Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   [OGŁOSZENIE]Robie GIFy do "fake'owych opowiesci" xD (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=131785)

mcsis 31-05-2007 20:45

[OGŁOSZENIE]Robie GIFy (animacje) do "fake'owych opowiesci" xD

O co chodzi mozecie zobaczyc i ocenic tutaj:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=131763

Oczywiscie wasza histora bedzie bardziej wygladala jak pokaz slajdow +opisy,intro,outro niz filmik, ale wydaje mi sie ze lepiej to wszystko miec w jednym zdjeciu i nie przewijac strony.

To tyle. Piszcie na [email protected] lub MSN [email protected]

EDIT: Bylo by milo jakby ktos przykleil ;)

Misza 31-05-2007 21:26

Och, ach, grejt! Kogoś takiego nam było potrzeba! W końcu ktoś jest w stanie sklejać obrazki w .GIF! Brawa dla tego pana!

...
A tak na serio... myślisz, że takim problemem jest połączyć sobie gotowe slajdy w gifa? Bo raczej nie wydaje mi się, że ty będziesz robił coś oprócz tego.

X-Zero 31-05-2007 21:52

I już go jadą :D..................................spoko :)

Drakon 31-05-2007 21:53

Z tego co zrozumiałem (a nie było to łatwe) masz zamiar z kilku scen fake robić gify.
Otóż powiem tak:
Taką propozycje to możesz sobie gdzieś wsadzić, każdy głupi umie robić gify (no prawie każdy).
Ludzie czytają z różną częstotliwością, jedni szybciej, drudzy wolniej i niemożliwe jest zrobienie gifa z szybkością odpowiadającą każdemu (to co dla jednego będzie w sam raz, dla drugiego będzie o wiele za wolno, a dla trzeciego za szybko). DO tego w razie jakiegoś niezrozumiałego zdania, zawsze można je sobie powtórzyć kilka razy, co w gifie jest niemożliwe (bo nie mam zamiaru czekać aż przeleci cały gif po to aby przeczytać jakieś zdanie drugi raz, sądze że nie tylko ja).
Fake story mają swój specyficzny styl, to przewijanie z gór na dół jest jego nierozłączną częścią, a jeśli fake jest na odpowiednim poziomie, to potrafi to sprawiać podwójną przyjemność. To tak jak przeglądanie zdjęśc na żywo, zamiast oglądania slaidów z maszyny.

Temat do usunięcia.

mcsis 01-06-2007 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Drakon (Post 1459314)
Z tego co zrozumiałem (a nie było to łatwe) masz zamiar z kilku scen fake robić gify.
Otóż powiem tak:
Taką propozycje to możesz sobie gdzieś wsadzić, każdy głupi umie robić gify (no prawie każdy).
Ludzie czytają z różną częstotliwością, jedni szybciej, drudzy wolniej i niemożliwe jest zrobienie gifa z szybkością odpowiadającą każdemu (to co dla jednego będzie w sam raz, dla drugiego będzie o wiele za wolno, a dla trzeciego za szybko). DO tego w razie jakiegoś niezrozumiałego zdania, zawsze można je sobie powtórzyć kilka razy, co w gifie jest niemożliwe (bo nie mam zamiaru czekać aż przeleci cały gif po to aby przeczytać jakieś zdanie drugi raz, sądze że nie tylko ja).
Fake story mają swój specyficzny styl, to przewijanie z gór na dół jest jego nierozłączną częścią, a jeśli fake jest na odpowiednim poziomie, to potrafi to sprawiać podwójną przyjemność. To tak jak przeglądanie zdjęśc na żywo, zamiast oglądania slaidów z maszyny.

Temat do usunięcia.

Jezeli nie potrafisz zrozumiec jednego zdania to twoj problem (zobaczymy co bedzie na maturze z polskiego xD).
Prawie kazdy potrafi mowisz? Jeszcze tutaj takiego GIFa nie widzialem...
Aha i pewnie filmow z napisami tez nie ogladasz bo jest dla Ciebie za szybko? :baby: Pozatym historie sa na tyle krotkie ze te kilka/ilkanascie sekund jak ktos chce to poczeka. A te twoje ostatnie 2 zdania pozostawiam bez komentarza.

Chcialem pomoc niektorym, ale widze ze wszyscy glupi juz to potrafia.
Bye bye.

Turok-.- 01-06-2007 17:51

Ehhhh każdy idiota (nie mówie że ty nim jesteś) potrafi posklejać dużo ss'ow w jedna całość w animatorze ... Ile w tym twojej roboty?
1.Kilkadziesiąt [PrTsc]
2.Import kilkudziesięciu Screenów
Drakoś ma racje że lepsze są klasyczne fake =)Może jesteśmy już starym pokoleniem fake'owców (Nie chodzi o wiek rocznikowy) i wolimy takie rozwiązanie .

mcsis 01-06-2007 18:03

Spoko rozumiem ocb.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:05.