![]() |
Robienie runek!!Ile trzeba stać żeby zrobić...
Może taki temat kiedyś już był ale napisze go. Otóż to że odkryłem ile trzeba poświecić czasu na robienie np.bp hmm. A o to odkrycia ;) :
1 hmm-7 minut u druidka lub sorka, a u pacca 5 minut. bp hmm-2 godzina i 20 min a u pacca 1 godzina 40 min tez sork albo druidek 1 sd-22 minuty, a u pacca 15 minut bp sd-8 godzin, a u pacca 5-6 godzin jeśli komuś pomogłem niech napisze żebym więcej przykładów dał ;) |
daj plz ile trzeba robić BP IH (intense healing)dla Facc i też jak długo BP UH robić plzzzzz
|
BP IH = 2 godziny
BP UH= chyba 3,20 godziny |
fajjnieeee takie kalkulatory są w Tibia Tomes
a zęby to obliczyć trzeba mieć min. 2 z matmy w podstawówce :P pozdrawiam ale amerkę odkryłeś :] |
lol, myślę że każdy kto robił runki w większych ilościach dokładnie wie ile czasu potrzeba ... z resztą jak by ktoś chciał to łatwo samemu obliczyć dla dowolnego runu, wystarczy windowsowy kalkulator.
dane: x- ilość many na jedną runę y- ilość sekund na regenerację jednego mp dla maga/druida y = 6 dla palka y = 8 żeby obliczyć ile minut trzeba do zregenerowania many ja 1 runę wstawiamy dane do wzoru: t(czas) = x * y / 60; żeby obliczyć czas potrzebny do zrobienia całego bp (w minutach): t = x * y / 3; jeśli chcemy wiedzieć ile to będzie godzin: t = x * y / 180; tylko pamiętajcie, iż jeżeli wyjdzie wam liczba nie całkowita to 3,1 h nie oznacza 3 h i 10 minut tylko 3 h i 1/10 z 60 minut czyli 6 minut |
Cytuj:
Ehh, skoro mają być takie nieporozumienia napisze wszystkie runy : Nie pacc: Light Magic Missile - 1h 20 min. Poison Field - 1h 40 min. Antidote Rune - 1h 40 min. Intense Healing Rune - 2h Fireball - 2h Fire Field - 2h Destroy Field - 2h Heavy Magic Missile - 2h 20 min. Energy Field - 2h 40 min. Ultimate Healing Rune - 3h 20 min. Desintegrate - 3h 20 min. Convince Creature - 3h 20 min. Great Fireball - 4h Firebomb - 5h Chameleon - 5h Poison Wall - 5 h 20 min. Explosion - 6h Fire Wall - 6h 40 min. Sudden Death - 7h 20 min. Energy Wall - 8h 20 min. Dla pacc nie napiszę, ponieważ oni i tak nie będą na ten temat zaglądać.Czary tylko dla pacc też nie są opisane..... |
Gdzies widzialem programik, ktory to obliczal
|
Mani ja też widziałem, tylko nie każdy wie że ten programik służy między innymi do tego (bo służy też do wielu innych rzeczy)...to prosty programik który ma chyba każdy(nie ejstem pewien co do posiadaczy Linuxa) : KALKULATOR :)
---------------- Sorcerer lvl 19, mlvl 27, skille 17/17, świat Harmonia, miasto Carlin (najcześciej) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:48. |