Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Popyt - Na co ? - część druga (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=130928)

Shuki 26-05-2007 01:27

Popyt - Na co ? - część druga

A więc jest to kolejna sonda, żeby przekonać się, co poszczególni użytkownicy cenią sobie w fotomontażach (chodzi oczywiście o fake'i tibijskie) najbardziej.

Jak to napisał Avager:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Avager
Pomoże to nowym błędnikowcom, którzy chcą w jakiś sposób zaistnieć, wybić Się korzystając z zapotrzebowania rynku.

Fabuła - wszystkie elementy wchodzące w skład fabuły tzn. motyw przewodni, po kolei wyjaśniane róźne rzeczy, sens, motywy poboczne etc.

Grafika (sprity) - chodzi tu głównie o prawidłowe sklejanie, outfity i użyte grafiki przedmiotów / elementów otoczenia.

Grafika (efekty) - Filtry i efekty stworzone w programach graficznych i prawidłowe użycie ich.

Humor - głównie tyczy się fake'ów paskowych.

Kontynuacja serii - imo głupota, aczkolwiek spotkałem się z ludźmi, którzy lubili pewien film tylko dlatego, że był kontynuacją serii.

Realizm - realia w fake'u. Jak ktoś miał doczynienia z RPG to wie o co chodzi. Poza tym wliczają się tu jeszcze ograniczenia postaci np. mag z łukiem i rycerz z różdżką nie pasują do siebie wogóle.

Czas i miejsce akcji - Chodzi tu o np. Przyszłość i kosmos.

Inne - wszystko inne co mi nie przyszło do głowy :).

P.S. Można wybrać więcej niż jedną opcję.

@Down
Poprostu chcę wiedzieć na co najbardziej należy zwracać uwagę.

Btw. Przecież nie denny humor. ^.-

Rayza 26-05-2007 01:32

@up
spoko :)
Shuki Pomysly sie koncza nie:D
powines dodac Dobry Humor zamiast humor<----to zaznaczylem

Oerciak 26-05-2007 02:12

Fabuła i nowe piękne (własne!) sprity oraz realizm.
I love it :D

AquiN 26-05-2007 03:23

Fabuła przede wszystkim, po czym Grafy ;)) (spirity) i lubie się pośmiać ... hoomor ;)
POzDro ;]

Veruis 26-05-2007 07:23

Napewno Fabula i gafika (sprity), zastanawiam sie co do miejsca wydarzen, ale raczej tez. Taak... zeby bylo wiecej fakow z fabula :>

Irwin546 26-05-2007 08:23

Mi sie podoba fabułka :). No bo co z tego że widzę super extra efekty skoro nic z tego nie wynika??
Poza tym że koleś naoglądał się Naruto i zjadł 2 kilo grzybków-no dobra super źle nie jest :D)

KalasantyX 26-05-2007 08:33

Fabuła - najważniejsza...
Grafika (sprity) - to jest jak okładka, która ma zachęcać do wgłębienia się w fabułę.
Grafika (efekty i własne sprity?) - ewentualnie to samo co up
Humor - baa, (chodzi o fake story) można czasami jakiś humor sytuacyjny/słowny, ale na poziomie dać.
Kontynuacja serii - A jakże :) pod warunkiem, że jest mocno powiązane do wydarzeń z poprzednej części
Realizm - to chyba chodzi o klimat? W miarę ważne.
Czas i miejsce akcji - tibia jest taka średniowieczna więc właśnie w tym klimacie lubię fake'i
Inne - oryginalność? Chociaż nowy fake'owiec i tak nie będzie wiedział, że coś podobnego już było :P

Ej, ale to nie są fotomontaże! :) Fotomontaż to przeróbka zdjęcia a fake'i
robimy od podstaw .

Ganci. 26-05-2007 08:40

FABULA, FABULA I JESZCZE RAZ FABULA!

MI SIE JUZ CALKOWICIE PRZEJADLY WOJNY, ORCOWIE , TURNIEJE (WYBACZ SHUKI MUSIALEM :] ) I SUPERHERO.

Poza fabula najwazniejsze sa grafiki ( niektórzy pisza ze humor ale co jesli mowa o powaznym fake? ).

~Your friend, Dakanoth

Thor Nephihean 26-05-2007 09:12

Zdecydowanie humor i fabuła.

Ghand 26-05-2007 10:36

1) BYŁO!
2) Zaznaczyłem wszystko bo generalnie to wszystko jest równie ważne -.-

Ghand ;>

predalien 26-05-2007 11:25

Nah, fabuła ponad wszystko! Później realizm i grafika (sprity). Jak widzę kolejny fake: Mastah hero ratuje świat przed tymi wstrętnymi orkami to krew mnie zalewa!

eerion 26-05-2007 11:58

Jeśli ktoś jest zainteresowany fabułą, to chciałbym powiedzieć, że zostały mi 1-2 efekty i prace w cyklu ruszają pełną parą. Aż do jego zakończenia ^^

Withord 26-05-2007 12:11

Dla mnie najważniejsze jest fabuła, realizm, oraz czas akcji (najlepiej w klimacie średniowiecza).

Vanth 26-05-2007 13:12

Fabuła najważniejsza, potem sklejanie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:40.