![]() |
Troche HIszpańskiego Nie zaszkodzi; ]
cześć,jestem tu nowy a che napisać poradnik i pisze tu poradnik dotyczy zwrotów po hiszpańsku nie wiem czy taki jest ale pisze :) może mój będzie lepszy::p
- cześć- hola -proszę- por favor -dziękuję- gracjas -chcę kupić -yo quero comprar -sprzedam- yo quero vender -Czemu mnie bijesz-por que tocas -czemu mnie pozbawiasz rzycia?-por que me matas -idź z stąd(precz) -fuera !~! -nie lubie cie!- no me le gusta -lubię cię!(kocham cie ) te quero -przyjaciel -amigo/a -czemu tak drogo? por ke tan caro -jak tanio? como barato -nie kupie? no quero comprar -miło sie u ciebie kupuje? me gusta comprar de ti -nie gadaj ze mną! no quero hablar contigo -gdzie iść? donde ir ? -chodź ze mną! vas con migo . -cham. bruto -nie umiesz grac! no sabes como jugar -idę (nara)- boy narazie tylko tyle ale jak czegoś potrzebujecie piszcie na gg 10721135 Mam nadzieje ze komuś sie przyda:) |
Cytuj:
az mi sie przypomnial 1 tekst : juz 2 lata i bez tibii rzyc nie moge moze sie komus przydac ,ale esp raczej znaja ang ö.ö |
Cytuj:
|
A wiesz bylem w hiszpani i malo osob taam po angielsku gada . moze sie przyda moze nie ale zawsze ktos może sięgnąc
|
Racja wymienione błędy kują w oczy. Popraw je. Co do samego mini-słowniczka to wg. mnie jest zbyt mini.
|
1. Jeśli nie wiesz, czy jakiś poradnik istnieje, to skorzystaj z opcji 'szukaj'.
2. Zainstaluj sobie przeglądarkę Mozilla Firefox - dzięki niej wyrazy z błędami są podkreślane na czerwono i możesz je poprawić (ale najlepiej, gdybyś poduczył się z polskiego, bo całego życia przed kompem przecież nie spędzisz). 3. Mało przejrzysty. 4. Ogólnie razi w oczy. 5. Przynajmniej można się jakoś doczytać co jest tam napisane. 6. Nie ten dział. 7. Jak na poradnik to jest bardzo krótki, 8. Zamieść więcej często używanych zwrotów i ich tłumaczenia. 9. Źle poustawiane znaki interpunkcyjne. 10. Jeśli chcesz coś zrobić, to zrób to dobrze i dokładnie. |
napisz chcesz ja nie moglem wymyślić :) i tak jutro będę gadał z kuzynką z hiszp ani i powiększę :] a tak ap ropo nie zauważyliście ze to był mój 1 post? ;]a co do błędów mam dysleksje.Chcesz papier?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:27. |