![]() |
D Lance vs. F Axe + Shield
Mam knighta i niewiem co bedzie lepsze
Dragon Lance czy Fire Axe + Shield (Vampire). Plx odpowiedcie !! Z gory thx |
bylo na forum setki razy
co lepsze? to zalezy na jakie potwory i czy idziesz expic czy blokowac |
Cytuj:
|
Level 38, skile 70/70
Mam zamiar expic na elf fortess , miasto minosow, pojedyncze dragony i wywerny. Chcial bym zuzywac jak najmniej UHow. Mam C-set , Bohy , Cruzader Helmet |
Na Elfy zdecydowanie bierz D Lance, przy twioch skilach bedą szybko padaly.
Ale potem bedziesz musial doskilowac shielding |
Mi się zdaje że na wszystko co wymieniłes D lance jest najlepsze...
bo po co ci shield na wywerne czy draga?? a w miescie minosow i tak bedziesz obrywac... a przy twoich skilach f axe w tych miejscach jest nie oplacalne bo ja na 75skilach nie mam z f axe np archera na hita a z d lance zawsze :) wiec zdecydowanie D Lance... a shield latwo doskilowac:) |
DZIEKI Tsunami !!!! ;)
|
Mintwallin - Dragon Lance, Wyverny, dragi - Dragon Lance, Elf Fortress - Dragon Lance ;)
|
Akurat na EF polecalbym f-axe + shield, ale co ja sie tam znam..
|
Rowniez z doswiadczenia powiem ze EF faxe + shield, pozostale expowiska dlance
|
To zalezy....
Ja akurat mam w tym jakies doswiadczenie i powiem ci tak obie bronie sa potzrebne wiec najlepiej miec je dwie. F axe bedziesz uzywal do blokowania i polecam do huntow na slabsze potworki (zejdzie malo uh). Dragon Lance stosuje sie zazwyczaj do potworow dosc mocnych lecz slabych fizycznie. Takich jak dragi dle itd z biegiem czasu sam ocenisz.
|
Expiac na EF powinienes miec obie bronie poniewaz arcanisty i dragi duzo wygodniej zgladzic z dl-y,a scouty i zwykle elfy mozesz sobie klepac z fa.
Dragi,wyvierny oczywiscie ze dl-a. Co do Mintwallin nie spedzilem tam za duzo czasu wiec zbytnio nie doradze. Ogolnie to sam musisz zobaczyc co Ci sie bardziej oplaca. |
Cytuj:
lecz na potwory bijące "z łapki" jak najbardziej f axe+shield |
Cytuj:
@topic Na EF polecam brac fire axe + shield wiem z wlasnego doswiadczenia... Z d lance beda cie mocno siekac... |
x
@up
Drag bije "z lapki" smieszne obrazenia. Mysle, ze nie wiecej niz ~60 @topic Tak jak panowie wyzej, zalezy na co. Mysle jednak, ze bedziesz czesciej uzywal fa+shield, ale moge tylko przypuszczac. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Duzo lepsze bedzie fire axe i shield!
|
Zależy na co bedziesz chodził
Dragi solo- d lance jakies Guady czy cyce-Fire I trcza tak samo z blokowaniem:);) |
zobaczcie filmik zsov czy avenger..
D lance IMO |
@up
Tylko zauwaz, ze Avenger posiada ~50defa, a d lance ~16defa, wiec nie porownuj tych broni. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:18. |