Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   O Nas Samych...(PL) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=137859)

Nimir 05-07-2007 13:55

O Nas Samych...(PL)

Witam;)
Chyba wszyscy uzytkownicy tego Forum sa PL

Nie raz spotkaliscie sie z PL co przeklinał albo ukradł wam loot'a...
Na 10 złowdziei Loot'a przynajmniej 8 to PL!
A jak z nimi rozmawiają to udają Hiszpana lub BR...X(
Ich pisownia ma wiele do rzyczenia(srry za moje błędy ale mam dyslekcje:P)np: "tesz", koleś pisze "pszyszlem..." aż kole w oczy:P

Dalej powracajacy problem Przeklinania. Coraz częściej po depo widze K****,H**,Ja P*******... A nikt nie widzi w tym nic złego;(
Każdy nabija sie z Noob'ow... A sam czasem zachowuje sie jak oni...

Mam nadzieje, że po przeczytaniu tego posta choć 1 osoba zmieni swój język lub sposób gry w TIBIE...
Bo ta gra ma nawiązywać nowe znajomości a nie uczyć przekleństwa i wulgarności...
Pozdro All PL

NervGal 05-07-2007 14:14

Proponuję zacząć od siebie.

Bakuo 05-07-2007 14:16

Nastepnym razem nie zaslaniaj sie dyslekcja.

Damian_1235 05-07-2007 14:18

LoL -_- Jestes ministrantem ze ludzi namawiasz do nie klniencia? -_-

ja tam lubie se po Bluzgac typu H** c* W D*** Stary H*** nie zaczeseto ale czasem trzeba.

co do topica PL to gozej niz Br-azole Stoi taki Koles w dp 11lvl i pl pl pl ??

Prosze daj cos ! mialem Haka plx. Tak mnie to W****** ze hej

Szekelebongo 05-07-2007 14:20

Ja gram na Menerze i muszę przyznać że gdy chce coś kupić/sprzedać i widzę napis : pl ??
Pierwsze co robię to piszę No my friend
Są ludzie na tym serwie z innych krajów którzy wiedzą że jestem z Polski ale oni mają zapewne kilka lat więcej od przeciętnego Tibijczyka i można z nimi ciekawie porozmawiać.

Niestety możemy tylko samymi sobą pokazywać że Polak nie jest taki za jakiego się go uważa. Jednak przy takiej ilości naszych rodaków ciężko będzie zmieniać ten stereotyp.

Johanes19 05-07-2007 14:27

Heh ja dzis bawilem sei moim sorcem w noobola utevo res inalem sei w monkey i wrzeszczaj
lem MONKEY PARTY IN THAIS!!! a potem jak jakis pk mnie zaczal bic to zaczolem orci PARTY!! i gralem na trabce ale znudzilo mi sie to xD
ale nie bluzgam jak niektorzy nasi rodacy :/

szymon287 05-07-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nimir (Post 1532067)
Ich pisownia ma wiele do rzyczenia(srry za moje błędy ale mam dyslekcje:P)np: "tesz", koleś pisze "pszyszlem..." aż kole w oczy:P

A sam nie piszesz lepiej -.^

Cytuj:

Dalej powracajacy problem Przeklinania. Coraz częściej po depo widze K****,H**,Ja P*******... A nikt nie widzi w tym nic złego;(

Juz wole przeklinac, niz nie umiec podstawowych slow napisac :o
btw. od kiedy te wyrazy sie pisze z duzej litery xd?

Cytuj:

Mam nadzieje, że po przeczytaniu tego posta choć 1 osoba zmieni swój język lub sposób gry w TIBIE...
Bo ta gra ma nawiązywać nowe znajomości a nie uczyć przekleństwa i wulgarności...
Pozdro All PL

No to do dziela.

evald 05-07-2007 16:29

Piszcie bezbłędnie z dysleksją... GL & HF

janek@ 05-07-2007 19:20

Jaki jest stereotyp polaka wedlug mnie? Dran, ham, zlodziej, natret tyle na temat polakow w tej grze... Oczywiscie zdarzaja sie wyjatki, ktore stanowia jakies 20%. ;p

Chcesz zmienic swiat? Zmien pierw siebie!
Ja tez jestem dyslektykiem i staram sie nie popelniac bledow. Jak widac wszystko mozna. ;]

Nimir 05-07-2007 19:28

Błędów jak chce to nie robie:P
No chyba, że pisze szybko i wale co leci:P
Ale mi chodziło o typowe błędy:szłem, skond, tesz...

Ja sie zmieniam:P A wy?

Moczymordah 05-07-2007 19:50

Hm, poza paroma wyjątkami na moim servie (Danera, tych wyjątków jest ~100+, nie potrafię podać dokładnej ilości) większość polaczków to typy, które wybijają potworki, robią masę błędów ortograficzno-interpunkcyjno-gramatycznych (co nawiasem mówiąc jest delikatnie mówiąc w*****ające), wyklinają każdego kto im nie pasuje swoimi LAMERSKIMI wyzwiskami/odzywkami (przykład: "twoja stara dyma cie w nocy nogom szmato"), straszą drugimi charami/osobami, które odezwały się do nich 2 słowami i już są "ich protektorami"... robiłem takie badania noobcharem kumpla na mc pod Thais w depo - tak, biję się w piersi, cziter ze mnie - po akcji msg z Mariana, wyniki:
90% szybka exiva i wyzywa od kurew szmat itd., po czym wygraża protektorami - żalowo,
10% zaczyna przepraszać, błagać żebym nie huncił i pytać czy im coś dam/będę ich kumplem - to samo.

PaPut 05-07-2007 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez evald (Post 1532265)
Piszcie bezbłędnie z dysleksją... GL & HF

Dyslekcja, dysortografia, czy inne dysmózgowia to nic innego niż lenistwo. Ci co nie mają dyslekcji od urodzenia piszą bez błedów? Nie, muszą się uczyć jak powinno się pisać poprawnie, a zasłanianie się świstkiem od lekarza i "ja mam dyzlegdzjem wiendz bedem źle pisał" to tylko pójście na łatwiznę.

Oerciak 05-07-2007 20:12

Zacznij pierw od siebie -.-

Ja oficjalnie jestem dyslektykiem,a nie popełniam błędów,czemu?
Bo istnieje takie coś jak Mozilla Firefox 2.0.Podkreśla błędy i dzięki temu ta wada u mnie zanika,ale nie lepiej siedzieć i pieprzyć"jestem dyslektyk i nic na to nie poradzę!" Więc bronienie się tą wadą jest imo żałosne.

Adow Adan 05-07-2007 20:16

First. Na Honerce większość jest brazoli więc tutaj "Polish noob's" występują ale w małym %. Jeżeli już jakiś Polak zagada do ciebie to są 2 teksty "Plix free items" lub "daj mi coś".

Second. Większość Polaków zaczyna rozmowe od "ej" , i po tym wyrażeniu widać ze to dzieciak/chce czegoś od ciebie.

Third. Zdarzają się Polacy którzy są fajni ale to 20% Polaków.

Ps. 8 na 10 brazoli na Honerze jest noobami.
4 na 10 Polaków na Honerze jest fajnych.

Pyro Aris 05-07-2007 20:20

ja zauwazylem ,ze na forum ,kazdy kto nie umie pisac ,na koncu dodaje <sory mam dyslekcje>

Adow Adan 05-07-2007 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pyro Aris (Post 1532682)
ja zauwazylem ,ze na forum ,kazdy kto nie umie pisac ,na koncu dodaje <sory mam dyslekcje>

ja też bym mugł mieć(czasami literki mi się zlewaja :P) , tylko nie chce mi się iść na badania i rozmowy.

Offtop:
Z którego odcinka WM jest ten tekst który masz w podpisie? ;]

Nimir 05-07-2007 23:03

He he ale temat nie brzmiał:
Dyslekcja a TibiaB)

Tak samo moge powiedziec o 2/3 Polaków którzy jak zaczynaja pisac po angolu to sie z krzesła przewracam przed kompem:P
A deklarują się jako Licealiściu lub Studenci:D

Ja gram na Lunarze i dość często widuje idiotów którzy kradna loot'a lub przeklinają...
A co do czego wszyscy BR...

Ostatnio próbowałem dostać od kogoś łopate(Shovel 20 gp in Shop)
bo nic nie miałem...
NIKT NIE PORZYCZYŁ MI 20 GP ANI SHOVEL...

I to jest Pl co na innym Forum pisze, że polacy trzymają sie razem...
Tworzą jedność i sie nie ubijają:confused:

Jak tak dobrze przyglądnie sie naszej grze to, to jest czysty debilizm a nie gra...

Z roku na rok ubywa graczy a przybywa DEBILI!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:16.