Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Knight bez pacc (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132374)

dartra111 04-06-2007 23:11

Knight bez pacc

Na początku pozdro dla wszystkich.

Mam pytanie czy sie opyla robić najta bez pacca, nie miałem nigdy knajta powyżej 20 lvl, a z tym chce grać chyba długo ;p więc sie pytam (mam nadzieje "expertów xD" ).

Wiem że traci dużo expowisk itp. ale chodzi mi o np: regeneracje zycia czy to mi bedzie przeszkadzac itp.

P.S. Szukałem i nie znalazłem...

@2down: jest demon na facc?? :D

Salarigoth 04-06-2007 23:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez dartra111 (Post 1465955)
Na początku pozdro dla wszystkich.

Mam pytanie czy sie opyla robić knajta bez pacca, nie miałem nigdy knajta powyżej 20 lvl, a z tym chce grać chyba długo ;p więc sie pytam (mam nadzieje "expertów xD" ).

Wiem że traci dużo expowisk itp. ale chodzi mi o np: regeneracje zycia czy to mi bedzie przeszkadzac itp.

P.S. Szukałem i nie znalazłem...

Co ty knight ma luz do 50 lvl akurat knightem/pallem bez pacc wiec graj bez obaw.

Kretian 04-06-2007 23:27

Mialem ten sam rpoblem bo ja tylko magicznymi postaciami gralem :) ale zostaja ci jak zawsze na poczatku guardy i soldki potem dragi a pozniej moze demona :)

Nuno 04-06-2007 23:54

Knightem i Pallem bez pacc nie gra się aż tak źle. Gorzej jest z Druid/Sorciem. Knight ma niezłe miejsca do expa na facc area np. elf fortress. Znam knightów, którzy do około 80lvl grają bez pacca i nie narzekają8o

Vegoego 05-06-2007 00:07

Potęga Knighta nie zależy w dużym stopniu od PACC tylko raczej od tego jak go wyćwiczysz.

Oczywiście ma także znaczenie to czy potrafisz grać knightem ;]

Andrealfus 05-06-2007 07:27

da sie jechac bezz pacc i to dlugo, ja np do 60lvl. :)

a i co do twojej wypowiedzi to "najt" a nie "knajt" , "k" w tym wyrazie jest nieme :)

dartra111 05-06-2007 09:10

Ło skoro tak mówicie... co do knajta to poprawiłem na najta :D

Dolor 05-06-2007 09:45

Ja knightem grałem i grałem i pacc mi nie był potrzebny.
w 100% popieram wypowiedź Vegoego

ripper 05-06-2007 09:47

Jeśli wcześniej nie grałeś z PACC, to graj najtem na FACCu. Nie odczujesz raczej zbyt boleśnie tej straty. Jeśli grałeś już z PACC, to chyba powinieneś wiedzieć, że bez niego to porażka.

Fagaro 05-06-2007 11:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 1466305)
Jeśli wcześniej nie grałeś z PACC, to graj najtem na FACCu. Nie odczujesz raczej zbyt boleśnie tej straty. Jeśli grałeś już z PACC, to chyba powinieneś wiedzieć, że bez niego to porażka.

Dokladnie. Palem i rycerzem nie potrzebuje sie pacca, chyba ze sie go juz kiedys mialo. Wtedy brakuje tych czarow itp. Napweno Knight najmniej traci na nieposiadaniu pacc, stad duza wciaz popularnosc tej profesji. Miejsca w ktorych poluje to glownie facc (vdl, of, demona) na pacc raczej tylko blokuje (demony, hydry, behe) oraz czasem znajde jakies wolne dobre expowisko (czasem edl) Exori wcale nie jest takim przydatnym czarem, zwlaszcza na niskim levelu.

Marciniek 05-06-2007 15:12

Ten temat chyba został dla mnie stworzony. :cygaro:

Bez PACCa absolutnie nie da się grać żadną profesją, FACC jest tylko dla stworzenia iluzji, że Tibia jest wciąż darmową grą.

BTW.: Na mojej postaci miałem raz PACC i najbardziej tęsknie za 2-krotnie większą pojemnością depo. Bez domku, exori, utani hura czy dodatkowych expowisk jakoś nie narzekam, a outfity są dobre dla tych, którym brakuje pomysłów na wydawanie kasy. Śmierć moją postacią może być bardzo bolesna na FACC, ale na to jest rozwiązanie - nie padać. B)

dartra111 05-06-2007 15:34

@down: eee... myślałem że można,

chyba można zamknąć temat!

Kajulec 05-06-2007 15:39

Nie wolno sprzedawac kont.

Spojler22 05-06-2007 16:56

Pytanie w temacie

Jak zmieniają się obecnie przyrost HP i many dla knighta z promocja w porównaniu do facc?

Vegoego 05-06-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spojler22 (Post 1466661)
Jak zmieniają się obecnie przyrost HP i many dla knighta z promocja w porównaniu do facc?

Chyba gdzies o okolo 1-2 sek(nie liczylem bo wazne ze i tak jest szybciej na te kilka miesiecy)

Po skonczeniu sie Pacc mozna jeszcze zalowac Questow kturych sie nie zrobilo Addonow i wakacyjnej lodowej wyspy :)

Kaibaa 05-06-2007 21:39

Knightem na facc gra się zdecydowanie lepiej niż druidem czy sorcererem. Na początku dobrze przyskilować na jak najmniejszym levelu, a potem to cały czas Dark Cathedral ;] Po wbiciu jakiegos 40-45 lvl przenosimy się na elf forest i mamy tam kokosy :) Na wyższych levelach to dragi, poh, mintwallin. Już koło 70 lvl spokojnie expimy na Orc Fortec :) Mój kolega ma teraz 87 knighta i nigdy nie miał pacca, mówi że gra się wypaśnie nawet nie wydając kasy.

Liper 24-06-2007 19:24

Według mnie gra bez pacca to i tak tylko czekanie na jego kupno.Nie da sie grac na free acc.

Goldscorpion 24-06-2007 19:30

@Up
Przeciez fizycznie możesz wybijac sobie potworki wbijac lvl itp. :p
Ale faktycznie pół roku miałem facc i byłem na 100% pewny, że nie zapłace złodziejom 90zł za 3 miesiące!X( No ale teraz zamierzam kupowac już mojego trzeciego pacca. Gra z nim może byc nazwa grą!
Co do tematu. Przed summer update 2007 najmniej moim zdaniem na facc traci pall potem knight potem sorc (nie ma UE) a najgorszą profesją na facc jest druid, który staje sie gównianą maszynką do robienia run. Przecież to healer a na facc nie ma żadnych INNYCh czarów leczniczych (sio, mass healing).

sliver 25-06-2007 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kaibaa (Post 1467242)
Knightem na facc gra się zdecydowanie lepiej niż druidem czy sorcererem. Na początku dobrze przyskilować na jak najmniejszym levelu, a potem to cały czas Dark Cathedral ;] Po wbiciu jakiegos 40-45 lvl przenosimy się na elf forest i mamy tam kokosy :) Na wyższych levelach to dragi, poh, mintwallin. Już koło 70 lvl spokojnie expimy na Orc Fortec :) Mój kolega ma teraz 87 knighta i nigdy nie miał pacca, mówi że gra się wypaśnie nawet nie wydając kasy.

zacznijmy od tego ze druidem czy sorcererem na facc nie da sie wogole optymalnie ani expic, ani zarabiac. twoj kolega moze i mial kokosy ale jego gra polegala pewnie, na wiecznym expieniu i zbieraniu kasy, ktorej defakto i tak nie ma gdzie wydac bo nie ma za wielu fajnych miejsc do huncenia/blokowania. nie wspomne o questach.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goldscorpion (Post 1507957)
@Up

Co do tematu. Przed summer update 2007 najmniej moim zdaniem na facc traci pall potem knight potem sorc (nie ma UE) a najgorszą profesją na facc jest druid, który staje sie gównianą maszynką do robienia run. Przecież to healer a na facc nie ma żadnych INNYCh czarów leczniczych (sio, mass healing).

taka mala dygresja, druid, tak jak i sorc (chodz sorc troche bardziej) bez pacca nie nadaje sie do niczego, nawet do robienia run, poniewaz odnawianie faccowych souli to tragedia i ja zanim odnowil bym 4 soule, to szlak by mnie trafil i tyle by z tego bylo.

lajtn 26-06-2007 13:28

Gra na faccu mija się z celem. Expienie przez 30 lvli w jednym miejscu to przyjemność może dla chorych umysłowo. Postman nie pozwala zarabiać na mint, na OFie trzeba latać z lootbagami do miasta (fakt faktem nawet na non-pvp mi nigdy nie ukradli, chociaż czasami próbowano, ale to zawsze jakieś ryzyko i strata czasu). Venore d lair jest zapchane od góry do dołu i bez 100 lvla nawet nie ma co marzyć o expieniu tam bez siohera (sporo k w plecy, exp tez nie za ciekawy). Nie wiem jak to się ma do update, który wprowadzą, ale dotychczas to była nuda, nuda i jeszcze raz nuda. Nie polecam grania na dłuższą metę bez pacca każdą profesją, gdyż niczego nie osiągniemy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:08.