![]() |
Szymon Wydra to faszysta?
Wczoraj czyli w poniedzalek po serialu m jak milosc lecial taki program 500 razy m jak milosc,w kturym wystapil Szymon Wydra i mial on na szyi faszystowski krzyzyk takie jakie nosili hitlerowcy.
Co wy o tym sadzicie? Prosze o powazne posty. |
Nawet, jeśli jest faszystą, to co z tego?
|
Cytuj:
lol wzioles to odemnie...:p a nawet jesli jest to juz jego interes ze mial jeden tam krzyzyk... |
up: Pewnie nic, ale taki krzyżyk u znanej osoby może budzić wiele kontrowersji.
Osobiście nie oglądałem tego programu, ale coś mi się wydaje że Ci się przywidziało. re:down NIE wiem czy o to chodzi autorowi, ale jeśli tak to nie widzę w tym nic złego. |
czy o to chodzi ?
http://film.onet.pl/_i/fototematy/m/m_jak_500_2/g17.jpg |
Mam w domu pentagram. Osobiscie co wieczor zjadam koty z grilla i spijam krew niewinnych dziewic!
A tak na powaznie, nie znam sie na symbolach, ale nie sadze, zeby ten krzyzyk (cholera wie jak to nazwac) byl swiadectwem czegokolwiek. ; ) |
Te cos na jego szyji, to co pokazal Colo_2006 to odznaczenie Virtuti Militari - przynajmniej jest podobne.
http://orleta_dhsg.republika.pl/virtuti-militari.gif |
Cytuj:
Nawet jak by był faszystą, rasistą, ateistą, homoseksualistą (itp) to co z tego? Każdy ma prawo do swoich wyznań/przekonań. A to, że jest osobą w jakimś stopniu sławnym to oznacza, że jego wolność jest ograniczona? Nie. Więc w czym problem? |
Jeśli mowa o krzyżu który widnieje na obrazku zaprezentowanym przez Colo, to jest to krzyż kawalerski którego motyw jest dość często wykorzystywany jeśli chodzi o odznaczenia (m.in. niemiecki Krzyż Żelazny) Swoją drogą, swastyka również krzyżem i nie powinna zawsze być kojarzona z nazizmem...
|
@Colo_2006
Tak o to mi chodzi Co o tym saidzicie? |
Cytuj:
Ludzie noszą wisiorki w różnych kształtach, czemu mamy się zajmować akurat tym? |
Teletubisie pedałami, Wydra faszystą, Miodek donosicielem, Drom z Bosalem gejami. Niektórzy mają zdrowo nasrane we łbach.
|
Przecież to nie jest swastyka :|
|
Żaden hitlerowski krzyżyk... W większości różnych wojsk tego typu przedmioty, z takimi lub podobnymi wzorami są ordery. Jeśli nosiłby swastykę to co innego...
BTW czy zawsze jak jest jakaś kretyńska "sensacja" to czy na tym forum musi powstawać taki temat? |
Łomk, to jest krzyż maltański... -.-
Jak można pomylić to ze swastyką? |
Cytuj:
|
Nie to nie jest znaczek faszyzmu/rasizmu. Podobny znaczek widzialem u mojego wujka. (odznaczenie wojskowe)
A czy krzyz faszyzmu nie powinien wygladac tak? : http://www.fotw.net/images/d/de1935ah.gif @down Dopoki nie zostanie zamkniety, a autor tematu nie wypowie sie w tej sprawie. NiE TrOlUj |
ile osob jeszcze powtorzy, ze ten znak to nie swastyka?
|
To żaden hitlerowski krzyż na dobrą sprawę. Z resztą co z tego? O co tyle sensacji? Metallica używa podobnego krzyża jako jednego z logo - są faszystami? Raczej nie...
(Wydaje mi się, że ten temat powinno się zamknąć na dobrą sprawę...) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:57. |