczescia- moze wogole cie nie trafic, albo zabic na 3-4 hity
|
Anonim ostatnio blokował Gs-a
http://img.photobucket.com/albums/v4...je/gsblock.jpg miał wtedy 26 lv. skile 63/62 k-set,bright sword,crown shield,crusader helmet, leather boots,platinum amulet, zeszły mu 4 uh i antidote. |
wto nie uwieze....
nie rob jamy dzieciaku 4 uh z taki mlvl skilami i eq ja trace 4 uhy mam 8989 skile i 60 lvl [sb,rh,gs ble ble ble ;] wiec nie lec w balona nie zabilbys raczej solo ........ chyba ze z runami i na 3 bp uh :P bo mas ztyle hp co on cie na 2 hity polozy XD |
Paranoja!
Przed update było: Ojejku Ojejku ! Ten straszny Gs !! uciekac zniszczy wszystko i wszystkich . .on taki mocny !! Teraz jest to samo tylko kwestia uciekania nie jest juz na miejscu biorąc pod uwage 40~50- lvl . . Wszyscy tak sie go boją, szybko biega mi ma dobry mele atak, poison fieldy ? te to najwiecej pewnie robią zamieszania . . tak, tak Cytuj:
raczej malo prawdopodobne by go gs na 2 hity wzioł btw. mówimy o blokowaniu a nie o solowaniu . . . . Troche cwaniactwe zaleciało. ;] |
A ja dzis z kumplami gadalem i doszlismy do wniosku ze Sorc 30 lvl i 40mlvl z eq Crown armor k legs cru helmet skull staff crown shield na mana shieldzie i Strong haste bez problemu moze brac GS na expa. I nie walic nawet z SD tylko Hmm. 20 strzalow. Gs cie nie dogania. ida 4 hmmski i za bp hmm masz juz 4500 expa to nawet bardziej oplacalne niz ghoule. Ktore biorac na 2 strzaly daja 4250 expa i lanie GS jest mniej ryzykowne niz lanie dwarfow guardow. Chociaz ze za bp hmm idzie okolo 4650 (wszystkie dany przy 60 hp za jednego hmm) ale na Guardach moze cie napasc 4 guardy i albo gfb albo dead :tongue:
|
@up
a policzyłeś mane zmarnowaną na strong haste'a, mana shield i ryzoko choć krótkiego laga??? po podsumowaniu guardy są jednak lepsze |
No wiesz Strong haste to tylko 100 mp. Wiec zostaje ci jeszcze prawie 600 many na magic shielda. A lagi takim samym zagrozeniem sa na GS jak na guardach. Sekunda i -150 hp. Guardy sekunda i cie doganiaja i okolo 60 hp minimum od jednego guarda. (a napewno sorcem nie walczyl bym z guardem w walce wrecz, zastosowalbym uciekanie) :berserk:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
2. Jak cie GS dogoni to 2 ciosy i po manie 3. GS to nie ghoule gdzie bijesz sobie samymi HMM, tutaj musisz tez liczyc UH, mana fluidy i time ring. Cytuj:
Mam kolege paladyna na 80 lvl, koles od dawna bije smoki zamiast GS z prostego powodu - na smokach maly lag z regoly nie oznacza wielkich problemow na jego lvl , na GS pajeczak dochodzi, 3 ciosy (2 sekundy) i jest martwy. |
Gs hmm
jak by to powiedziec z kumplem na 23 lvlu on mial skille jakies 47/42 23 lvl
lazil w p-secie dragon shield fire sword stell helmet scarf leather boots bilismy gs-a 4 uhy poszly czy tam 3 niepamietam bo dawno to bylo jak by co to moge dac wam film z tego hunta :/ http://www.torun.mm.pl/~tibia/Filmy/Gs-Team.rec stary film cuz wtedy cieki bylem nadal jestem XD jak hcecie obejzyjcie Ps. sorx za ortografie :confused: |
Cytuj:
po pierwsze: gs był blokowany a nie solowany po drugie: A weź zsumuj wszystkie hity (~871 hp) po trzecie: Z takim eq hity gs-a rzadko przekraczają 200 hp. po czwarte: Gs jest natyle głupi że nietrzeba go atakować by się nieprzeżuciłe (o ile kumple niewala mocniej niz za 70 hp) Po piate: Team składał sie jeszcze z 30 sorcerera i 29 pall więc klepanie gs-a nietrwało zadługo. |
Filmu nie oglądałem, ale domyślam się, że jak mówisz, że jest stary to może być jeszcze przed update, a po to się duuuuuużo zmieniło.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Moja kolezanka 54 royal na haste padla na gs, bo ja dogonil...
Nie radze na nich huncic zadnemu sorcowi, ani pallowi ktory ma mniej niz ~70- 75 lvl. Polecam serdecznie guardy :) |
lol?
ty+time ring lub utani hur lub boh=You see dead giant spider
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:48. |