![]() |
Pomoc w c++
A wiec tak: zaczelem sie uczyc programowac w c++. Pisalem juz rozne smieszne programy ale mialem ambicje zeby napisac cos nowego i jak dla mnie bardziej zaawansowanego(nie smiejcie sie bo dla poczatkujacego to jest naprawde cos trudniejszego, wiem ze ci ktorzy znaja to jest dla nich proste) no i napisalem taki mini kalkulator:
Kod:
#include <iostream> np: 1+2 =3 a chcialbym zeby wygladalo tak: 1+2=3 Czy ktos by mi mogl cos poradzic? Uprzedzam ze nigdzie nie stosowalem zjezdzania do nowej lini Kod:
'\n' |
Nie lepiej skorzystać z profesjonalnej pomocy jakiegoś z for o programowaniu w c++? Albo chociaż tematu "Problemy z komputerem"?
|
Ponieważ wprowadzenie danych, czytaj, kliknięcie "enter" zawsze spowoduje ci przeskok o linijkę w dół?
A co do niekończenia, masz dwa wyjścia: a) iść na łatwiznę i użyć funkcji "if" oraz "goto" b) trochę trudniej, czyli "if" z którąś pętlom. Jak tych funkcji używać, będziesz miał napisane w necie albo książkach |
I zawsze mozesz sie pobawic getcharem....
No wlasni - zamiast bawic sie w programowanie w pseudo-cpp lepiej naucz sie dobrze programowac w c. Wiecej sie nauczysz;] |
a moze bys wzial i najpierw pobral dzialanie, a potem nizej przepisal je i wtedy podal wynik?
Kod:
double liczba1; Tylko to mi przychodzi do glowy :/ |
eee tam
Cytuj:
|
Najlepszy i tak jest C#.
NMSP |
Cytuj:
|
W sumie jak komuś nie zależy na obiektowości, tylko na szybkości, to C jest dużo lepsze.
|
poszukaj o getchar'ze lub najpierw wczytaj zmienne, potem czysc ekran i wypisuj na nowo, troche na sile, ale zawsze da pożadany efekt ;p
|
Heh, jeżeli będziesz chciał ten program w Ansi C to mogę ci pomóc, bo z C++ to dupa blada, dopiero w przyszłym semestrze ; )
|
Omg
Cytuj:
|
Najzwyklejsze w swiecie goto [poczatek programu].
|
Cytuj:
A najlepiej odpusc sobie programowanie. Jezeli odpadasz przy tak prostym problemie, to daleko nie zajdziesz. W cpp jest mnostwo sposobow, chociazby czszczenie ekranu - najprosciej... goto odpada, bo mozna zrobic i bez tego. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Kod HTML:
www.ithelpdesk.pl |
Korzystajac z tematu pozwole sobie sie wtracic. Trzy dni temu kompilowalo mi bez problemu (kompilator jakiego uzywam to Microsoft Visual C++ 2005 Express Edition), ale akurat gry pozyczylem od kumpla Symfonie C++, to przestalo kompilowac. W momencie gdy chce zlinkowac bla bla itp. to wyskakuje blad:
http://img79.imageshack.us/img79/2834/errorob8.jpg I co teraz? ;p |
:Autor tematu
Jeżeli cię to interesuję, mam na kompie kilka(naście?) książek z tematyki c++ więc możesz się do mnie zgłosić to ci je zapodam |
Cytuj:
Dzieki ;) to jakkbys mogl wyslac to wyslij ale bez wirusa:D |
Proszę cię trochę powagi, to że jest spam teraz z syfem to nie pisz do każdego kto chce ci pomóc żeby świństw nie zamieszczał bo naprawdę źle to wygląda w innych oczach; wyśle ci linka na PM
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:34. |