Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Nie chce mi sie właczyć tibia (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=138122)

seba92 07-07-2007 00:33

Nie chce mi sie właczyć tibia

Ostatnio mialem format kompa i po formacie sciagnolem tibie (8.0) i wyskakuje mi taka tabelka:

nVidia OpenGL Driver
Driver components mis-match. Exit is the only option.

POMOCY ;(;(;(

aripck 07-07-2007 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez seba92 (Post 1535077)
Ostatnio mialem format kompa i po formacie sciagnolem tibie (8.0) i wyskakuje mi taka tabelka:

nVidia OpenGL Driver
Driver components mis-match. Exit is the only option.

POMOCY ;(;(;(

wydaje mi sie ze musisz jakiś sterownik ściągnąć hmm a jakiego masz directx'a masz?

seba92 07-07-2007 00:46

Dirext 9.0 sterowniki niby mam poinstalowane

Lubie_orzechy 07-07-2007 00:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez seba92 (Post 1535106)
Dirext 9.0 sterowniki niby mam poinstalowane

Weź rozbieg i pie...

Apropo musisz zainstalowac sterowniki z płyty z która otrzymałes przy zakupie komputera, chyba ze masz pirata to masz beke :P

seba92 07-07-2007 00:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lubie_orzechy (Post 1535109)
Weź rozbieg i pie...

Apropo musisz zainstalowac sterowniki z płyty z która otrzymałes przy zakupie komputera, chyba ze masz pirata to masz beke :P

poco sie udzielasz? jak cie to ucieszy: Directx 9.0*. Ja tu potrzebuje pomocy a nie chamskich odpowiedzi. a jak nie umiesz czytac to masz pecha bo bys sie doczytal ze mam zainstalowane sterowniki (z plyty -.-).

Leondoris 07-07-2007 12:54

Hmm... od razu powiem ze nie jestem do końca pewny co do tej rady ale może mam racje :p
Ostatnio miałem trochę problemów z tibia i przeszukując forum natknąłem sie na jakiś temat o directach i opengl. Z tego co tu widać twój komp probuje odpalić tibie na opengl a nie na direccie wiec musisz to zmienić (tzn zanim włączysz grę trzeba jakoś ustawić żeby ci z directa korzystała - i tu właśnie nie pamiętam jak:().
Ale sadze ze jak dobrze poszukasz to znajdziesz.

oli_powrot 07-07-2007 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lubie_orzechy (Post 1535109)
Weź rozbieg i pie...

Jaki z ciebie down. Jeżeli dostał płyte przy zakupie komputera to zapewne były to sterowniki od karty graficznej, więc jak mógłbybyć to pirat? pirat płytki? no i c z tego? Ważne, że miał. Wez lepjej nie wypowiadaj sie na takie tematy bo mnie żal ściska jak widze jakegos idiote, który nie ma pojęcia o niczym.

Według mnie powinieneś zrobić formata i ściągnąć najnowsze sterowniki ze strony internetowej produktu. I pamiętaj. Zawsze jak robisz format to odłącz komputer od internetu i najpeirw zainstaluj Sterowniki od płyty głównej, potem od karty graficznej a potem od karty dźwiękowej jak ją masz. Po tym zainstaluj jakiś antyvirus np. Bitdefender 8, za darmo można go ściągnąć ze strony, poszukaj w google. Już po zainstalowaniu najważniejszych sterowników, śmiało możesz instalować swoje programy typu Tibia, gg itp. Wtedy sterowniki będą w pełni ze sobą współdziałały.

A wydaje mi się, że błąd wyskoczył bo te sterowniki na płytce były za stare. Często tak miałem ;).

Pozdro

seba92 07-07-2007 16:40

@up
dokladnie po formacie zrobilem tak jak powiedziales ale moze rzeczywiscie mam za stare sterowniki. postaram sie sciagnac nowsze.

Leondoris: tez nad tym myslalem, wczesniej mialem ten problem ale otwierala mi sie tibia i jak chcialem sie zalgowac to mi sie komputer restartowal :)
Ale wszedlem w options i przestawilem z opengl na directxa i bylo dobrze a tak to mi sie nie chce nawet otworzyc tibia.

Pozdro

Evermind 07-07-2007 17:26

Mialem podobny problem :P...

Jezeli posiadasz GeForce mx440 to potrzebne sa napewno nowe stery bo ja tak mialem kiedy sciagnalem tibie ;)...

W 99% tak sie dzieje za sprawa starych sterownikow... Ale reki uciac sobie nie daje :)...

@ Down

Tak wlasnie mi wyskakiwalo kiedy chcialem wlaczyc tibie... Zainstaluj nowe sterowniki to napewno ci bedzie dzialac :P... Tutaj juz daje reke uciac ^^...

Rachel 07-07-2007 19:08

Pomocy Mi tez sie tibia niechce wlaczyc poprawnie zainstalowalem a jak wlaczylem to pisalo Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphics mode. Prosze pomuzcie ... co z tym mam zrobic;(;(;( A Przecierz Tibia to najlepsza gra w ktora gralem

Maldinii 07-07-2007 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rachel (Post 1536294)
Pomocy Mi tez sie tibia niechce wlaczyc poprawnie zainstalowalem a jak wlaczylem to pisalo Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphics mode. Prosze pomuzcie ... co z tym mam zrobic;(;(;( A Przecierz Tibia to najlepsza gra w ktora gralem

Mama niech ci da cycka do buzi i przestaniesz płakać. Wystarczy poszukac kapusciany frajerze. bububu ! www.tibia.com tam masz odpowiedz naucz sie czytac lamusie

Artain Guliusian 08-07-2007 15:35

Cytuj:

Pomocy Mi tez sie tibia niechce wlaczyc poprawnie zainstalowalem a jak wlaczylem to pisalo Video surface allocation failed. (Error Code 13) Please choose another video graphics mode. Prosze pomuzcie ... co z tym mam zrobic A Przecierz Tibia to najlepsza gra w ktora gralem
wystarczy ze zrobisz skrót na pulpicie dajesz wlasciwosci i tam jest "elenment docelowy" i po ścieżce za cudzysłowiu piszesz " engine 0" zamiast 0 moze być też 1,2 albo 3

Rhu_Moon 08-07-2007 15:55

Robisz skrót i w elemencie docelowym wpisujes ztam na koncu "engie 0" albo 1,2,3 itd. Powinno Działać http://foteka.pl/full/0ddd55a8c8998e...74d8d95879.jpg

Bordo 08-07-2007 16:17

Witam!
Nagle mi wyskoczył taki problem. Gdy włączm Tibie, widzę coś takiego:

http://img412.imageshack.us/img412/5429/plamycw7.jpg

Jak to naprawić? Korzystając z okazji, pytam w tym temacie. Reinstalka nie pomogła.

Rachel 08-07-2007 20:47

Dzeki Wam

Gdyby Nie Wy To Niewiem Co Bym Zrobil . :) :):):):) Dla Wszystkich Ktorzy Mi Pomogli 2:cup::cup:

Leondoris 08-07-2007 21:13

@2up

trzeba włączyć efekty świetlne w opcjach :p

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:55.