Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Letni update i iinne malo ważne wiadomości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=135369)

team_pk_druid 23-06-2007 10:52

Letni update i iinne malo ważne wiadomości

No wiec tak ... fawno tu nie byłem ale to co tu jest teraz mnie przeraża 8o Co drugi post widze teraz

"Paladin bedzie mial gfiastki i bedzie zucal za 800 w potfora" a pod takim postem jest "Gram paladinem bo ...." I nikt nie słucha Villa czy Gremlina czy innych ludzi którzy wiedza cokolwiek (bo naprawde nei trzeba dużo wiedziec) o tym ze tak jak w tamtym upie dodali infernal bolty to i tak nie mzmienilo to nic w sytuacji palka bo nimi nikt nie expil. Teraz no może na pk będą uzywane gwiazdki ale czym większość forumowa z was sie przejmuje? Macie max 40 lvl a myśle ze 90 RP (przesada bo zaden 90 rp nie bedzie mił gwiazdek) no dobra 150 rp nie bedzie was peczył z gwiazdkami (skoro moze z boltów i i tak sie złozycie) Filmy te są (z tibi 8.00) są nagrywane przez wlasnie takich palów. Jestem drutem i sie ciesze - bede mógł chodzic do zimowe beholdery, crystal gsy w teamie i/lub crystal golemy) napewo pojawią sie nowe bossy wiec tez bedzie ciekawiej.A co mnie do jasnej cholery interesuje ze 155 bedzie mogl mi jebnac 300 z gwiazdki (3 manasy = 150gp on wyda 1.5k) Jedynie nie pokoji mnie to ze bursty będą zalezały od dista no i to ze w niestety palek dostanie za duzo w pvp (200/400 z gwiazdki + 200 z sd to jest max 600 na ture a to juz stanowczo za dużo) no i do tego zyska jescze możliwość noszenia tarczy. Ale i tak według mnie assasin stars sie nie przyjmą - bo neidosc ze napewno cholernie trudne do lootowania, cholernie drogie (w sklepie to ich raczej nie bedzie) to jeszcze zeby nimi strzelac trzeba miec assasin outfit (do snipers arrows trzeba mieć sniper outfit?) Więc i tak wiekszość z was nie powinna sie przejmować tymi palkami a palki jak chcą to niech sie cieszą - tylko po co? (powody up)

Pozdrawiam i mam nadzieje ze temat przysłuzy sie do tego aby wiecej noobów nie pisało ze "Paladin bedzie mial gfiastki i bedzie zucal za 800 w potfora"

Duke Dran 23-06-2007 11:07

Cytuj:

mam nadzieje ze temat przysłuzy sie do tego aby wiecej noobów nie pisało ze "Paladin bedzie mial gfiastki i bedzie zucal za 800 w potfora"
O co zakład, że nie... takie filozofowanie tutaj na forum to codzienność.

Kup.Se.Musk 23-06-2007 11:48

Show This...

Cadonis 23-06-2007 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez team_pk_druid (Post 1504547)
nikt nie słucha Villa (..) czy innych ludzi którzy wiedza cokolwiek

Akurat to było mocne :)

Segalczuk 23-06-2007 16:25

Dobrze napisałeś ale i tak ludzie będą ciągle się skarżyć ;/

Vil 23-06-2007 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cadonis (Post 1505273)
Akurat to było mocne :)

bylo, bylo ;p

Vrith 23-06-2007 18:54

@up Vil
spammer! :D!:D

Uci3kini3r 23-06-2007 19:13

@up Vrith

Też spamer ^^

A co do tematu to masz 100% racje. Paladyni i tak nie bedą expic tymi gwiazdkami, a wiekszość ludzi co sie tak nimi cieszy to i tak pewnie nigdy takową nie rzuci ^^

Cadonis 24-06-2007 12:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gremlin (Post 1506788)
a przeciez sorc na 150 juz teraz moze pociagnac 800 na ture na graczu z UE.

- I tak przez minutę non stop...
- Może pociągnąć za 800, a może też za 400, zresztą raczej i tak wątpliwe żeby to 800 hitnął bo nikt chyba nie biega bez armora...

Piotrek Marycha 24-06-2007 15:51

Cytuj:

o tym ze tak jak w tamtym upie dodali infernal bolty to i tak nie mzmienilo to nic w sytuacji palka bo nimi nikt nie expil.

omg czlowieku wiesz jak trzeba sie nameczyc zeby zdobyc chociaz kilka? a assasin stary niewykluczone ze beda dostepne w sklepie (i dobrze!, sorcek nie musi lootowac sdkow!)
Cytuj:

A co mnie do jasnej cholery interesuje ze 155 bedzie mogl mi jebnac 300 z gwiazdki (3 manasy = 150gp on wyda 1.5k)
leje mnie MS z tym samym lvlem co ja, jego 3 sdki - moja 1 vita, on wydaje 1k, ja srednio ~75 gp, to chyba nie oznacza ze ma mnie nie bic z sdkow?

Cytuj:

Jedynie nie pokoji mnie to ze bursty będą zalezały od dista no i to ze w niestety palek dostanie za duzo w pvp (200/400 z gwiazdki + 200 z sd to jest max 600 na ture a to juz stanowczo za dużo)
Lub 100 z gwiazdki + 100+ sd (a co ty chcesz z mlvl <20??)
Cytuj:

Ale i tak według mnie assasin stars sie nie przyjmą - bo neidosc ze napewno cholernie trudne do lootowania
albo dadza je do sklepu...
Cytuj:

to jeszcze zeby nimi strzelac trzeba miec assasin outfit
na 50+ lvlu mozna z ekipa isc zrobic...
Cytuj:

(do snipers arrows trzeba mieć sniper outfit?)
nie wiedzialem ze taki istnieje...

Morqadir 24-06-2007 20:35

ojojoj... coś wasza wiedza jest niepełna (bez obrazy :P).
1 - Te "gwiazdeczki" są od 80 lvlu i będą kosztować 450 gp/jedna na Goromie u Atrada.
2 - Kto powiedział, że do "gwiazdeczek trzeba mieć assasin outfit? To tak jakby do royal helmetu musisz mieć dopisek Royal (paladyn:P), albo do Knight Armor mogą nosić tylko knighty...
tibia.erig.net jest ciągle odświeżany i zawiera wiadomości przedmiotów itp. już z test serva ;>

Cadonis 24-06-2007 21:17

@Gremlin
Odpal sobie kalkulator na tibia.pl (nie wiem czyjego autorstwa, ale ciul :P), Wklep 150 sorca z 65 mlvlem i zobacz. Do tego dorzuć fakt że armor redukuje obrażenia przynajmniej o 30-40 punktów.

Cadonis 25-06-2007 22:08

... I możesz nim rzucać przez minutę, co 2 sekundy, non stop? Gwiazdki sobie włożysz do rączki i ci lecą, a UE trochę kosztuje nie w kasie, tylko w manie, potrzebnej zresztą też do przeżycia...

World_of_naabz 25-06-2007 23:32

Poza tym gwiazdki nie robią zabójczego exha~ B)

Mag Eragon 25-06-2007 23:54

Cytuj:

(...)no i do tego zyska jescze możliwość noszenia tarczy. (...)

Wybacz, ale niezrozumiałem, chodzi ci oto, że paladyn może nosić tarcze razem z gwiazdkami, czy oto, że paladyn podczas walenia z burs arrows może nosić tarcze? :o

P.S. Wiem, że dziwne i głupie pytanie, ale prosze o wyrozumiałość. :]

Ujo 26-06-2007 01:54

Up@
do strzelania brustami trzeba łuk a jak masz zalorzony łuk to nie możesz nosic tarcze.

a czyto znaczy że jak wezne speary i na odległosc bede uciekał i waliłpotwory to speary i tak będą pojawiały sie w ręce??

dartra111 26-06-2007 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ujo (Post 1511685)
Up@
do strzelania brustami trzeba łuk a jak masz zalorzony łuk to nie możesz nosic tarcze.

a czyto znaczy że jak wezne speary i na odległosc bede uciekał i waliłpotwory to speary i tak będą pojawiały sie w ręce??

No a jak, każdy paladyn ma magnez na rękach na kamienie, speary itp. do skilowania, ale expic nimi nie polecam.

Piotrek Marycha 26-06-2007 22:43

1: czy p bolty, piercing bolty, sniper arrows, assasin stars, throwing stars beda dostepne w sklepie
2: moze ktos wkleic hity jakie mial z nowych czarow? xd

Pr1nce 10-07-2007 01:09

Powiem tak mam pala 105 lvl 93 dysta i powiem wam co przynius mu upgrade...

1) Paladyn teraz do zabijania potworów wymiata / Zawsze hity prawie 150 ++ a z power 250 +
BrUSTY calkiem niezle wala bo po 2xx w potwora

ALE...

2) W walce PVP paladyn jest kopletnie odupcony
Z power belty 150 to maxx...
i tyle to jego jedyny dmg bo przeciesz nie-opłaca sie wydac 325 gp na dmg 50-70 kture wala teraz sd
....A GWIAZDKI SA PO 1) DROGIE PO 2) CZEBA WYKONAC ASSASIN OUTVIS PO 3) WALA 300 ZA okolo 400-500 gp

PODSUMOWANIE :
COMBO PALA W WALCE PVP
POWER BOLT [150] + SD? [60] = 260 WEDUGO MNIE TO NIE JEST ZADOWALAJACE.... [jescze czeba wzias pod uwage ze na 5 hitów 2-1 nie trafi]
pall moze teraz jedynie wykonczyc kogos walczac z nim okolo 10-30 min
bo combo juz niezasadzi

Browarrior 10-07-2007 10:33

@up:A kiedy pal mogl zrobic combo ktore zagrazalo by komus kto ma niewiele mniejszy lvl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:10.