Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Ban system (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132040)

Palek Demon 02-06-2007 19:52

Ban system

Mam pytanie odnosnie banów, przykładowa sytuacja
Mam bana na 1 mies za obojetnie co (macro, hacking etc)
minoł miesiąc.
jak długo zostanie u mnie na koncie na czerwono (napis w koncie na tibia.com) ze mialem bana, po jakim czasie to znika, czy jak to zniknie kfalifikuje sie moje konto jako nie karane przyklad jezeli dostane 2 bana bedzie delete czy nie.?

Slythia 02-06-2007 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palek Demon (Post 1462175)
Mam pytanie odnosnie banów, przykładowa sytuacja
Mam bana na 1 mies za obojetnie co (macro, hacking etc)
minoł miesiąc.
jak długo zostanie u mnie na koncie na czerwono (napis w koncie na tibia.com) ze mialem bana, po jakim czasie to znika, czy jak to zniknie kfalifikuje sie moje konto jako nie karane przyklad jezeli dostane 2 bana bedzie delete czy nie.?

Zapisy w criminal record znikaja po 6 miesiacach.

A w przypadku drugiego bana mozna dostac delate... Zalezy za co. Np jak dwa razy cie zlapia na uzywaniu bogow w grze to masz delate za drugim razem.

Palek Demon 02-06-2007 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1462191)
Zapisy w criminal record znikaja po 6 miesiacach.

A w przypadku drugiego bana mozna dostac delate... Zalezy za co. Np jak dwa razy cie zlapia na uzywaniu bogow w grze to masz delate za drugim razem.

ale jak np znik criminal record to jest "tak jakby tego nie bylo" i znowy moge dostac bana i znowu po 6 mies zniknie i tak w kólko...
czy gdy zniknie ban w criminal record moje konto jest czyste?

Slythia 02-06-2007 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Palek Demon (Post 1462212)
ale jak np znik criminal record to jest "tak jakby tego nie bylo" i znowy moge dostac bana i znowu po 6 mies zniknie i tak w kólko...
czy gdy zniknie ban w criminal record moje konto jest czyste?

Tak, wtedy jestes czysty.

Wyciszony 02-06-2007 21:33

Jeśli nie masz pewności, to odsyłam cię do regulaminu Tibii.

Cygan Slejter 03-06-2007 00:08

Znaczy, wiesz zalezy za co ten drugi ban, jezeli za macro itp no to delete, a jak za inną bzdure no to znowu ban;)

Aversin 03-06-2007 02:17

Wpis w criminal record znika po 6 miesiącach od ostatniego wpisu.

Przykład:
Mieliśmy bana w styczniu czyli teoretycznie wpis w CR powinien zniknąć w czerwcu, po 6 miesiącach. W maju niestety popełniamy kolejny błąd i w naszym CR pojawia się kolejny wpis. W tej sytuacji nie ma tak, że jeden wpis zniknie sobie w czerwcu a drugi w listopadzie. Oba wpisy znikną jednocześnie, gdy minie okres 6 miesięcy od ostatniego wykroczenia, czyli w listopadzie/grudniu.

Kolejną sprawą jest to, że wpisy te są czyszczone na początku miesiąca. Czyli przeważnie okres 6 miesięcy się troszkę wydłuża.

Tomo_7 06-07-2007 15:59

mialem haka w lutym i haker tak nakrecil ze dostalem bana za hakowanie na miesiac . czyli po 6 miesiącach zniknie Criminal Record i jesli dostałbym kolejnego bana po tych 6 miesiącach np. za uzywanie bota albo hakowanie to nie usuwają mi konta??

Tomo_7 06-07-2007 16:08

mialem haka w lutym i haker tak nakrecil ze dostalem bana za hakowanie na miesiac . czyli po 6 miesiącach zniknie Criminal Record i jesli dostałbym kolejnego bana po tych 6 miesiącach np. za uzywanie bota albo hakowanie to nie usuwają mi konta??

Slythia 06-07-2007 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomo_7 (Post 1534119)

Masz wtedy czyste konto, czyli jakbys nie mial tych banow... Wiec nie usuna.

wrogonastawiony 06-07-2007 17:40

W przypadku banów za pk to sie nie sprawdza, a jak jest np. za uzywanie bledow w grze (np. TP) ? Moglby ktos kumaty potwierdzic to, ze jezeli raz dostalem bana i kiedy CR sie wyczyscilo to za drugim razem nie dostane DEL chara tylko znowu bana ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:42.