Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   SD Card i Kamera (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=131308)

Lifter 28-05-2007 16:00

SD Card i Kamera

Witam!
Mam taki problem. W takich sprawach technicznych jestem cienki, więc proszę o pomoc. Kupiłem karte pamięci SD do kamery. Wkładam karte w odpowiednie miejsce, a w kamerze pokazuje się komunikat "NO DATA". Czy tą kartę trzeba jakoś zaprogramować? Moje drugie pytanie; w jaki sposób do nagranego filmu dodać dzwięk tak jak np. Filmy na Youtube?

Proszę o pomoc, bo jestem cienki w takich sprawach ;)

Karl0ss 28-05-2007 16:25

Odpowiem tylko na drugie:
Windows movie maker albo inny bardziej zaawansowany programik.

Pozdrawiam

Vanhelsen 28-05-2007 16:26

NO DATA = brak danych, karta jest czysta, wystarczy zacząć nagrywać
A co do dźwięku, to choć by za pomocą Windows Movie Maker, VirtualDubMode albo Adobe Premier Pro

Lifter 28-05-2007 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 1454331)
NO DATA = brak danych, karta jest czysta, wystarczy zacząć nagrywać

Niby tak... A powiedzcie mi, do czego ta karta w ogóle służy, bo może próbuje zrobić z nią coś niezwiązanego z jej przeznaczeniem? :D

Times 28-05-2007 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifter (Post 1454346)
Niby tak... A powiedzcie mi, do czego ta karta w ogóle służy, bo może próbuje zrobić z nią coś niezwiązanego z jej przeznaczeniem? :D

Karta pamięci jak sama nazwa wskazuje służy do przechowywania danych. Jest to coś jak drugi dysk twardy w twoim kompie. Pierwszy jest główny, masz tam nagranego windowsa, programy itp, a na drugim mp3 czy cos innego. Taka karta do telefonu, aparatu, kamery ma zazwyczaj więcej pamięci niż nośnik. Na karcie od kamery zapisują się filmy i zdjęcia. Dzięki niej możesz powiększyć pamięć aparatu.

Kiedyś miałem podobny problem jak Ty. Mój kuzyn ma aparat cyfrowy, chciałem dać mu jedną kartę, bo mam dwie. Karta wchodziła do portu idealnie ale nie chciała działać...:confused:

Gtyk 28-05-2007 19:37

albo niczego na niej na nagrales jak wspomnial ktos wyzej, albo po prostu karta jest np nie sformatowana... zrob wszystko tak jak masz napisane w instrukcji obslugi i powinno dzialac

Lifter 28-05-2007 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Times (Post 1454381)
Karta wchodziła do portu idealnie ale nie chciała działać...:confused:

I jak rozwiązaliście ten problem?

..::QRAS::.. 28-05-2007 22:11

Geniusze , zawsze jak kupisz karte do fona kamery czy innego urzadzenia to trzeba sformatowac by poprawnie dzialala.

Badzo 28-05-2007 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1454948)
Geniusze , zawsze jak kupisz karte do fona kamery czy innego urzadzenia to trzeba sformatowac by poprawnie dzialala.

Moja działała i działa bez formatowania.

Times 29-05-2007 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lifter (Post 1454602)
I jak rozwiązaliście ten problem?

Właśnie nie rozwiązaliśmy. Próbowaliśmy ją formatować ale dalej nie działało. Karta została u mnie.

Gtyk 29-05-2007 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 1454948)

nie koniecznie ;> niedawno kupilem jakis tani sd do aparatu, wlozylem i bez zadnego formatowania dzialalo bez problemu, ale na wszelki wypadek i tak sformatowalem- nie zaszkodzi ;>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:06.