![]() |
Polak w Tibii i jego przyszłość
A więc tak...
Dlaczego Polaków muszą uważąć za noobów. Jeśli część nas się zmieni już coraz mniej zostanie noobów na Tibii. Przykładowe teorie Polaka nowego w tibii. -Mam 13 lvl dosyć duży czas stanąć na czele Tibii. Zaczynają sie mądrzyć gdy ktoś im coś powie oni zawsze się kłucą do upadłego :) - Tutaj sposób zachowania się Polaka może być odwrotny. Mam 8 lvl jestem nowy napewno duży level da mi cos dobrego, on ma tego pełno. A wręcz przeciwnie po: 1. Duże levele nie trzymaja zbędnych rzeczy. 2. Znają się na Tibii i wiedzą co to duży level jak trudno dojść do perfekcjii. (tutaj do małych leveli: wiedzcie, że taki level się do cibie nie odezwie szkoda słów ponieważ Polak zacznie się kłucić nie zapominajmy, że Polak w Tibii najważniejszy - przynajmniej w jego oczach :P) Zwalczanie opini cudzoziemców wobec polaków - zaprowadzmy kolesia na dobre expowisko (przecież to nie musi wcale byc gość, który chce odrazu dobrego eQ może sam chce sobie pograć i dojśc do perfekcji w sposób taki jaki doszli inni). Czasem przecież i my mowimy w takich sytuacjach "odczep sie koleś" itp nie zważając na to kim wogóle jest niech każdy sie tutaj zastanowi. - Wytłumaczyć mu w miły :P sposób jak należy grac, czego nie robić itd. Zdażają się przypadki gdzie noobek podchodzi zabiera potworki itp. (rzecz podstawowa nie mów do niego noob on powie ci to samo i nie dojdziesz do porozumienia. Poprostu powiedz mu tu nie jest miejsce dla ciebie możesz tu zginac. Gdy nie zadzaiała trzeba zacząć myślecz o zlurowaniu (w dobrym znaczeniu tego słowa). Znudzi musie lub zginie. I pamiętaj o IGNORE bo zacznie cię wyzywać od Noobów :P Taki jest mój sposób patrzenia na przyszłość Polaków w Tibii Komentujcie i wyrażajcie swoje opinie. |
A ja przyszlości Polaków w Tibii nie widze wcale.
Szczerze mówiąc to wolę słuchać Szwedów i Brazylijczyków (pozdro dla Szczwedów, bo znam jednego i jest miły, a Brazylijczyków za Capoeire <którą kocham>). Szwedów te słynne "Swe??", a Brazylijczyków "Br??"...to mnie co prawda dobija, ale wole słuchać tego, niż od jakiegoś Polaka
(Cyatat dnia 4 październik 2004 :) ) Jol stary, popatrz jaki ty masz level a jaki ja, wiesz co, dałbyć coś Polakowi, młodszemu levlem !! Żydowskie zachowanie... |
Niom troche racji masz. Lecz powiedzcie sami czy takim noobom nie znudzi sie grac w tibie? ile mozna :P a czasem bedziemy elita w tibi :)
|
A ja również niewidze zyt kolorowej przyszłości dla polaków w tibii, dużo n00bków, za dużo n00bków, nadodatek coraz więcej ic przybywa. Masa polskich "hackerów" co tylko p!erd0lą innym gre, gdybym mugł to bym takiego do kastracji wysłał. By stworzyć jakąś przyszłość dla polaków trza by najpierw odn00bić servery albo założyć jakiś server w polsce :P, tu logicznie n00bki same pujdą się przenieść :P.
|
wlasnie zecz w tym ze takiego polaka nie wykastrujesz przez kopa poprostu wytepic dobrymi sposobami :P
|
Przyszlosc polaka jest prosta
Dopoki nie padnie iles razy to sie nie nauczy Pozdr |
Ja tam prubuje powoludku odn00biać. czyli prubuje wbić polskim i nietylko n00bkom pierwszą, najważniejszą rzecz - nie blokwoac depo. Jak takowego ujrze, a często widze bo od czerwca robie tylko UHy :D. Jak oduczyć trakiego n00bka blokowania PZ ?
1) jesli ma mniejszy lev odsuwasz go w miejsce gdzie nieblokuje pz 2) pise mu by nieblokowal dp a jak to nieskutkuje to ponawiamczynnosc i dre sie mu do uha by nieblokował pz :P Jeśli również robicie uszki pod depo to też prubujcie odn00biać serverki :P |
Mój kumple wylazł na maina i od razu go zrookowali za kradziez runow. Potem wylazł znow i dostał prawie rooka za ograbienie zwlok zabitych przez H lev.
W sumie teraz ma 9 lev i około 19 dedów na liscie. |
Hmm...
postaram się ładnie, grzecznie i z rozsądkiem, więc zaczynam: Czy wiesz, co potęguję opinie "Polak to Noob" prawie tak samo jak czyny jakiegoś szajbniętego czternastolatka (trzynstolatku czy tam piętnastolatku nie śmiej się, ty (każdy gdzieś am w sobie wie czy to "ty" jest skierowane do niego czy nie (a może i nie? w końcu jeśli ktoś jestnoob z krwi i kości to takie odczcia tłumi w spobie podświadomie)) też nie jesteś lepszy), który nabroi i się pochwali, że jest Polakiem? Np. takie tematy na forum. Dla mnie to jest kompletny bezsens. Każdy klepie głupoty trzy po trzy udając psychologa i objaśna, że ma swoje teorie o tym co jak i dlaczego. Tymczasem ten emat i jemu podobne tylko utwierdzają ludzi w przekonaniu, że polak=równa się noob (zwróć uwagę, że nie napisałem "polak to noob" tylko "polak=noob" może dostrzeżesz tą "różnicę"). Moim zdaniem takie tematy skłaniają tylko garstki ludzi, którzy postanawiają, że od czasu do czasu będą próbować coś z tym zrobić. Znacznie więcej jest takich ludzi, którzy zajrzą do tematu, przeczytają co tam ludzie piszą, uwierzą i po prostu stwierdzą, że skoro to prawda to nie będą się wyłamywać i dołączą do grupy noobów niekoniecznie od razu i świadomie. Może to być dość powolny proces, którego skutki znane są wam z gry. Mam nadzieję, że nie namieszałem za bardzo i z tekstu da się wyczytać to, co miałem do przekazania ;). |
Jest jedno lekarstwo na noobowstwo ---> TRZEBA DOROSNĄĆ (niektorzy ludzie nieswiadomie są noobami ;/)
|
Takie są skutki picia wódki ...
Mały żarcik ... dla rozładowania napięcia jakie niesie ze sobą każdy temat poswięcony noobom ... |
Tylko dzieci ...
lol .. :)
Polacy sa najlepsi .. a że trafia się kupa dzieci (czytaj gnojków) :baby: to ich problem ... jak bym chcial zabijac wszystkich wariatów tibi to szkoda czasu .. ale jak mam kiepski dzien i nie wiem co robic to ide w poszukiwaniu PL noob .. i nigdy długo nie szukam ;) to jest gra i każdy orze jak może :confused: |
To niestety jest fakt że największa rzesza n00bów to polacy :(
Zawsze jak gram i widze że ktoś się idiotycznie zachowuje i prubuję zwrócić uwagę (oczywiście po angielsku) to widzę napis w stylu" Pier...... się" bo taki n00bek myśli że jak powie po polsku to ja nie zrozumiem bo powiedziałem po angielsku. Prawdą jest że dużo polaków wchodzi do gry tylko "dla jaj" i żeby uprzykszać życie innych.Jakoś nie zauważam tego często u obcokrajowców Ten stereotyp to jednak nie bujda jak niektórzy mowią,tylko niestety prawda :( |
to niech wypowiedza sie teraz ci, ktorzy tak narzekaja na PK
nadal uwazacie ze zabijanie lowlvli jest "zle" ? taki polski-noob nie zrobi lvlu wiekszego niz 15 i najlepsza rada na takich to KEAL :) inferna pod tym wzgledem jest rajem, ktos noobowato sie zachowuje to dead i po rozmowie, a potem przybiega i mowi ze pk jestem, nie wyprowadzam go wtedy z bledu i ma kolejna darmowa wycieczke do swiatyni przypomnialo mi sie: po kilku sytuacjach, ktorej przyklad przedstawie ponizej mamy rozwiazany problem z "free iten plx" (przynajmniej w ab) wystepujace postacie: ja - pall 35 kolega1 - sorc 38 kolega2 - knight 12 kolega 3 - pall 13 wkurzylismy sie postanowilismy 9ja i sorc) zrobic porzadek z "free iten plx" wyciagnelismy p-set i polozylismy pod depo dorzucilismy kilka innych itemow i czekamy knight i pall mieli za zadanie sciagnac jak najwieksza liczbe noobow szukali tych co chca przedmioty za darmo krzyczelismy takze ze rozdajemy przedmioty oczywiscie od razu rzucila sie zgraja 15- lvli i zbieraja co sie da rozdalismy kilka steel helmetow, p-army, p-legsy i w momencie kiedy byla wystarczajaca liczba ochotnikow, sorc postanowill przetestowac swoj "nowy" czar - UE :D powtorzylo sie to 2 razy, za 3 razem juz nikt nie rzucil sie na itemy pozdrawiam |
Na poprawianie opini polaków nie ma jak wyrwać się z ich levelów i być wporządku. Kiedy już masz lv że jesteś ponad nimi, nOObki przestaja cie denerwować. Jesli sam jestes w porzadku i masz high level to sie rozjedzie i tak poprawisz ocene Polski. Nie ma co takiego tematu pisać, i tak to ie pomorze.
|
Taka mala sugestia:
nie zawsze "dzieci" sa najgorsze bo ja co:kazdy starszy Polak strasznie bluzga i udaje gieroja a ja mam 9 lat i co zaden ze mnie nOOb jestem dobrym graczem. Wniosek:Nie mowcie ze dzieci sa najgorsze. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:13. |