![]() |
Brunetki VS Szatynki xd
No właśnie, dryfując po głupich tematach w OWION'ie postanowiłem wymyślić super ynetligętny, nie bez przyczyny!
Otóż dzisiaj podczas jednej z rozmów na gadu wywiązał się spór! Ja całe życie sądziłem, że brunetki są czarne, a szatynki brązowe.. tymczasem; sięgam opinii ludzi z gadu, każdy mówi co innego.. Grześ, mówi, że Cytuj:
Cytuj:
|
Heh .. prawde mówiąc ja nigdy się nad tym nie zastanawiałem i nie będe ... ważne, żeby była piękna ;*
*I oczywiście inteligentna, żeby nie było... |
Mi się zawsze zdawało, że brunetka = brązowe włosy, a szatynka = czarne włosy.
edit: Ja to sobie tak tłumaczyłem. bruntetka => brunatny => brązowy szatynka => szatan => czarny |
Szatynka = czarna, brunetka = brązowa. ; P No chłooopaaaakiiii.... ; P
|
Cytuj:
A nie odwrotnie? Brunetka = czarne włosy, szatynka = brązowe, lecz nie ciemny blond? |
@2up: Ja tak samo ;p
@topic: ^^^^^ |
Moim zdaniem szatynka to mogą być mniej-więcej takie kolory:http://img501.imageshack.us/img501/8929/brunatnywz6.png
a brunetka - czarne Edit:Hmm, te na dole to jednak przypominają ciemny bląd... @Down Ale sama nazwa troche miesza- brunatny to brąz, a brunetka to niby czarne włosy, więc troche trudno dojść do wniosku... |
Omg Panowie.
Według mnie to oczywiste, że brunetka to włosy czarne, uwielbiam jak dziewczyna ma czarne, długie włosy i jestem prawie pewien, że brunetka ma czarny kolor włosów. Co do szatynek to nie jestem pewien. Chodzi pewnie o szarawy odblask czerni, ale nie wiem do końca. |
Hmm mi sie wydawalo, ze szatynki to taki bardzo ciemny blond lub taki troche wlasnie myszowaty ;p , a brunetki to brunetki = braz.
|
a tego juz nie napisal ze spieral sie ze mna. nob xD
Ogolnie rzeczbiorac brunetki - brązowy, szatynki - ciemny czarny, a Ryba to nob bo tego nie wie ;d |
Cytuj:
Słownik języka polskiego: Cytuj:
|
Słownik języka polskiego:
Cytuj:
@Down Dziękujemy za podsumowanie... |
szatyn, to włosy ciemne z występującym brązem
brunet, to włosy czarne jak smoła, bez żadnych innych odcieniów |
Szatynka - włosy popielate, lub ciemny blond.
Brunetka - czarne. |
Cytuj:
Ogólnie rzecz biorąc nie chodziło mi o wyjaśnienia ze słowników j.pol, ale o Wasze opinie... w sumie nie pomyślałbym, że tak mogą sie różnić ;d. |
Dopiero teraz dowiedziałam się, że jestem szatynką. Przy okazji, dzięki za temat, jak rzucę zapytanie na języku polskim to połowa lekcji zleci. ;)
@Ryba =*** |
Cytuj:
|
Brunetka - Czarny
Szatynka - tu sie wyłamie.. zawsze dla mnie był to pomieszany odcień blond/ciemnych włosów. Wiem że nie fachowo ale sie przyzwyczaiłem :p. |
Ja pierdzielę, dzieci - weźcie do ręki dowolną farbę do włosów i sprawdźcie sobie, jaki kolor jest napisany. Jak widzicie babę w brązowych włosach i pisze, że "szatyn", to chyba nie ma wątpliwości?
|
Wystarczyło przejść się do najbliższego kiosku, spojrzeć na farby do włosów, przeczytać ich nazwy i zerknąć jak wyglądają włosy pań na obrazkach.
@up Telepatia. ;] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:28. |