Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Giant Spider... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=135083)

Sith Hunter 21-06-2007 16:16

Giant Spider...

Jeżeli poniższy post się powtórzył proszę o link do wcześniejszego.

Giant spider jak wiadomo jest popularny na troche wyższym lvlu. Grając "palkiem" napotykamy na pytanie: "czy mnie dogoni?". moje pytanie jest następujące: czy ktoś z was z doświadczenia wie lub natknął się na taką informację, jak szybko przemieszcza się tytułowy potwór używając haste? Z góry dziękuję za odpowiedź i proszę o pominięcie w odpowiedzi środków przyspieszających dla gracza (chwilowych- time ring, utani hur, utani gran hur... ewentualnie na jakim lvl-u mając bohy jest się od niego szybszym)

Elwer Balus 21-06-2007 16:26

bohy~50lvl
bohy+haste(ew strong haste)~35lvl

Magnifikor123 21-06-2007 16:39

Gs

Ja zaczynal expic na gsach od 45lvl+boh.....jakos szlo tylko czasami mnie doganialy.Obecnie mam juz 60lvl palka i juz na luzie uciekam.Ale polecam wytrenic z dista 80 i 50lvl i wtedy juz se mozesz raczej bez zadnego niebezpieczenstwa expic na gs,no chyba ze wyskoczy ci the old widow to wtedy.....powodzenia :DD

Elizium 21-06-2007 18:39

W tym miesiącu jakoś często sobie expie na GSach i udało mi się zauważyć kilka rzeczy. GS używa 2 rodzajów haste. Dokladnie tak jak player. I nie mam 100% pewności ale chyba czas działania też ma taki sam jak u graczy. Dopóki nie rzuci żadnego spella jest bardzo wolny. Idzie sobie spacerkiem i trzeba się zatrzymywać i czekać na niego żeby się nie zgubił. :p Nie mam pojęcia jak zmierzyć jego szybkość wtedy ale tak na oko to jakiś 30 lvl może nawet mniej. Czasami jak sobie idziemy z GSem... na spacer to widze że rzuca spella - robią się na nim gwiazdki i przyspiesza. I wtedy biegnie jak jakiś 55-60lvl w bohach. A czasami mu się zdarza rzucić czara i przyspiesza jak ok. 70-75 lvl w bohach. Ale o wiele krócej. I zawsze tylko te dwa sposoby. Nic innego. Spawdzone na dziesiątkach a może nawet setkach pająków. Wszystkie pomysły że u GSów się haste sumuje są wzięte z kosmosu. Nic się nie sumuje. Nawet czasami jak biegnie z utani gran hur i wrzuci utani hur to wyraźnie zwalnia.
Old widow to już zupełnie inna zabawka. Biega jak GS ale przyspiesza jak Toad. Jak ktoś czasami bywa na wyspach żółwich to wie o czym mówię. ;) I też chyba ma 2 rodzaje dopalaczy (a przynajmniej Toad ma 2). Nie wiem na 100% bo tylko raz mi się zdarzyło spotkać toto. I nie było czasu na bawienie się w mierzenie szybkości :D
Aha i jeszcze taka ciekawostka: dopiero niedawno wpadło mi w oko coś takiego i nie wiem jeszcze co o tym myśleć... Jak idę i spotykam GSa i zaczynam od niego uciekać to mnie goni. Tak normalnie sobie biegnie, czasami wrzuci haste a czasami nie. Ale zawsze kiedy zaczynam uciekać i wrzucam haste to GS momentalnie też to robi. Tak jakby wyczuwał że ja przyspieszam. Kilka razy zdarzyło mi się nie robić utani i GS szedł sobie za mną spacerkiem po trawce tak jakby mu się wcale nie spieszyło. Jak ktoś ma podobne obserwacje to plx bo mnie to bardzo ciekawi

Argen 21-06-2007 19:23

@up

zbieg okoliczności...

Magnifikor123 21-06-2007 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elizium (Post 1501094)
W tym miesiącu jakoś często sobie expie na GSach i udało mi się zauważyć kilka rzeczy. GS używa 2 rodzajów haste. Dokladnie tak jak player. I nie mam 100% pewności ale chyba czas działania też ma taki sam jak u graczy. Dopóki nie rzuci żadnego spella jest bardzo wolny. Idzie sobie spacerkiem i trzeba się zatrzymywać i czekać na niego żeby się nie zgubił. :p Nie mam pojęcia jak zmierzyć jego szybkość wtedy ale tak na oko to jakiś 30 lvl może nawet mniej. Czasami jak sobie idziemy z GSem... na spacer to widze że rzuca spella - robią się na nim gwiazdki i przyspiesza. I wtedy biegnie jak jakiś 55-60lvl w bohach. A czasami mu się zdarza rzucić czara i przyspiesza jak ok. 70-75 lvl w bohach. Ale o wiele krócej. I zawsze tylko te dwa sposoby. Nic innego. Spawdzone na dziesiątkach a może nawet setkach pająków. Wszystkie pomysły że u GSów się haste sumuje są wzięte z kosmosu. Nic się nie sumuje. Nawet czasami jak biegnie z utani gran hur i wrzuci utani hur to wyraźnie zwalnia.
Old widow to już zupełnie inna zabawka. Biega jak GS ale przyspiesza jak Toad. Jak ktoś czasami bywa na wyspach żółwich to wie o czym mówię. ;) I też chyba ma 2 rodzaje dopalaczy (a przynajmniej Toad ma 2). Nie wiem na 100% bo tylko raz mi się zdarzyło spotkać toto. I nie było czasu na bawienie się w mierzenie szybkości :D
Aha i jeszcze taka ciekawostka: dopiero niedawno wpadło mi w oko coś takiego i nie wiem jeszcze co o tym myśleć... Jak idę i spotykam GSa i zaczynam od niego uciekać to mnie goni. Tak normalnie sobie biegnie, czasami wrzuci haste a czasami nie. Ale zawsze kiedy zaczynam uciekać i wrzucam haste to GS momentalnie też to robi. Tak jakby wyczuwał że ja przyspieszam. Kilka razy zdarzyło mi się nie robić utani i GS szedł sobie za mną spacerkiem po trawce tak jakby mu się wcale nie spieszyło. Jak ktoś ma podobne obserwacje to plx bo mnie to bardzo ciekawi

No wiec ja mam duze doswiadczenie z GSami i watpie zeby byly 2 rodzaje haste u gsow.....jak wrzuca haste to biega mozna pwiedziec tak jak ja (60lvl+boh).A ten drugi przypadek jaki cie ciekawi to zwyczajny fux...czasami wrzucaja szybko haste a czasami na cale hunta 3 razy wrzucily haste tylko :P
Ale jesli jestes tak bardzo pewny to nakrec film to wtedy uwieze...:D

Stanley6a 21-06-2007 21:02

Gs

NA którym lvl-u moge iśc na giant spidera??? Mam 40 lvl i nie wiem czy to wystarczy

P.R.O.S.T.O. 21-06-2007 21:52

Mi jakoś na GS'ach nie idzie.. Mam 69lvl i dalej mi sie nie wygodnie je bije bo mnie na czerwonym doganiają .. Więc możesz spróbować ale uważaj:P

Pozdro:D!

seksowna_druidka 21-06-2007 22:55

Wedlug eriga GS bez haste posiada 240pkt speeda, czyli tyle co 11lvl. 8o
Informacje co do predkosci na haste sa dosc rozbiezne, bo wachaja sie od 336pkt speeda do 352pkt speeda. Znaczy to tyle, ze aby miec predkosc GSa na haste trzeba posiadac:
67lvl
47lvl+bohy
17lvl+bohy+t ring.
35lvl+haste
15lvl+haste+bohy
1lvl+haste+bohy+t ring
20lvl+strong haste
1lvl+strong haste+bohy

Posiadanie predkosci rownej przeciwnikowi nie wystarcza do ucieczki ani walki, gdyz podczas strzalu z luku/kuszy lub rzucenia czaru trzeba sie zatrzymac na chwile. Istnieja jeszcze lagi, niesatysfakcjonujacy ping itp.

Caelhan 22-06-2007 01:18

Z moich obserwacji jako blockera zauważylem iż gs ma przynajmniej 3 rodzaje haste , może wydawać się to dziwne ale jest to prawdziwe .
1. lekkie przyspieszające go naprawde odrobine przy ktorym musze czekać na gs by moc go lurnąć do tempel i spokojnie pozwolić ed go zajebac ;)
2. srednie , lajtowo go luruje lecz nie czekam na niego
3. Masakra dogania mnie i wali po 100~ , nawet jak uzyje utani hur dogania mnie
Nie posiadalem wtedy nawet laga :(

@seksowna_druidka:
ee nie wieże ci jakoś bo na 59 + boh + utani hur doganiał mnie i to z pewnościa nie był old widdow

Wedlug mnie predkośc gs nie da się obliczyc zawsze może sie coś zdarzyć więc radze nosić time ringa :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:05.