![]() |
Trojan w SCR. Jak to Usunąć ?
Witam.
Mam pytanie Dziś kolega do mnie napisał Czy to jest Keygler ... (i podał mi link) końcówka pliku była SCR. Wiec odrazu wiedzialem ze to Keygler. Napisał mi że to Pobrał na dysk ale nie otwierał Po przeskanowaniu tego wyglada to tak: http://images22.fotosik.pl/166/096682e78f736cf9.jpg I teraz moje pytanie: Czy wystarczy że Usunie ten plik z Dysku i z Kosza? aby zapobiec Haku ? Czy trzeba coś jeszcze zrobić ? Nie otwierał tego pliku nie grał w tibie po tym zdazeniu itd... Pomóżcie :) |
Virus
Jeśli ma możliwość wykasowania to jak najbardziej go wykasuje, a jesli to nie pomoże, a będą się działy cuda, w przypadku bezskutecznej pomocy jakich kolwiek antywirusów niech zrobi formata, to niech potraktuje jako ostateczność.
|
Jeżeli Tój kumpel nie uruchomił tej aplikacji to jest jedna metoda.Prawy przycisk myszy na daną aplikację>wybieramu usuń .Następnie przechodzimy do folderu "Kosz" i bierzemy "Opróżnij kosz".Pozdro
|
Ja w takich przypadkach po prostu wypalam niezbędne dokumenty na CD i zapodaję formata. Najlepszy sposób na wirusy :P
W szczególności przetestowany po hacku na mojego knighta 100 lvl (2x wbijałem i znowu mam 97 lvl) i sorca 55 lvl. Żaden antywir nie podołał, kolega podał mi passy swojego nóp chara, i po 3 min był haknięty (nod32, norton, panda, mks - nic nie podziałało chociaż teoretycznie nie miałem keylogga, bo żaden z tych progsów nic nie wykrył, a jednak nóp chara hakło, dopiero format pomógł). |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:54. |