![]() |
Tetraz troszke Histori =)(Lecz nie fakty to jest pytanko)
Witajcie! Mam do was pytani. kim chcialibyście by być gdyby w Europie Feudalnej wzieli was do wojska I postawiliu przed wyborem:
Rycerz ciężkozbrojny Lekka Piechota Ryceż ciężkozbrojny na koniu Łucznicy Kusznicy Kopijnicy Pikinierzy Specjalne jak ktoś chciałby byc ksiendzem to ma: Lekarz Ksiądz Ksiądz z maczugą(gdyż ksienzom nie wolnobyło zadawać ran ciętych) Oraz dla ludzi o spocjalnych zdolnosciach: Inżynier Katapulty Inżynier Terbuszu Inzynier Taranu itd. Aha I spocjalna jednostka: Skrytobójcy (lekka zbroja i Katana) Husaria(ta skrzydlata) Ja osobiście chciałbym byc łucznikiem (długi łuk) |
ja..........hmmmm chyba to z katana
p.s WYLUKAJ MOJ TEMAT PT. FireWall PLZ :( :( |
Ciężka piechota samuraj z kataną ROOOOX!!! Czemu nie ma samuraja z ciężką zbroją??
|
O ja mi Hodziło Europe Feudalną a nie o Japonie. Shan apropo bo ci z kataną to najemnicy. Skrytobójcy by ich mozna nazwać działający na tyłach wroga.
|
Ja bym chciał być ciężkozbrojnym rycerzem na koniu.
Cytuj:
Cytuj:
|
Ale Zonk
Przepraszam was za taki bład!! Chodziło mi o Pikinierów.
Apropo tak to były tamtejsze czołgi(tylko że jednozałogowe). Mówiło sie na nich Piechota pancerna.AHH I ZNOWU ZONK. PS: Fajny avatar przedstawia tego goscia z Ghotica ? No ale sie wszystko wyjasniło :D To zaliczamy tez kopijników i Husarie :D |
Nie slyszales nigdy o spieszonych kopijnikach? To malo wiesz o sredniowiecznych wojskach. Pograj sobie np. w Medieval:Total War, tam co prawda jest kilka (sporo) drobnych smiesznostek, ale jako "przewodnik po sredniowiecznych armiach"jest calkiem niezla...
@Temat Husariaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! |
Coś mi tu nie gra.
No mówie przecież że kopijnicy byli! Ja nawet sie interesuje średniowieczem i moja ulubiona gra o średniowieczu to Stronghold Crusader.
Powiem tak szczerze że mój temat napewno uzupełni niektore luki w waszej wiedzy :D. Też się sami poprawimy itd. |
Cytuj:
|
Łucznik:D
i 10 znaków... |
Łucznik
Szkoda że magia nie istnieje (w formie.. hmm.. Fireballi :P ) |
Zdecydowanie kusznik/lucznik :)
|
tez łucznik.......
|
lol... jakie z was elfy ;)
@topic pikinier |
Ryceż ciężkozbrojny na koniu
|
Oraz dla ludzi o spocjalnych zdolnosciach:
|
Ksiądz z maczugą... lol. Może jeszcze mnich znający kung-fu?
Tak na serio to chciałym być ciężkozbrojnym rycerzem :P |
NIE elfy
Nie jestem fanem elfów. Moją ulubioną rasą są krasnoludy. "" Bo niema to jak rozspędzony krasnolud w mithrilowej zbroi z 2 toporami w ręku". A łucznik dlatego że sam troszke strzelam i wyrabiam z kuzynem łuki dla lkolegów. A propo nielubie tego zgiełku na polu walki tylko spokojnie z odległości nawalać. No bo co zrobił gdy ty lecisz w bojowym okrzyku z innymi gdy tu strzały zakrywają słonce i dostajesz tak z 10 strzał w rózne cześci ciała ?
|
Cytuj:
@Up Cieszy sie, ze strzaly odbily sie od zbroi plytowej i idzie dalej. |
Hmm no fakt.
Ale napoczątku przypuścmy że to jest skórzana zbroja UPS. Hmm no prawda lekka piechota na koncu mój ZONK.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:52. |