Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Skilowanie na slimie-co wziasc? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=137872)

zolty01knight 05-07-2007 16:27

Skilowanie na slimie-co wziasc?

Mam knighta ze skilami 66/66 i 30 lvlem.Niedawno na mniejszym lvlu i skilach bylem i nie dawalem rady z plate shieldem ,bo mi cisnely niezle hity.Czy teraz mianowicie dam rade-i jaki shield byscie mi radzili bo wooden to roty mnie bija tak jak slim z plate,ale za to roty padaja 1 po 1 minucie LOL i dlatego nie cche na nich juz skilowac.Mama duzo fooda<

adekso 05-07-2007 17:47

LoL?

Na serio nie masz nic lepszego nic plate shield?? Ja mam obecnie skille 63/63 eq c arm, medusa, k legi, crus helm i bootsy . Slime i tak i tak walnie od czasu do czasu jakiegos hita za 30-40 bo one po jakims czasie się rozgrzewają :D:D i zaczynają mocniej bić. Najlepiej to jakbys mial Knight arma i Meduse albo Dragonke ewentualnie. Z twoimi skillami spokojnie bierzesz knifa i jakies 100 rubek albo 200-300 mushromow i idzesz i to Ci starcza na jakies 2-3 h skillowania. Ew. mozesz wziąsc pare MF zeby jakby Cie za mocno zjechaly a many nie mialbys to szybko sie exurowac bo inaczej bedziesz musial zabijac slima i czekac na resp nowego. POzdRo i Najlepsza miejscowka jest u WYDY ( po drodze miedzy d Bridge a Venore) :baby::baby::baby:

Aragorn Brogre 05-07-2007 20:03

Wez sobie lepsza tarcze i mozna isc. Po update z knifa nawet sie mocno leje :/ ale jakos idzie ;>

zolty01knight 06-07-2007 00:33

haha Ale ja mam eq vampir shield bohy(dzis dedlem i mi wylecialyu:((sux sux) k seta crusader helmet fire sword.Mam pytanie-to na full defie z knifem i z calym eq to bedzie szybciej roslo niz na rotach z brass shield i knifem?

M@rcin'ek 06-07-2007 00:40

Do skillowania bierzesz najlepsza tarcze jaka masz. Podejrzewam, ze ty specjalnie brales slabego shielda, bo myslales, ze wtedy shielding szybciej idzie albo cos takiego xD. Bierz najlepsza tarcze, bo to nie ma wpływu, ze mocniej odrywasz(blood hity) to szybciej shielding idzie. Idzie tak samo, jakbyc wogole nie obrywal(blood hity). Bierz najlepsza tarcze jaka masz.

Maks14 06-07-2007 11:56

Pewnie ktoś nagadał ci, że do skilowania bierze się najgorszą tarcze jaka masz.
Otóż jest to chyba największa głupota, jaką można wymyślec, no większą jest może skilowanie z bronią 2 hand <lol>
Do skilowania bierzesz tak jak napisal M@rcin'ek, najlepszą dostępną dla ciebie tarcze.

Szybki'Byll 06-07-2007 12:07

Ja dziś skilowałem ze skilami 40/40, k set crown helm buty i drag shield. Jakoś mnie mocnoi nie biły, czasem hit za 15-20 ale exura waliłem

RobertoIchi 06-07-2007 12:08

Oryginalnie napisane przez Kapselo Pokaż post
NIESTETY tak dostałem od ciebie GM-ie bana za nic napisałes tylko masz tak:
-chcesz dołączyć do gildii
a ja na to
-jasne!Tylko jak?
a ty GM-ie napisałeś;
-to wejdz na taką stronke niestety nie moge jej podać i zaloguj sie tam.
ja tam weszlem i sie nawet jeszcze nie zalogowałem a ty
-no to ban!
i mnie wyrzuciło z konta!!!
i tlatego pisze bo chce odzyskać moje konto!!!
i chce odzyskać konto!!!

To mnie rozbraja....:D

@topik

Najlepsza miejscówka jest na foldzie! Koło takiego wielkiego kamienia parcel na plecami i jazda!:cup:

Fretrax 06-07-2007 12:08

Ja mam 67/66 i skilluje na slimach w crus helmie g armie k legach dem shield i sickle.
1 klon wystarcza mi na 30-40 sekund...(leca hity po 10-20)

zolty01knight 06-07-2007 18:13

thx za rady,ale ja bralem najgorszego shielda na roty bo jak bym wziol vampirke to przez 1h by mnie nie trafily

Ja jestem facc i pojde na slima kolo bk house albo na slimie na rotach cavie koo venore na swampach

Marvolis 06-07-2007 18:43

jakie ty masz watpliwosci? najlepszy shield jaki posiadasz robaki wedka knife pare mfow i jedziesz!

a to zle ze by cie prze 1h nie trafialy?

Maniew 06-07-2007 19:51

Zgadzam się w 10000000% :D

Argen 06-07-2007 20:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zolty01knight (Post 1534380)
thx za rady,ale ja bralem najgorszego shielda na roty bo jak bym wziol vampirke to przez 1h by mnie nie trafily

Ja jestem facc i pojde na slima kolo bk house albo na slimie na rotach cavie koo venore na swampach

Agrh!... Nie rozumiesz, że potwory nie muszą cię ranić, aby wzrastał ci shielding? Wystarczy, że ty je ranisz.

Stone-Pall 06-07-2007 21:49

Mi sie nie wydaje że on ma 30lvl ;) żeby nie wiedzieć knightem takich rzeczy;)

Evermind 06-07-2007 23:44

A ja poczatkujacy knight i jakos mi idzie od 10 do 60 skilli na trollach xDDDDDD...

a teraz bije sobie w kazordoon i ladnie idzie sword razem z shieldem i chodze z moim calym eq... :)...

Marvolis 06-07-2007 23:54

pewnie czytal poradnik i pomylilo mu sie z tym ze trzeba miec slaby shield jak sie treni z innym graczem ale to po to zeby on nas ranil i mu lecial skill ataku

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:40.