Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   kilka pytan dotyczace gsow i dragonow (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=135551)

zolty01knight 24-06-2007 11:51

kilka pytan dotyczace gsow i dragonow

SIemano
MAm pytanie:Czy moł bym z powodzeniem solowac dragonsy z gsem na 30 lvlu ze skilsami 70/70,bo czytalem w poradniku ze trzbe miec 75/75 i 35 lvl ale nie chce m isie tak czekac:)
A drugie pytanie dotyczy gsow: czy stykna mi takie skile i lvl^^ jakie mam na 30 lvlu zeby je bloknac ,i czy lepiej brac palla czy sorca albo druida na ten hunt-i jakie musialby miec palek skile zeby dobrze sie huncilo
Z gory thx prosze o szybka odpowiedz

Hirgon 24-06-2007 15:16

Cytuj:

MAm pytanie:Czy moł bym z powodzeniem solowac dragonsy z gsem na 30 lvlu ze skilsami 70/70,bo czytalem w poradniku ze trzbe miec 75/75 i 35 lvl ale nie chce m isie tak czekac
Spokojnie możesz na tym lvlu bić dragi. Waste będzie, ale nie powinno byc problemów z zabijaniem ich. Pamiętaj aby zawsze stać na ukos.

Cytuj:

A drugie pytanie dotyczy gsow: czy stykna mi takie skile i lvl^^ jakie mam na 30 lvlu zeby je bloknac ,i czy lepiej brac palla czy sorca albo druida na ten hunt-i jakie musialby miec palek skile zeby dobrze sie huncilo
Najlepiej huncic z Elder Druidem. Vis i tempest + sio. Po huncie wychodzisz bez waste :) Jeśli nie masz ED weź Sorca/druida - będziesz mieć mniejsze waste. Zanim paladyn ubije GSa zużyjesz trochę UH. Skille i lvl są ok - bez problemu zablokujesz. Proponuje resp 1x, np. blood herb.

Piotrek Marycha 24-06-2007 15:25

dragi to mozesz próbowac na 60+ (jak nie wiekszym)
@GS - omg hunt w teamie na gsach? niedlugo ludzie w teamie beda na guardy chodzic...

Sanyol_Master 24-06-2007 15:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piotrek Marycha (Post 1507437)
dragi to mozesz próbowac na 60+ (jak nie wiekszym)
@GS - omg hunt w teamie na gsach? niedlugo ludzie w teamie beda na guardy chodzic...

omg,nei wszyscy sa tacy boscy jak tu pitrusiu ze soluja juz spokojnie gs'y a zwlaszcza knightem :]

Xanthil 24-06-2007 15:54

Zabić smoczka solo to chyba jedynie z HMM, a i tak będzie wieeelkie waste.

A co do Giant Spiderka to zbloczysz. Paladyn 60 Dist i możecie spróbować, ale lepiej będzie jeśli ma 70+. Sorcerer z dobrym m-lvlem może z GEB(Great Energy Beam)+ HMM. Niech zsumonuje Mino Archery. Zawsze coś dają.

Czesio_wlatca_ratuf 24-06-2007 16:02

Co do draga to możesz spokojnie iść, chociaż pewnie bedziesz miał kosmiczne waste B)
Stój na ukos i dopilnuj żeby (na red hp) drag uciekał w odpowiednim kierunku - tak żebyś mógł go łatwo strapować i dobić.

GSa też raczej zbloczysz, najlepiej z palkiem 70+ dist, ew. magikiem z hmm, ale przynajmniej 30-40 lvl

Hirgon 24-06-2007 16:06

Cytuj:

Zabić smoczka solo to chyba jedynie z HMM, a i tak będzie wieeelkie waste.
Drag knightem z HMM? Dobre... Nie wypowiadaj się jeśli nie masz najmniejszego pojęcia o temacie, w którym piszesz.

Smoku_SDZ 24-06-2007 18:11

---> Co do draga.Jasne, ze go ubijesz(z uh'ami rzecz jasna). Jesli wejda Ci dobre hity to powinienes zuzyc ok.3-4 uhy (OKOLO!!!! zaraz pewnie ktos napisze, ze 2 albo 5 ;p)

--->Co do Gs'a, to mnie najwiecej walnal chyba za 234 a jestesm msem, wiec ty powinienes mniej dostawac:D
Najlepsze w nim jest to ,ze nie wali combo w przeciwienstwie do dragona.

Ciekawe kto z Toba bedzie, najlepiej Ed jak wspomnial kolega wyzej, ale inne profesje z paccem czy bez tez moga bycB)

Sethaaz 24-06-2007 21:19

Spokojnie możesz solować te potwory ale to nie zmienia faktu, że mógłbyś wbić lepsze skille. ;)

zolty01knight 24-06-2007 21:28

do piotrek marycha-jak nie widziles jeszcze ze ktos w teamie chodzi na gsy to ty chyba chodzisz solo spidery zwykłe bic bo na moim serwier jest to czesto spotykane w jakich respach pojedynczych badz tam gdzie nie jest ich za dzuo

2-3,4 uhy na draga lol to juz leprzy loot na rootach wyjdzie bo zanim cos milego wypadnie to z 20 bede musial ubic i to jeszcze niewiadomo .Moj kolega na 40 lvlu z giand swordem schodzi mu mu 1 gora 2 uhsy na draga to własnie o taki hunt mi chodzi a ma takie skile jak ja!?a ma 10+ lvi wiecej.To co mam wbic wiekszy lvl (Wiecej hp )zeby bylo mniejsze waste uh czy co bo skile 75/75 to masa czasu i nieche mi sie tyle wbijac.PRosze o odp

P.s z hmm to wykluczam wogule chyba ze na gsy z hmm to jeszcze bo zawsze jakas cześć k setu moze wypadnie>

Pozdro

zolty01knight 24-06-2007 21:31

Aha zapomnailem napisac
Niech nie odzywaja sie ci co sam inie hunca na dragach badz na gsach, bo mysla ze maja kolegow i im opowiadali co i jak to myslis ze co ze wielki jestes>NIEch tu sie wypowiadaja doswiadczeni knightowie albo pallkowie PIS

zolty01knight 25-06-2007 17:55

zdecydowałem ze pójde z paldynem 31 ma premy i skile 79 dista to pewnie je zlejemy -,-Niech ktoś napsize dotyczaac mojego 1 pytania dotyczace dragsow

Mroczny_Angel 25-06-2007 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zolty01knight (Post 1506925)
SIemano
MAm pytanie:Czy moł bym z powodzeniem solowac dragonsy z gsem na 30 lvlu ze skilsami 70/70,bo czytalem w poradniku ze trzbe miec 75/75 i 35 lvl ale nie chce m isie tak czekac:)

Szcerze mowiac z wlasnego doswiadczenia wiem ze bedzies je siekac 1-2 uhy na draga;) z tym ze to wylacznie dla expa bo na loota nie masz co liczyc
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zolty01knight (Post 1506925)
Z gory thx prosze o szybka odpowiedz

Milo by bylo gdybys podal eq;) ja bym wzial palla jako shotera i druta z premium jako heal'era;)

zolty01knight 25-06-2007 22:35

1-mam k set vampire shield :D crus helmet fire sword botki
2-jakie masz doświadczenie w tibi??B)bo nic nie psize bo ja tylko cczerpie rady od doswiadczonych sprawdzonych co sami to sprawdzalia nie pieprzyc beda z poradnikow bo przeczytalem tyle co oni albo i wiecej...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:34.