Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   jak sie wydostac bez liny? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=136094)

Don-leo 26-06-2007 21:16

jak sie wydostac bez liny?

Witam!!
Po dluzszej przerwie wrocilem do gry w tibie. Po paru dniach wybralem sie na Fibule odkryc troche wysepke, poszedlem w lewo, byl tam taki budynek, weszlem do kanalu, a po zabiciu kilku szczorow zauwazylem, ze nie mam liny!!
Jak wyjsc bez liny? Koniecznie musi mi ktos pomoc ropujac mnie czy jest jakies inne wyjscie?

Maedhros 26-06-2007 21:23

Jest takie zaklęcie 'magic rope, ale skoro pytasz to raczej go nie masz, bo byś wiedział o tym.. Chociaż, jak się kupuje kilka czarów i ich nie używa to w trudnych sytuacjach łatwo zapomniec np. o exana pox.

Don-leo 26-06-2007 21:31

jakbym mial PACC to bym to kupil :(
Gdyby ktos sie wybieral na Fibule w Candii to moglby mnie ropowac? to jest pierwszy budynek kierujac sie na wschod w kanale. Nazywam sie Don-leo, jakos sie odwdziecze (w depo mam np. battle hammer)
Moge poczekac

Knight mathoff 26-06-2007 21:34

1. j/w
2. Wciskaj szybko spację, może uda ci się na tyle wysoko podskoczyć, co by się wydostać.
3. Podstaw se drabinkę.
4. Jeśli nie masz drabinki... spróbuj wydostać się po paczkach, ewentualnie może ktoś cię podsadzi.
5. Jeśli to nie pomoże... strzel sobie w łeb.
6. Jeśli nie trafiłeś - sprawdź, może jesteś pod wpływem środków odurzających a:
a) lina spoczywa w twojej dłoni, pomyliłeś ją z wężem.
b) nie możesz wyjść bo jesteś na powierzchni.
7. Napisz na game-chacie, że wszyscy Szwedzi to buce. Może któryś z odwiedzających będzie miał przy sobie linę.
8...

... poproś kogoś, może ci podrzuci. Ja tak robiłem - i działało. Na game-chacie oczywiście (chyba, że któryś ze znajomych jest akurat on-line).

Z pozdrowieniami :)

Don-leo 26-06-2007 21:44

ale smieszne :P - chcialem kogos poprosic tutaj, bo moi znajomi sa rzadko dostepni...

kondom69 26-06-2007 21:56

Sformatuj dysk to wyjdziesz ^^
@
Człowieku wyjdź a jak zmądrzejesz to wróć ok...??

Maedhros 26-06-2007 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight mathoff (Post 1513266)

... poproś kogoś, może ci podrzuci. Ja tak robiłem - i działało. Na game-chacie oczywiście (chyba, że któryś ze znajomych jest akurat on-line).

Nie wiem, moze mam pecha w tej kwestii, albo nie umiem sie zachowac czy cos takiego. Ale mialem juz kilka takich sytuacji i przypadkowo napotkane postacie raczej zastanawiały sie czy poradza sobie ze mna same czy moze lepiej zwolac ekipe.. niz jakby mnie tu ropnac. Wszak, leoś nie trafił tak zle, jesliby wszystko inne zawiodlo moze dac sie szczurom zabic.

Marvolis 26-06-2007 22:12

Cytuj:

1. j/w
2. Wciskaj szybko spację, może uda ci się na tyle wysoko podskoczyć, co by się wydostać.
3. Podstaw se drabinkę.
4. Jeśli nie masz drabinki... spróbuj wydostać się po paczkach, ewentualnie może ktoś cię podsadzi.
6. Jeśli nie trafiłeś - sprawdź, może jesteś pod wpływem środków odurzających a:
7. Napisz na game-chacie, że wszyscy Szwedzi to buce. Może któryś z odwiedzających będzie miał przy sobie linę.
8...

haha dobre ;p

Donas 26-06-2007 23:04

Cytuj:

1. j/w
3. Podstaw se drabinkę.
8...

Żenada.

@topic
No niestety, jeśli nie masz ani liny, ani zaklęcia Magic rope, to jesteś zdany na łaskę osób trzecich :(

lisek93 27-06-2007 00:55

eh...tez sie ostatnio wbilam w ten..kanal....na ropowanie nie ma szans, bo jest to KANAL, wiec sam wiesz....musisz zalatwic sobie kogos kto Ci przyniesie line na dol....ja mialam jeszcze 2 postac na tym samym servie to poprosty szybko polozylam line w tamtym miejscu, wylogowalam sie, a moja 2 nieszczesna postac za chwilke trzymala juz line ;P...

Pozdrawiam

Toudi-94 27-06-2007 11:30

Ja tez nie dawno wpadłem ale w innym miejscu . Na serwerze Xerena jesli byłby ktoś chętny mi pomóc to prosze napisać na priwa .
Prosze o pomoc. Ciągle czekam:(

matik270 07-06-2008 15:07

:(

wlazłem do dziury z liną i pisze że nie moge jej użyć;(

a przy okazji jak sie pije piwo??

CzubiX 07-06-2008 16:48

@up K***a Ty j****y archeologu...

trzymasz ctrl, klikasz lewym na piwo, a potem na siebie.

Snejk 07-06-2008 20:31

# do autora tematu, sposob jest bardzo prosty, bierzesz 3 parcele i spot (taki garczek, nba ktory stanac nie mozna, za to mozna go zabrac do backpacka). ustawiasz parcele na ropeplace, stawiasz garnek na kratce zaraz pod soba i.... probojesz na niego wejsc.... o kurcze! Snejku mial racje, co nie? jestes pietro wyzej :), wiec teraz dziekuj mi na PW xd

Oczywiscie ten sposob dziala, sam tak wielokrotnie robilem ale bardziej oplaca sie wziasc sama line (18oz) niz taszczyc 4 itemy, ktore waza kilka razy wiecej :)

PS zawsze pozostaje czar ale dla pacc tylko

matik270 07-06-2008 21:11

???

a co z liną to samo??

matik270 07-06-2008 21:52

ojć upiłem się:)

Hodal 07-06-2008 22:27

Stop Archeologom !!!

@down :
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wojo1310 (Post 2101643)
boże co za newbostwo niewiedziec jak sie uzywa lliny!:baby:TO PODSTAWY SA! ja zanim zaczolem grac wiedzialem nie mniej niz niejeden 40 lvl.Czytajcie chlopcy i dziewczeta!To klucz do sukcesu.i taka mala porada ode mie...zawsze noscie ze soba line,lopate,destroy fielda i jezeli to odkrywanie nowych londow to takze mana/health potiony.Bez tego sie nie obejdzie.ja nosze takze obsidian knifa bo lubie zachodzic na minosy czy dragi :) zawsze skorka do porzodu ;PRozmawiajcie tez z playersami(graczami)bo kazdy gracz to potencjalny kolega ktory pomoze nam w opresji :) mysle ze pomoglem possdro all:]

hahahahahhah odezwał się rotflll !!!

nie pisać mi tu... spójrzcie na datę założenia - prawie rok temu ..............

wojo1310 07-06-2008 22:49

boże co za newbostwo niewiedziec jak sie uzywa lliny!:baby:TO PODSTAWY SA! ja zanim zaczolem grac wiedzialem nie mniej niz niejeden 40 lvl.Czytajcie chlopcy i dziewczeta!To klucz do sukcesu.i taka mala porada ode mie...zawsze noscie ze soba line,lopate,destroy fielda i jezeli to odkrywanie nowych londow to takze mana/health potiony.Bez tego sie nie obejdzie.ja nosze takze obsidian knifa bo lubie zachodzic na minosy czy dragi :) zawsze skorka do porzodu ;PRozmawiajcie tez z playersami(graczami)bo kazdy gracz to potencjalny kolega ktory pomoze nam w opresji :) mysle ze pomoglem possdro all:]

Helodin 08-06-2008 00:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hodal (Post 2101588)
nie pisać mi tu... spójrzcie na datę założenia - prawie rok temu ..............[/u][/i][/b]

PRAWIE ROBI WIELKA ROZNICE:o

Topic: haushuashuahsauh zal jak ty zes z rooklandu:) wyszedl ofiaro losu:baby::D

wojo1310 08-06-2008 16:44

jak powyższy post ma sie do tematu?! Ludzie! Jak nie chcecie pomoc tylko nabijac sobie posty to wogole sie nie wypowiadajcie!Piszecie takie glupoty ze glowa boli...myslisz ze jak napiszesz "prawie robi wielka roznice" to jestes zabawiacz?!Stare i niemodne a co najwazniejsze WOGOLE NIEZWIAZANE Z TEMATEM!:baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:35.