![]() |
Do PALLADYNOW
Mam mala zecz do oznajmienia a zarazem pytanie do was.
Chodzi mi tutaj o speary. PO tym update zajebiste jest to ze wracaja. Ale wedlug mnie jest jescze 1 plus Wraz ze wzrostem skilla mniej sie lamia nie zauwazyliscie tego?? Nie wiem czy wczesniej tak bylo bo dopiero teraz zaczolem grac palladynem :P Czekam na wasze wiadomosci o spearach :D:D |
Chyba masz racje speary rzadziej sie łamią też to zauważyłem ....a że wracają zaszalałem i kupilem 357 spear:)
|
Tak tez myslalem. Bo najpierw to pomyslalem sobie tak:
cytuje : " Ale mam zajebiste sczescie nie lamia mi sie" miale 20 spearow i na nich zajebalem 87 potworow. A narmalnie przed update to sie lamamy co 2-7 rzut i nie wracaly :D:D A teraz Palladyn to cudenko :D |
Gralem sobie na roocku mialem 3 speary to z nich zabilem 2 miznozy
|
Jak pewnie zauważyliście speary łamią sie rzadziej, gdy zadajesz więcej "blood hit"
:p |
Speasry łamią się częściej na "tawrdych potorach", czyli im mają więcej pancerze tym szybciej się łamią.
|
Ja poszedłem ze spearami na Minoski koło Kazordoon. Wziąłem około 30 speara i się trochę zdziwiłem że się nie chcą złamać i nie mam jak zbierać boltów. Gdy poszedłem z 20 spearami dopadł mnie ten sam "problem". Tak więc moim zdaniem autor tematu ma racje.
|
Mi się wydaje że speary łamią się teraz po jakiś tam (liczba x) walnięć bloodhita. Zacząłem grać też paladynem na Furorze, ale obecnie nie mam czasu na sprawdzenie tego.
|
Cytuj:
Sam grałem dzis palladynem i z spearów zabijałem Zerki,lidery więc pall jest teraz bardzo dobry:) |
wole kupi speary bo zbierać mi sie nie chce:)
|
Do czego to doszło, żeby speary były lepsze od strzał ;P
Tzn. 1. spearów nie trzeba przeładowywać 2. mają taki sam dmg, ale można trzymać tarczę 3. jeżeli policzyć 'cena sklepowa/liczbę użyć' (10gp/10+) , to wychodzi korzystniej niż na strzałach (2gp/1) 4. mają większy zasięg (łuk bodajże 4-5, spear 7 - cały ekran) Jedyna wada, to masa spearów. 1 spear = prawie 29 arrow, ale jeśli ktoś nie chodzi na dłuugie hunty lub wypadają mu speary na miejscu, to jest w niebie. Hail paladin! (szkoda, że u mnie co jakiś czas prąd i/lub net odcinają - bym se palkiem pograł) |
Ale spear ma polowe mniejsza szanse na trafienie, i to jest jego jeszcze jedna wada...
a tak w ogole zalozylem nowego palladyna, wczesniej gralem na non-pvp przed update, speary lamaly sie tak srednio. a teraz jak mam nowego i sobie skilluje na PVP to jestem zdumiony, na tibia wiki pisze ze pojedynczy spear w lapce wystarcza na 30 minut, phi, mi najdluzej wytrzymal 3 minuty... najkrocej jakies 10 sekund (rozpadl sie po 3 hitach. Mam skill 21. moze ktos to wyjasnic)? |
Albo masz pecha, albo większość graczy dopadła podapdejtowa paranoja.
|
No rzeczywiście :)
Raz mi się 3 speary szybko złamały, a później przez około 30 minuty żaden się nie rozwalił ^.^ |
Teraz jest sens robić pallem shielda :P Tarcza + speary i sobie spokojnie expisz na zerkach jak masz dobry shielding :p
|
Up
Racja =] Dlatego na swoim palu mam 84 shield ^.- Dragon lordy giną niczym kaczuszka. |
@up
Gdyby nie up dalej byłbyś retired xD... @topic Speary chyba faktycznie coraz rzadziej się łamią ze wzrostem lvla i skilla bo coraz mniej mi idzie na dragi... A fakt teraz nawet z boltami się nie opłaca expić tylko speary i tarcza i na dragi/dle ;p. |
Wysokie lvl mogą sobie pozwolić na expienie z royal spear's i jakąś wypasioną tarczą :)...
|
u mnie na początku zabrałem 5 spearów i prze godzinę ani jedna się nie złamała :o ale moim zdaniem lepiej walić z arrows. po prostu lepsze hity wchodzą, jeśli jednak chcesz poexpić na guardach polecam hunting speary i lepszego shielda.
|
Speary sie żadziej łamią masz racje ale mnie to zawsze wkurzało że sie łamią.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:50. |