![]() |
Uwaga na kupno PACC na stronie głównej Tibii
Witam,
Tydzień temu kolejny raz z rządu zakupiłem na stronie głównej Tibia.com premiowane konto, za które zapłaciłem kartą kredytową Visa. Jak wiadomo, pośrednikiem w tych transakcjach jest firma ELEMENT5. Dzisiaj otrzymałem telefon od mojego banku (Inteligo) z informacją, że ze względu na bezpieczeństwo moich oszczędności - karta została zablokowana. Kiedy wypytałem dokładniej o przyczynę tej decyzji konsultant powiedział mi, że firma VISA wystosowała list m.in. do mojego banku z informacją, że odbiorca tej płatności (w tym przypadku firma ELEMENT5) jest "podejrzana" i w krótkim czasie może dojść do skorzystania z mojej karty przez osoby postronne (prawdopodobnie wystąpił wyciek części danych klientów z ich baz danych). Na chwilę obecną jestem całkowicie pozbawiony karty kredytowej, lecz bank w ciągu 5 dni ma mi podesłać za darmo nową. To tyle, wolałem poinformować społeczność o tym fakcie. Pozdrawiam. |
Cytuj:
Ja tam zawsze uzywam paypal, znana i sprawdzona firma. |
Cytuj:
Prywatnie mnie nie interesuje, czy ktoś mi uwierzy czy nie. Tym bardziej nie zachęcam do jakiejś paniki i unikania płacenia kartą kredytową (w sumie Drom byłby pewnie zachwycony z większej ilości klientów ;) ). Po prostu jestem fair i opisuję co mi się dzisiaj wydarzyło. 5 dni życia bez karty kredytowej, jak ja to przeżyję... :P |
powies sie
|
Cytuj:
|
Ja tam zawsze poprzez przelew z tibia.com placilem za pacca i niemialem nigdy problemow.
To dosc ciekawe bo patrzac na zabezpieczenia Cip Softu to wydaje mi sie ze kazdy leprzy hacker moze sie tam wlamac xD Oczywiscie na 80% tak niejest. Moze ktos przejol twoje dane ? xD |
Wiec firma,ktora jest odbiorca to Element5?Caly czas szukam kto jest odbiorca.Jesli ktos tu wie to prosze o pomoc :(
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:31. |