![]() |
Pricelist?
Nie wiem gdzie dodać ten temat bo się zalicza i do magii i do przedmiotów i mam nadzieje że nie dostane BANa
Ostatnio koło depo w Ab gostek krzyczał że kupi bp of UH ja wlasnie jeden zrobilem i czekam czy kktos krzyknie po kilku minutach ja mowie ze sprzedam za 2700. Słysze "I give u 2k or u will die" Byłem w depo a więcc mnie nie mógł zabić. Jednak po chwili podal mi strone z pricelist( .http://forum.tibia.com/forum/index.p...hreadid=489333) (...) Tam jest podane że eden Bp Of UH kosztuje 2k-2.2k. Nie chciałem sprzedać ale on krzyczal "OR YOU WILL BE HUNTED" dlatego sie wylogowalem. CZy ktoś mi może pomóc? CZy kiedys jeszcze sprzedam za wiecej nix 2500..? |
Ja bym to olał. Tacy huntedowcy raz na tysiąc lat dokonują wyrok, więc nie boj sie deda. Pozatym bp of uh schodzi bez większych problemow za 2,5k. Ten post na tibia.com zostal napisany przez osobe prywatną i nie jest zadną formą zakazu czy nakazu jakie powinny byc ceny.
|
Jasne
Nigdzie nie jest napisane że musisz sprzedawać przedmioty po ustalonych cenach. Poza tym nie ma czegoś takiego jak ustalone ceny. Są tylko przyjęte, średnie ceny za dany przedmiot. Np za bp uh-2k-2.5k. Ale jak znajdziesz kupca za 3k to żaden problem. Po prostu on pilnie potrzebuje Uhów, a ty na tym zarabiasz. Niemartw się o tego gostka. Olej go i tyle. Edit Cytuj:
Myślałem że padne jak to przeczytałem. Jak myśli, że mająć 78lv i może wygadywać takie bzdury to się gróbo myli. Serio, nie martw się o to. Tibia ma wolny rynek. Każdy sprzedaje po jakich cenach chce. Nikt nie może zakazać ci sprzedaży, powiedzmy serpent sword z 4k, tak samo jak nie może zakazać sprzedaży za 400gp. Cytuj:
|
Jak sprzedajesz drozej, to nawet lepiej dla swiata (inflacja wolniej rosnie)
Zazwyczaj chodzi o to, aby spowolnić walenie się gospodarki serwera (żeby nie było tak jak na Antice), więc jeżeli drożej sprzedajesz to nie robisz nic złego. Zaś jeżelibyś próbował sprzedawać taniej, to właśnie wtedy uzasadnione jest PKnięcie Cie, bo niszczysz gospodarke serwera.... Gość chyba nie zna się na podstawowych prawach ekonomii.... Nie przejmuj się.. |
Meah dobrze powiedzial... Takie cos jest neistety tepione , bo (nie kce Cie obrazic) n00by sprzedaja uhy po takich cenach... Najczesciej nasi kochani "rodacy". Ale nie kce tu nikogo potepiac , wiec nie bierz sobie tego do serca. :>
Yours Shog |
widzisz to jest tak... zrobie hmmy i bede je sprzedawal za 100k. wszyscy moga mnie cmoknac, a najwyzej wysmiac... jezeli bym sprzedawal sd dajmy na to za 2k to mogl bym sie spodziewac hunta... wiem ze cos takiego istnieje na ktoryms serwerze tzw "price list", ale tyczy sie on lootu raczej i bynajmniej nie takiego za 5k... jest lista rzeczy i za tyle i tyle mozna sprzedawac. oczywiscie drozej mozna. jezeli ktos zostanie zlapany na sprzedazy ponizej ceny wyznaczonej = dead. jeszcze raz sie to powtorzy = invinite death. robia takie price listy gracze na very high level, zeby mieli jakis zarobek z loota... a wiadomo ze jak ktos upoluje dsm i sprzeda za 100k to raczej inni gracze nie beda chcieli placic wiecej...
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:21. |