![]() |
Your IP address is banished?!
Witam! Mam ostatnio wielkiego pecha. Mam RSa na jednym charze knightem na 2 charze robie sobie HMM aby zarobic na eq(Postać czysta po chaku) . Siostra pisze referat na kompie(z wiki.pl korzysta) a ja se co jakis czas wpisze formułke jak mam mane.Ustawiłem sie pod dp w Venore.
1. Czy możliwe ze ktoś mnie zraportował za afk?? 2.Ile trwa ban na IP?? Mam nadzieje ze krótko bo niemoge grac a teraz weekend dlugi;( |
Zaloguj się na tibia.com tam będzie na ile masz bana-o ile to nie perm ;)
|
Na tibia.com nic niema jest tylko moj stary ban za zabijanie. a co to perm??
Mniej wiecej ile to moze trwać??:baby: |
Perm trwa do konca zycia. ; )
Co do bana - reportowac mogli, ale podstawa do bana byloby niereagowanie na slowa GMa, a jednoczesne rzucanie czarow/expienie/jedzenie/cokolwiek. |
Czyli co??mam tego perma?i niemoge grac do konca zycia na tym necie??:confused: normalnie sie zmieszałem.
Czyli co mam zrobic?? |
Od kiedy to jest ban na ip za używanie botów itp... Prawdopodobnie masz bana za macro. Jeśli to Twój pierwszy ban na tym koncie to na 7 dni, jeśli 2 ban to na 30 dni a 3 to już chyba wiesz ocb:)
Zaloguj sie na tibie.com i w my accouncie MUSI być wyjaśniona przyczyna bana |
Jeśli masz LAN to może ktoś z osiedla dostał bana, ale taki ban trwa chyba jeden dzień.
|
Dziekuje za odpowiedzi.niestety bana mam od wczoraj wieczorem a dzisiaj nic niema.Nie uzywałem botow siedzialem se tylko pod dp. Niewiem czemu to jest ban na Ip?Moze to ktoś z mojej sieci dostał??Ale typ co dzieli ze mną łącze nie grał nigdy
|
Bany na IP są rzadkością, nie licząc tego za błędne logowanie. Główną ich przyczyną jest spamowanie. Popatrzmy na przykład: 1char spamuje kanał helpa, interweniuje GM, ale po minucie pojawia się ten sam osobnik na 2charze twierdząc, że ma jeszcze kilka postaci więc GM nic mu nie zrobi bo i tak zaraz wróci, po czym kontynuuje spamowanie. Aby się go pozbyć, leci wtedy ban na IP. Taki ban trwa 24 godziny, są też dłuższe, ale rozdawane jedynie w ekstremalnych sytuacjach.
@down - sam nie wiem :P Kiedyś kolega miał bana na IP, właśnie za jakiegoś spamera na helpie. Ta sama sieć więc i on nie mógł się zalogować. Wiedziałem jaki GM był wtedy online więc pogadałem. Bana się nie dało już cofnąć, ale dowiedziałem się, że dał na 24h bo dłuższe daje jedynie w ekstremalnych sytuacjach. Dalej już nie wypytywałem. |
@pebe83
Co rozumiesz przez określenie "ekstremalne sytuacje"? |
;]
Czy Juz wiesz do kiedy bedziesz mial bana? jak nie to napisz na gg 4129940 niechcem pisac na forum...
______________________ Sciągnij tego bota przeskanowany bez zadnych wirusow niewiezysz wejdz na http://virusscan.jotti.org/ bota mozna sciagnac z www.nieuk.yoyo.pl/bot***** anty kick po 15 minutach auto uh cave bot i wiele innych przestan atakowac gdy ma mniej niz 30 % hp ma dwa jezykiu angielski i polski po wejsciu w niego wchodzimy w options i tam bedzie Jezyk i zaznaczamy Polski lub angielski |
Szczerze dziękuje za wszystkie odpowiedzi! Na szczęscie ban juz sie skończył:)ufff.. niewiem za co był nie pisałem na trade ani na help niewiem ocb
Do zamknięcia |
Jak na ip to raczej na zawsze, ale nie wiem, nie znam sie ;]
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:41. |