![]() |
Pytanie o keylogger
Czesc jestem tutaj nowy i mam pytanie:
oto lista moich procesów mogł by mi ktoś powiedziec które z nick to keyloggery oto screen: [IMG]http://img243.imageshack.us/img243/6...cesyso0.th.png[/IMG] |
..........
Trudno powiedziec:confused:....... ale wejdz na stronke www.tibia.pl i tam jest forum :D i w poradnik i tam jest temat o keyloggerach: jak usunac i itp.
Zobacz .......... |
taskmgr to keylogger, spróbuj zamknąć proces to wyłączy ci Menedżera Zadań żeby zapobiec usunięciu tej strasznej maszyny.
A tak na serio: wystarczy ci skan (też lubię NODa) żeby takowe znaleźć, a taskmgr to proces Menedżera Zadań. Btw. Nazwę procesu keyloggera można dowolnie zmieniać, więc mógłby to być równie dobrze "twojastara*****" jak i "svhost*****". |
Probowalem to zamknac ale sie nie da da sie to jakos usunac??
|
Jak się nie da usunąc, to, to pewnie OWNTIBIA!!!1!1111oneone..... Ale nie bój się, tibia.org.pl i sciągasz OWNtibia deleter :} Ale jeśli źle mówię to mnie poprawdzcie :D
|
Mam Noda ale jak daje skan to mi nic nie wykrywa ale jak to mozliwe ze ten plik to keylogger jak dawalem to samo u kuzyna ktory dzis kupil se kompa dalem menager zadac i tez to samo bylo
@up Wolal bym nie sciagac z tamtad |
Taskmgr to proces Menedżera zadań, już to pisałem prawda? To nie jest żaden wirus.
|
Ściągnij Process Explorer (Properties>/google) i Rootkit Unhooker i obadaj, co znaczą poszczególne procesy.
Cytuj:
|
@Thero
W co kliknac w nodzie zeby sprawdzic czy nie ma keyloggera?? |
Zrób skan hijackthis i wrzuć go na forum, bo na przykładzie screena z Menedżera zadań ciężko cokolwiek powiedzieć.
|
@up
A gdzie to zrobic bo nie wiem. CHodzi mi o to ze juz 2 razy mnie shackowali w tym tygodniu 3 razy padlem przez hack a wczoraj u kuzyna kupilem na allegro 3 cc zalogowalem sie u niego kasa byla i nie che jej stracic |
|
Zrobilem skan i ktore to sa keyloggery?
Cytuj:
|
Inti
Nie rozumiesz ze w keyloggeze mozna zmienic swoja nazwe.Keyloggerem moze byc naprzyklad proces tasklist... raczej ciezko samemu odruznic coto keylogger a co nie wiec raczej nie pisz takich debilnych tematow zeby sobie posty nabic ...
|
Nie loguj się u siebie, jak już to u kuzyna. Zrób formata. I graj u siebie.
|
@up
A nie da sie bez formata? |
@up
Chyba nie. |
Masz tyle gówna na kompie, że jedyną metodą na wywalenie tego shitu jest format. Twój komp jest okropie zamulony... A jeśli nie chcesz robić formata, to przeciedzisz kilka godzinek na wywalenie tego wszystkiego ;]
start > uruchom > msconfig > uruchamianie. zostaw tylko GG, antyvira i to ci w zupełności wystarczy. @edit Cytuj:
|
@up
Jak wywalic te zeczy co mi pokazales? |
Chłopie, z tego co widzę, to jesteś skazany na Tibię i Avasta do końca życia. Wszystkie inne rzeczy to sobie odpuść.
Jestem w ogóle pod wrażeniem, że przebrnąłeś jakoś przez proces rejestracji na forum. Ile Ty w ogóle masz lat? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:47. |